Fronsrimpel behandeling

04-08-2020

De fronsrimpel is een verticale lijn tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels zijn met Botox (botulinetoxine) te behandelen. In deze blog lees je alles wat je wilt weten over een fronsrimpel behandeling.

  1. Hoe ontstaat een fronsrimpel?
  2. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?
  3. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?
  4. Wat zijn de regels na een Botox behandeling, wat mag niet?
  5. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?
  6. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?
Fronsrimpel behandeling

1. Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Verticale fronsrimpels tussen de wenkbrauwen ontstaan door een krachtige spier, Corrugator Supercilii genaamd. Deze spier wordt geactiveerd als je in de zon kijkt, boos kijkt of geconcentreerd bent. Niet iedereen heeft daar last van, anderen ontwikkelen hem al op jonge leeftijd. Hoe krachtiger de spier, des te vaker de fronsrimpels zichtbaar zijn en des te dieper de fronsrimpel groef wordt. 

2. Hoe werkt een Botox behandeling van de fronsrimpel?

Botulinetoxine wordt sinds de jaren ’70 veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met Strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels zoals de fronsrimpels verdwijnen na een botoxinjectie. Wil je exact het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.
Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied. Maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om boos of verbaasd te kijken, of om je ogen samen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde fronsrimpels behandeling bestaat uit 5 prikjes, maar dit verschilt per indicatie. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’.

3. Welk resultaat kan ik verwachten na een fronsrimpel behandeling?

Binnen 2 tot 4 dagen wordt de botulinetoxine behandeling geactiveerd. Na 7 dagen is de volledige werking zichtbaar. Als het goed is kun je dan je fronsrimpels niet meer activeren. Op deze manier verdwijnen dus deze rimpels.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

4. Wat zijn aanbevolen de regels na een Botox behandeling?

Na de Botox behandeling wordt het voor 24 uur afgeraden om het behandelde gebied masseren en wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uren je frons extra te activeren (bewust boos kijken en weer neutraal kijken. Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de fronsrimpels wordt het afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. 

5. Wat is de gemiddelde prijs van een fronsrimpel behandeling met Botox?

De prijs voor een fronsrimpelbehandeling met Botox verschilt in Nederland tussen de € 80 en € 220. Wij raden aan om via injectablesbooking.nl goed de prijzen te vergelijken. Zo kies je voor een cosmetisch arts die bij jou past.

6. Welke klinieken voeren fronsrimpelbehandelingen met Botox uit?

In Nederland worden op meer dan 500 locaties fronsrimpel behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Het verschil in ervaring, opleiding, merk botulinetoxine en prijs per Botox zone wordt in kaart gebracht door injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek je volgende injectables behandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken