Botox behandeling

29-07-2020

Ben je op zoek naar Botox behandeling? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Een Botox behandeling (botulinetoxine behandeling) is zeer populair. In Nederland worden naar schatting in 2020 400.000 botulinetoxine behandelingen uitgevoerd. Veel mensen hebben deze rimpelbehandeling dus al omarmd, maar ook is het voor velen nog een taboe. Ben jij op zoek naar een Botox behandeling bij jou in de buurt? Lees alle informatie over Botox behandelingen in deze blog!

Botox behandeling

Een Botox behandeling

Een Botox behandeling kan zowel cosmetisch als functioneel zijn. Cosmetisch kun je voor een behandeling kiezen als je je stoort aan rimpels. Veel mensen hebben echter ook een vermoeid voorhoofd van het turen, geconcentreerd kijken of compenseren. Je kent ze vast wel, mensen die voortdurend hun wenkbrauwen optrekken en daarna weer fronsen. Daardoor kan er spanning ontstaan die na een Botoxbehandeling kan verdwijnen. Met een Botox behandeling kunnen mimische rimpels worden behandeld. Mimische rimpels zijn rimpels die verschijnen als je boos kijkt of fronst (fronsrimpels), als je je oogleden/wenkbrauwen optrekt (voorhoofdsrimpels) en als je lacht of je ogen samenknijpt (kraaienpootjes)

Praktische informatie over een behandeling met Botox

Je kunt er voorkiezen om je fronsrimpels te laten behandelen met Botox. De meeste klinieken noemen dat 1 zone of 1 regio. De prijs daarvan varieert tussen de € 80 en € 220 in Nederland. In dit artikel legt Injectablesbooking.nl uit waarom dat zo is. Wanneer je een Botox behandeling wilt van bijvoorbeeld je voorhoofdsrimpels én je fronsrimpels, dan noemen de meeste klinieken dat 2 zones of 2 regio’s Botox. 

Een Botox behandeling duurt vaak maar 5-10 minuten. In deze tijd krijg je enkele kleine prikjes in het te behandelen gebied. Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste Botox behandeling

De Botox behandeling werkt het beste als er op de juiste locatie en in de juiste dosering wordt geïnjecteerd. Het is daarom aan te raden om te kiezen voor een ervaren arts.

De botulinetoxine wordt gemiddeld na 2-4 dagen geactiveerd. Dysport heeft de snelste activatie, na gemiddeld 24 uur. Botox werkt na 72 uur en Bocouture/Xeomin gemiddeld na 96 uur. Na 7 dagen zouden alle drie de producten optimaal moeten werken.

Een botulinetoxine behandeling werkt gemiddeld 12 weken. Dat komt doordat na 12 weken nieuwe receptoren zijn aangemaakt. Deze receptoren (SNARE’s) zijn eiwitten die de connectie maken tussen de zenuwcellen en de spieren. Niet bij iedereen werkt de Botox behandeling minimaal 12 weken, dit is ook afhankelijk van de kracht van de spier en de injectietechniek van de arts. Klik hier voor uitleg over werkingsmechanisme.

Behandelingen met botulinetoxine worden sinds de jaren ’70 uitgevoerd. Eerst voornamelijk medisch, bij mensen die scheelzien of last hebben van blefarospasme (het onwillekeurig dichtknijpen van de oogleden). Sindsdien wordt botulinetoxine voor steeds meer toepassingen gebruikt, zowel medisch als cosmetisch. 

In juni 2019 meldde Allergan, de fabrikant van Botox, dat zij de 100.000.000 vial (potje) Botox hadden geproduceerd. En Allergan is niet de enige botulinetoxine fabrikant. Het product wordt dus wereldwijd in de medische én cosmetische wereld ontzettend vaak toegepast. Sinds de jaren ’70 zijn er ook honderden klinische onderzoeken gedaan naar botulinetoxine. Algemeen wordt erkend dat botulinetoxine van één van de drie bekende fabrikanten (Botox van Allergan, Azzalure van Galderma/Ipsen en Bocouture van Merz) een zeer hoog veiligheidsprofiel hebben. Bij deskundig gebruik door gekwalificeerde artsen wordt het gezien als een effectieve behandeling met een hoog veiligheidsprofiel.

Hoe komt het dat een product zowel zeer populair alsook een taboe kan zijn? Dit komt doordat mensen willen doen geloven dat zij van nature mooi oud worden. In ons onderbewuste hebben we het gevoel dat je dan beter bent, sterker bent, meer waard bent. Het is dus een competitief element.

Deskundigen herkennen deze fase van de kleurspoeling. In de jaren ’90 verfden veel mensen heimelijk de haren zodra zij grijze haren kregen. Inmiddels is het onbewust collectief geaccepteerd dat veel mensen hun haren verven; je mag daarover best ijdel zijn. 

Botox behandeling kosten

De kosten van een Botox behandeling varieren tussen de € 80 en € 250 per zone bij de diverse klinieken. Dit enorme verschil is te lastig te verklaren. Er liggen een aantal redenen ten grondslag aan het prijsverschil. Sommige klinieken kiezen ervoor om zich op een dure locatie te vestigen. Sommige klinieken kiezen voor ervaren cosmetisch artsen (deze zijn vaak duurder). Sommige klinieken werken met een goedkoper merk botulinetoxine (de A-merken zijn Botox, Azzalure/Dysport en Bocouture). Sommige klinieken kunnen groter (goedkoper) inkopen. Sommige klinieken hanteren een kortere behandeltijd (kunnen dus meer behandelingen uitvoeren). Het is aan te raden om de Botox prijzen regelmatig te vergelijken op Injectablesbooking.nl.

 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox behandeling bij jou in de buurt

In principe zijn we met de Botox behandelingen ook al door de eerste fase heen. Waar het aanvankelijk door IEDEREEN werd ontkent, zijn er inmiddels veel mensen open over. En naast dat er veel mensen open over zijn, ontstaat er ook over Botox behandelingen inmiddels een soort van collectieve bewustwording dat vele mensen boven de 35 gemiddeld 3x per jaar een prikje botulinetoxine krijgen. En het leuke is, dat zijn mensen uit alle lagen van de bevolking. Zowel uit ’t Gooi of van de grachtengordel en zowel uit de Vogelaarwijken, het zakenleven en de sportwereld. 

Injectablesbooking.nl biedt jou de mogelijkheid om uit alle artsen en klinieken die Botox behandelingen uitvoeren de beste locatie voor jou te kiezen. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende Botox behandeling!

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Breda
Arnhem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------