Beste cosmetisch arts van Nederland

1 september 2020

De beste cosmetisch artsen

De beste cosmetisch arts van Nederland, daar gaan we voor! In Nederland zijn er ongeveer 500 artsen die injectables behandelingen uitvoeren. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine en filler behandelingen. Een cosmetische arts wordt ook wel Botox arts of filler dokter genoemd. Werken met injectables is zeer precies werk. Iedere millimeter telt namelijk. Een combinatie van technische vaardigheden, verstand van anatomie en esthetisch inzicht zijn voorname vereisten. En natuurlijk is de ene arts daar beter in dan de andere. Dat is in ieder vakgebied zo. Maar wie is nu écht de Beste Cosmetisch Arts van Nederland?

Beste cosmetisch arts van Nederland

Cosmetisch Arts KNMG beschermde titel

Sinds 1 juli 2019 is de titel Cosmetisch Arts KNMG beschermd. Dit is een grote stap in de verdere professionalisering van de cosmetische geneeskunde in Nederland. Met het beschermen van de titel Cosmetisch Arts KNMG erkent de overheid dat cosmetische geneeskunde een specialisatie an sich is. Na afronding van de geneeskundestudie kunnen basisartsen zich specialiseren, bijvoorbeeld als huisarts, orthopeed of oogarts. En nu is er dus ook een vervolgopleiding tot cosmetisch arts. Een tweede vereiste is dat cosmetisch artsen KNMG minimaal 600 patiëntcontacten per jaar hebben. Beide vereisten zijn belangrijk om de kwaliteit structureel te verbeteren. De kennis wordt namelijk vergroot en de vaardigheid verbeterd. 
Klik hier om de beste cosmetisch bij jou in de buurt te vinden.

Aantal cosmetisch artsen in Nederland

In Nederland zijn er momenteel (2020) ongeveer 500 artsen die zich bezig houden met injectables behandelingen. In 2006 waren er nog minder dan 30 artsen lid van de NVCG. In krap 15 jaar tijd zijn er dus meer dan 15 keer zoveel artsen zich gaan bezighouden met injectables behandelingen. Met deze groei is regulering dan ook op zijn plaats. De NVCG is de beroepsvereniging voor cosmetische geneeskunde. Ben je benieuwd of jouw arts NVCG lid is? Check dit hier.

Niet iedere arts mag zich dus nog Cosmetisch Arts KNMG noemen. De meeste artsen die dat ambiëren sluiten zich aan bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde. Daarnaast zijn er plastisch chirurgen en dermatologen die ook veel injectables behandelingen uitvoeren. Omdat ‘huidbehandelingen’ deel uitmaakt van hun reguliere curriculum sluiten zij zich zelden aan bij de NVCG. Zij zijn bijvoorbeeld al lid van de eigen wetenschappelijke vereniging, respectievelijk de NVPC voor plastische chirurgie en de NVDV voor dermatologie. Lees hier de uitleg hoe je een goede injectables arts selecteert.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste arts voor Botox en fillers

Botox is een merknaam botulinetoxine. Botulinetoxine en filler behandelingen in het aangezicht hebben meestal een cosmetische doeleinde. Een arts die zich richt op cosmetische behandelingen moet een goede band hebben met zijn patiënten. Ze moeten elkaar begrijpen en vertrouwen. Sociale vaardigheden zijn dus erg belangrijk voor een goede cosmetisch arts. Een goede klik met iemand hebben is erg persoonlijk. Wanneer je broer of een vriendin met iemand een goede klik heeft, dan heb jij dat nog niet automatisch.

Injectablesbooking.nl is dé tool om op zoek te gaan naar jouw beste cosmetisch arts. Check of jouw cosmetisch arts een stabiel CV heeft. Hoeveel ervaring zij/hij heeft. Met welke merken injectables hij/zij werkt. Werkt zij/hij al lang bij dezelfde kliniek? Hoe is de reputatie van deze kliniek? Maak de keuze voor jouw cosmetisch arts op Injectablesbooking.nl. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende cosmetische behandeling!

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Haarlem
Eindhoven

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Beste Botox arts Amsterdam of Rotterdam?

Ben je op zoek naar de beste Botox of filler arts bij jou in de buurt? Dan is het belangrijk dat jij de artsen goed kunt vergelijken. Het is aanbevelenswaard om te orienteren op een Cosmetisch Arts KNMG. Zij hebben aantoonbaar veel ervaring als cosmetisch arts. En anders kun je kiezen voor een arts die lid is van de beroepsvereniging NVCG. Deze vereniging heeft als doel de kwaliteit en voorlichting van medische cosmetische behandelingen te verbeteren.

Het belangrijkste is dat jij een goed gevoel hebt bij de locatie, de arts, het merk botulinetoxine/filler en de afgesproken prijs. Jij moet het gevoel hebben dat de arts jou begrijpt. Het is daarom aan te raden om de artsen te vergelijken op Injectablesbooking.nl. En misschien wel bij meerdere klinieken een vrijblijvend consult te boeken. Zoek, vergelijk en boek de beste cosmetische arts in jouw stad op injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over de beste cosmetisch arts

Wie is de beste cosmetisch arts?

Wie is een goede cosmetisch arts?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt