Hyaluronzuur behandeling

16 september 2020

Zoek je een arts of kliniek voor een hyaluronzuur behandeling? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Een hyaluronzuur behandeling is een behandeling waarmee rimpels of een slapper wordende huid kunnen worden opgevuld. Daarnaast kun je met hyaluronzuur fillers de gezichtscontour verbeteren. Bijvoorbeeld lipfillers, traangoten of kaaklijn zijn voorbeelden van contourverbeterende behandelingen. Na de hyaluronzuur behandeling heeft de huid weer volume, is het contour verbeterd en zijn rimpels verleden tijd.

Hyaluronzuur behandeling

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een stof die ons lichaam zelf aanmaakt. Het heeft de unieke eigenschap dat het zeer grote hoeveelheden water aan zich kan binden. Tot 6 liter water per gram hyaluronzuur. Het glasachtig lichaam in het oog bestaat bijvoorbeeld voor 98% uit water en voor slechts 2% uit hyaluronzuur. De huid bestaat voor 80% uit water. Hyaluronzuur is dus een effectieve en natuurlijke manier om je huid op te vullen.

Hyaluronzuur in je huid

Hyaluronzuur heeft een belangrijke functie in je huid. Het is een bestanddeel in de huidstructuur en zorgt door zijn water-bindende functie voor een natuurlijke barrière, een beschermlaag. Je huid droogt hierdoor niet uit, kan tegen stootjes, helpt herstellen bij wondjes en beschermd het lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf. Door de water-bindende functie zorgt de hyaluronzuur in de huid dus ook voor volume. 

Na je 30e neemt de hyaluronzuur langzaam af. Daardoor worden gewrichten minder soepel en neemt het volume van de huid. Er verschijnen mogelijk rimpels en de huid verslapt.

Het wondermiddel

In de cosmetiek is er iedere paar jaar een nieuwe hype. Zo een hype is vaak oude wijn in nieuwe zakken. Hyaluronzuur werd aanvankelijk gezien als zo een hype. Niets is echter minder waar. Hyaluronzuur is een zeer effectief product met echt bijzondere kenmerken. Het is ook precies wat je wilt. Het is veilig, afbreekbaar en heeft dus de water-bindende capaciteiten, waardoor je volume kunt creëren in de huid. Daarnaast is het non-allergisch doordat het biotechnologisch wordt geproduceerd. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hyaluronzuur behandeling

Wanneer je je stoort aan rimpels of volume verlies, dan kun je kiezen voor een hyaluronzuur filler behandeling. Tijdens het consult met de arts in de kliniek kun je aangeven waaraan je je het meeste stoort. De arts zal vervolgens aangeven hoe jouw probleem het beste kan worden opgelost. Iedere hyaluronzuur behandeling is anders. Op sommige plekken is het gevoelig, op andere plekken voel je het nauwelijks. Voor gevoelige plekken is er hyaluronzuur met lidocaïne. Er is specifieke hyaluronzuur voor verschillende indicaties. Bijvoorbeeld voor de lippen, voor de traangoten, om rimpels op te vullen, etc. Voor iedere indicatie is er dus een ideale hyaluronzuur behandeling. Voor verslapte huid is Profhilo de meest toegepaste behandel methode.

Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de arts. Kun je al je vragen stellen? Luistert zij/hij goed naar jou? Met welke merk hyaluronzuur gaat hij werken? Wat zijn de kosten voor een behandeling? Wanneer je vertrouwen hebt in de arts dan kun je eventueel voor een hyaluronzuur filler behandeling kiezen.

Bekende merken hyaluronzuur fillers zijn: Juvéderm, Aliaxin, Restylane en Belotero. Bekijk hier een overzicht van A-merken hyaluronzuur fillers.

Kosten hyaluronzuur behandeling

De kosten van een hyaluronzuur behandeling variëren fors bij de diverse klinieken. De hyaluronzuur behandeling prijs wordt bepaald door de verschillende klinieken. Het ene merk hyaluronzuur is duurder dan de andere. De ene kliniek zit in een duurdere locatie dan de andere. De ene kliniek heeft meer ervaren artsen in dienst. Om deze redenen varieert de prijs van een hyaluronzuurbehandeling van € 250 tot € 550 per ML. Lees hier meer informatie over de kosten van fillers

Hyaluronzuur behandeling voorbereiding en nazorg

Om de hyaluronzuur behandeling zo veilig en effectief mogelijk te maken, gelden de volgende adviezen ter voorbereiding van een hyaluronzuur behandeling

Stop indien mogelijk 10 dagen voor een hyaluronzuur behandeling met acetylsalicylzuur, vitamin E en ginseng op je huid. 
Gebruik geen Ibuprofen en alcohol 2 dagen voor een behandeling.

Na een hyaluronzuur behandeling gelden de volgende adviezen

Direct na de behandeling kan er lichte roodheid en zwelling ontstaan. Dit is normaal na de injecties. Deze verdwijnen meestal binnen een paar dagen. 
Vermijd de zonnebank en sauna en ga niet zonnebaden of langdurig onder een mega hete douche. Dit advies geldt voor de eerste week na een behandeling. Normaal buiten zijn met een SPF bescherming kan natuurlijk wel. 
Masseer het behandelde gebied niet.
Camouflage mag worden gebruikt indien er roodheid of een blauw plekje is ontstaan, zodra de huid geheeld is.
Je mag een koelkompres gebruiken na de behandeling. Zorg ervoor dat je huid met een doek beschermd is tegen de koude.

Na ongeveer 2 weken kun je het resultaat van de behandeling goed beoordelen. Neem voor die tijd dan ook geen contact op met vragen over het resultaat.

Aan advies op deze website over contra indicaties, voorbereiding, nazorg en complicaties kun je geen rechten ontlenen. De informatie vanuit de kliniek en op de informed consent is altijd leidend. Indien na de behandeling zich een situatie voordoet waar je vragen over hebt, neem dan te allen tijde contact op met de kliniek. 

Beste arts hyaluronzuur behandeling filler

Wanneer je hebt besloten dat je een hyaluronzuur behandeling wilt, dan kun je op zoek naar een goede arts of kliniek. Welke kliniek is het beste in hyaluronzuur behandelingen? Dat is heel subjectief. Maar omdat hyaluronzuur filler behandelingen technische vaardigheid vereisen, is het aan te raden om te kiezen voor een arts met veel ervaring en een goede reputatie. Voer je locatie in op Injectablesbooking.nl en vergelijk alle artsen en klinieken die een hyaluronzuur behandeling bij jou in de buurt aanbieden. Zoek, vergelijk en boek jou hyaluronzuur behandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt