Fronsrimpel behandeling

04-08-2020

Ben je op zoek naar een behandeling van je fronsrimpel met Botox? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

De fronsrimpel is een verticale lijn tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels zijn met Botox (botulinetoxine) te behandelen. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over een fronsrimpel behandeling.

  1. Hoe ontstaat een fronsrimpel?
  2. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?
  3. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?
  4. Wat zijn de regels na een Botox behandeling, wat mag niet?
  5. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?
  6. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?
  7. Kun je een fronsrimpel opvullen?
  8. Wat is een Botox frons?
Fronsrimpel behandeling

1. Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen ontstaan door een krachtige spier, Corrugator Supercilii genaamd. Deze spier wordt geactiveerd als je in de zon kijkt, boos kijkt of geconcentreerd bent. Niet iedereen heeft daar last van, anderen ontwikkelen hem al op jonge leeftijd. Hoe krachtiger de spier, des te vaker de fronsrimpels zichtbaar zijn en des te dieper de fronsrimpel groef wordt. 

2. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’70 veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met Strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels zoals de fronsrimpels verdwijnen na een botoxinjectie. Wil je exact het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.
Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

3. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?

Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan je fronsrimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus deze rimpels.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

4. Wat zijn aanbevolen de regels na een Botox behandeling?

Na de Botox behandeling wordt het voor 24 uur afgeraden om het behandelde gebied masseren en wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uren je frons extra te activeren (bewust boos kijken en weer neutraal kijken. Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de fronsrimpels wordt het afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. 

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

5. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?

De prijs voor een fronsrimpelbehandeling met Botox verschilt in Nederland tussen de € 80 en € 220. Wij raden aan om via injectablesbooking.nl goed de prijzen te vergelijken. Zo kies je voor een cosmetisch arts die bij jou past.

6. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?

In Nederland worden op meer dan 500 locaties fronsrimpel behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Het verschil in ervaring, opleiding, merk botulinetoxine en prijs per Botox zone wordt in kaart gebracht door injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek je volgende injectables behandeling.

7. Kun je een fronsrimpel opvullen?

De meeste mensen hebben permanente rimpels en dynamische rimpels. Permanente rimpels zitten er altijd, dynamische rimpels verschijnen en verdwijnen bij het tonen van emoties. Boos kijken, fronsen, verbaasd zijn, lachen; allemaal emoties waarbij er bij sommige mensen rimpels verschijnen. Bij de meeste mensen is de fronsrimpel dynamisch. Die komt en gaat. Dit type fronsrimpel kun je niet opvullen. Een permanente fronsrimpel opvullen kan wel. Vraag een cosmetisch arts om advies. 

8. Wat is een Botox frons?

De frons Botox behandeling is een behandeling waarmee de dynamische fronsrimpel wordt voorkomen. Met een paar kleine prikjes worden de spiertjes die de fronsrimpels activeren voor 3 tot 4 maanden uitgeschakeld. Dit is misschien wel de allerpopulairste cosmetische behandeling. Het is veilig en zo gepiept door een vaardige arts. De Botox frons wordt als één zone gezien.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel tussen wenkbrauwen

Veel mensen noemen de fronsrimpel de 'rimpel tussen wenkbrauwen'. Deze rimpel is altijd verticaal. Sommige mensen hebben horizontale rimpels boven de neus tussen de ogen. Een ervaren cosmetisch arts kan advies geven over de behandeling van horizontale en verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Weer andere mensen overwegen een wenkbrauwlift, klik hier voor mer informatie. Vergelijk alle artsen op injectablesbooking.nl en kies een ervaren arts.

Frons Botox

De fronsrimpel wordt het meest effectief behandeld met Botulinetoxine. De Botox frons is ook de meest populaire cosmetische behandeling. Dit komt doordat iedereen zich wel kan storen aan een hinderlijke frons. De frons komt op bij het knijpen tegen de zon, wanneer iemand boos kijkt en soms zelfs als iemand zich concentreert. 

Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met een adequate specialisatie en relevante ervaring met injectables behandelingen. Zoek, vergelijk en boek de beste Botox arts op Injectablesbooking.nl.

Fronsrimpel opvullen

In 9 van de 10 gevallen wordt een frons behandeld met botulinetoxine. Wanneer de plooi permanent zichtbaar is, dan kan de frons worden opgevuld. Er zijn diverse soorten fillers waarmee je een rimpel kunt opvullen. Het is raadzaam om een bekwame arts te raadplegen voor meer informatie. Op Injectablesbooking.nl staan alle artsen in Nederland die zich bezighouden met injectables behandelingen.
Lees verder:
Neuscorrectie met fillers