Informatie over Botox van Allergan

25 augustus 2020

Vistabel is een bekend merk botulinetoxine. Veel artsen en klinieken gebruiken Vistabel als rimpelbehandeling of tegen hyperhidrosis.

vistabel_botox

Geschiedenis van Botox

Sinds de jaren ’70 worden in de medische wereld botulinetoxine behandelingen toegepast. Deze botulinetoxine werd ontwikkeld en geproduceerd door de oogarts Alan B. Scott, die zocht naar behandelmethodes tegen scheelzien en blefarospasme (het onwillekeurig aanspannen van de oogleden). Hij richtte daarvoor het bedrijf Oculinum Inc. op, die de botulinetoxine ging produceren.

In 1986 nam farmaceut Allergan het bedrijf Oculinum Inc. over. Allergan veranderde de merknaam in Botox en doet sindsdien onderzoek naar medische en cosmetisch toepassingen van het product. Sinds 2002 heeft Allergan goedkeuring van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) voor het cosmetisch behandelen van de fronsrimpels. Wat de meeste mensen niet weten is dat Botox dus eigenlijk een merknaam botulinetoxine is.

De geschiedenis van Allergan

In 1948 richtte apotheker Gavin S. Herbert Allergan Pharmaceuticals Inc. op. Het Amerikaanse bedrijf richtte zich op de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe farmaceutische formules voor gespecialiseerde medische toepassingen. In 1953 werd de eerste cortisone-oogdruppel geïntroduceerd voor de behandeling van allergieën en ontstekingen van de ogen.

In 1986 nam Allergan Oculinum Inc. over. Oculinum Inc. had botulinetoxine ontwikkeld waarmee spierspanningen bij bijvoorbeeld scheelzien en blefarospasme kon worden behandeld. Allergan besloot het product verder op de markt te brengen onder de naam Botox. Vanaf dag 1 deed Allergan wetenschappelijk onderzoek naar verdere medische en cosmetische toepassingen van dat product. Dat heeft Allergan geen windeieren gelegd. De Amerikaanse beroepsvereniging van plastische chirurgie heeft gepubliceerd dat er in 2018 alleen al in Amerika 7,4 miljoen behandelingen met botulinetoxine zijn uitgevoerd in Amerika. Waarbij Allergan een marktaandeel van ca 70% wordt toegedicht. Wanneer je dit extrapoleert dan worden er wereldwijd inmiddels meer dan 10 miljoen Botox behandelingen per jaar uitgevoerd.
In mei 2020 werd Allergan overgenomen door biofarmaceutisch bedrijf AbbVie voor 63 miljard dollar. Bekijk hier de website van Allergan Nederland. Wanneer je bedenkt dat Allergan in 1970 is overgenomen voor 259 miljoen dollar, dan is het bedrijf kennelijk momenteel ruim 24.000 keer zoveel waard. Tegenwoordig heeft Allergan haar hoofdkantoor in Dublin, Ierland en haar Botoxfabriek in Westport, Ierland.

FDA approvel

Op 30 december 1989 werd de eerste FDA approval aan botulinetoxine gegeven. Dat betekent dat het medicijn al 35 jaar wordt toegepast. Er zijn wereldwijd inmiddels honderden miljoenen mensen behandeld. Botulinetoxine is één van de meest wetenschappelijk onderzochte medicijnen met positieve lange termijn resultaten.

Vistabel de officiële merknaam

Allergan besloot in 2012 te splitsen in twee divisies. Één divisie voor medische toepassingen (o.a. neurologie en urologie) en één divisie voor cosmetische geneeskunde. Zij kozen ervoor om het merk voor cosmetische geneeskunde Vistabel te noemen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Unieke kenmerken van Vistabel

Allergan meldde in juni 2019 in een persbericht dat zij 100.000.000 (100 miljoen) vials Botox hebben geproduceerd. Zij meldden daarbij dat Botox een hoog veiligheidsprofiel heeft wat inmiddels uit meer dan 148 wetenschappelijke klinische onderzoeken is gebleken. 

De Botox wordt geproduceerd in Westport, aan de westkust van Ierland. Daar staat de vooraanstaande en technisch hoogstaande Botoxfabriek, waar in de cleanrooms de lucht 200 keer per uur wordt ververst om de kwaliteit van het product te behouden. Allergan meldt; “Elke injectieflacon wordt 100 procent visueel geïnspecteerd.”

Certificeringen van Vistabel

Sinds 2002 heeft Allergan goedkeuring van de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) voor het cosmetisch behandelen van de fronsrimpels

"Na 30 jaar dit medicijn (Botox) te hebben bestudeerd, weten we er echt veel van. We hebben een zeer grote veiligheidsdatabase en op basis van ons diepgaande kennis van het werkingsmechanisme en het veiligheidsprofiel behandelen we tegenwoordig aandoeningen waarvan we dat 20 jaar geleden nooit zouden hebben verwacht”, zegt Mitchell Brin, SVP Global Drug Development en Chief Scientific Officer bij Allergan in het persbericht ter ere van de productie van de 100 miljoenste vial Botox in juni 2019.

Andere medische activiteiten van Allergan

Naast de oogdruppels en Botox heeft Allergan inmiddels een breed scala aan medicijnen en medische hulpmiddelen op de gebieden immunologie, hematologische oncologie en neurologie. Daarnaast is de divisie Allergan Aesthetics verder uitgebouwd met verschillende producten. Zo nam het bedrijf in 2006 Inamed over om haar gamma borstprothesen en hyaluronzuur fillers van het merk Juvéderm.

Zoek een kliniek met Vistabel van Allergan

Voer je adres in en selecteer een kliniek die met het botulinetoxine merk Botox van Allergan werkt:

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt