Misstanden cosmetische zorg

10 januari 2022

Heb jij het gevoel dat jij, iemand in jouw omgeving of een patiënt van jou te maken heeft met een misstand in de cosmetische zorg? Een misstand kan zowel over een mislukte behandeling gaan, over gevaarlijke omstandigheden bij een behandeling, over onbevoegde of onbekwame zorgverleners, over communicatief laakbaar en of over grensoverschrijdend gedrag gaan. Van deze misstanden kun je melding maken. Onderstaand de links naar de professionele instanties.

Misstanden cosmetische zorg

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom zijn er soms misstanden in de cosmetische zorg?

Cosmetische geneeskunde is een medisch vak. Cosmetische geneeskunde wordt uitgevoerd door vele professionele en gepassioneerde artsen en zorgverleners. De afgelopen 20 jaar is het aantal injectables behandelingen in Nederland gegroeid van 20.000 naar ca. 600.000 injectables behandelingen per jaar. Doordat er een flinke groei in het aantal cosmetische behandelingen wordt doorgemaakt, is de toestroom van ondernemers, artsen en zorgverleners in de cosmetische branche groot. 

Veel ondernemers, artsen en zorgverleners zien de cosmetische geneeskunde als een interessant vakgebied, waarin zij prettig kunnen werken en hun ambitie kwijt kunnen. Naast alle intrinsiek gemotiveerde professionals werken er in de cosmetische geneeskunde, zoals in iedere branche, ook mensen met een minder reine intentie. Die zijn (nog) niet vaardig genoeg of hebben niet voldoende kennis om bepaalde behandelingen uit te voeren. Anderen werken met inferieure injectables of producten. Enkele ondernemers en behandelaren kiezen bewust voor niet wetenschappelijk onderbouwde producten of injectables. Dit komt de veiligheid en effectiviteit van de behandelingen natuurlijk niet ten goede. 

Overweeg je een cosmetische behandeling? Het is raadzaam om de diverse klinieken goed te vergelijken.

Misstanden cosmetische zorg

-----------------------

Vind een Botox behandeling bij jou in de buurt

Botox Amsterdam
Botox Den Haag
Botox Rotterdam
Botox Utrecht
Botox Breda
Botox Arnhem
Botox Maastricht

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Filler complicaties

Zoals bij iedere medische handeling zijn er risico’s bij bijvoorbeeld een filler behandeling. Sinds 2015 zijn permanente fillers verboden. Permanente fillers gaven vaak jaren later nog complicaties. Al meer dan 20 jaar zijn er ook tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur beschikbaar. Deze tijdelijke fillers geven in deskundige handen veel minder vaak complicaties. In ‘deskundige handen’ houdt in deze context in dat de behandelend arts kennis heeft van de anatomie en vaardig is. Klik hier om alle artsen te vergelijken op basis van opleiding en ervaring. 

Daarnaast kunnen complicaties worden veroorzaakt door inferieure producten / injectables. Via deze link kun je een lijst bekijken met merken van erkende tijdelijke hyaluronzuur fillers. Het is raadzaam om aan de behandelend arts te vragen met welk merk hyaluronzuur filler je wordt behandeld. 

Lees verder:
Botox complicaties

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt