Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Groene Hart Ziekenhuis Gouda uit Gouda is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen, o.a. met botulinetoxine (Botox) en fillers.

Afspraak maken
Tarieven
Botulinetoxine
Botox (1 zone)
V.a. € 150 per zone
Consult
1e consult
V.a. € 90 per consult
Fillers
Juvéderm
V.a. € 375 per ml
Kenmerken
Gespecialiseerd in
Botox, Fillers
Kliniek opgericht
2017
Adres
Bleulandweg 10, Gouda
Heb je een vraag of klopt er iets niet? Neem contact op

Is dit jouw kliniek?

Claim nu deze kliniek en pas de gegevens naar wens aan.

Registreer je kliniek

Werkzame specialisten

Niels Deenen
Dr. Niels Deenen
Functie
Dermatoloog
Botox zone v.a.
€ 125,00
Filler per ml v.a.
€ 250,00
Profiel bekijken

Groene Hart Ziekenhuis Gouda Reviews

3.8
267 reviews
Neuroloog mw. Bakels stuurde zoon weg na aankomst met ambulance op spoedeisende hulp. Volgens haar was klachten gerelateerd aan stress! Achteraf bleek een herseninfarct te zijn. Ook personeel was zeer onvriendelijk en hele tijd aan het schreeuwen. Waar zijn we beland, dachten we?! In een ziekenhuis nota bene op spoedeisende hulp waar personeel ten aller tij... Toon meer »
Neuroloog mw. Bakels stuurde zoon weg na aankomst met ambulance op spoedeisende hulp. Volgens haar was klachten gerelateerd aan stress! Achteraf bleek een herseninfarct te zijn. Ook personeel was zeer onvriendelijk en hele tijd aan het schreeuwen. Waar zijn we beland, dachten we?! In een ziekenhuis nota bene op spoedeisende hulp waar personeel ten aller tijd moet professioneel, vriendelijk ... zich gedragen. Helaas niets van dat. Het voelde alsof we op de verkeerde plek op de verkeerde tijd zaten. Ongelooflijk!!!. Zeer traumatische ervaring. Houding en handelen van verpleegkundigen en arts i.o als supervisor neuroloog Bakels zeer onprofessioneel en buitengewoon onaardig. Toon minder »
Lily
25 februari 2023 16:04
ik wilde graag een kamer boeken voor 2 personen voor 4 weken all inclusive zodat mijn vrouw en ik kunnen bijkomen van een leven lang in de uitkering zitten. Ik heb de truuk namelijk gehoord van een zekere Shafique in de restauratie. Deze vrouw bivakkeerde namelijk van 4 tm 28 januari bij jullie in het ziekenhuis voor gratis terwijl zij helemaal niets mankee... Toon meer »
ik wilde graag een kamer boeken voor 2 personen voor 4 weken all inclusive zodat mijn vrouw en ik kunnen bijkomen van een leven lang in de uitkering zitten. Ik heb de truuk namelijk gehoord van een zekere Shafique in de restauratie. Deze vrouw bivakkeerde namelijk van 4 tm 28 januari bij jullie in het ziekenhuis voor gratis terwijl zij helemaal niets mankeerde maar alleen omdat haar vader ( levenslange uitkeringstrekkende buitenlander ) zat te wachten op een plaats in een ander ( gratis ) hotel. graag boeken van 1 maart tm 28 maart ivm de energierekening ( lekker laag ) maar dit geldt blijkbaar alleen voor buitenlanders met een hoop praatjes, ik hoor niets van dit #$%%$$### ziekenhuis/ hotel Toon minder »
Ik Dus
17 februari 2023 05:05
Ziekenhuis zal ik niets van zeggen, maar als je wat wilt gebruiken tast je wel diep in de buidel. Een gevulde koek €2,60 een glas uitgeperste sinaasappelsap €4.00
Daarbij kan het personeel verderop een stuk uitgebreider eten dan ze hier aanbieden voor bezoekers.
Bert d.j.
27 januari 2023 19:07
Als Drentenaar kwam ik via de spoedeisende hulp binnen met de ambulance. Ik was ondersteboven van een trap in een Landal huisje gevallen. De zorg door de ambulancebroeder Richard en van de doctoren en verpleegkundigen was hartverwarmend en uiterst deskundig. Er werd zorgvuldig en professioneel met mij gepraat over wat er allemaal ging gebeuren. Ondanks de ba... Toon meer »
Als Drentenaar kwam ik via de spoedeisende hulp binnen met de ambulance. Ik was ondersteboven van een trap in een Landal huisje gevallen. De zorg door de ambulancebroeder Richard en van de doctoren en verpleegkundigen was hartverwarmend en uiterst deskundig. Er werd zorgvuldig en professioneel met mij gepraat over wat er allemaal ging gebeuren. Ondanks de barsten in mijn schedel, hoofdwonden en talloze kneuzingen was de zorg van een hoog niveau waardoor ik (langzaam) lopend het ziekenhuis zeer voldaan kon verlaten met een gevoel van “Alles komt goed” ❤️💛💚🧡💙 Toon minder »
Henk Kroesen
22 januari 2023 18:06
Ben nou voor de 2e keer bij afdeling neurologie geweest op arts niks aan te merken , maar het personeel die afspraken maakt heel slordig met afspraak maken ,niet echt luisteren naar cliënt. Ik voel me gewoon teveel daar , heel vervelend. En voor verkeerde afspraak of fouten worden ook absoluut geen excuses voor gemaakt.Heel laks; leven deGHZ ! voor mij laat... Toon meer »
Ben nou voor de 2e keer bij afdeling neurologie geweest op arts niks aan te merken ,
maar het personeel die afspraken maakt heel slordig met afspraak maken ,niet echt luisteren naar cliënt.
Ik voel me gewoon teveel daar ,
heel vervelend. En voor verkeerde afspraak of fouten worden ook absoluut geen excuses voor gemaakt.Heel laks; leven deGHZ ! voor mij laatste keer om daar te komen! LAATSTE KEER ……. Toon minder »
Siraj Siraj
22 december 2022 13:01
Het GHZ blinkt uit in klantvriendelijkheid en hartelijke 💕 en zeer kundige zorg, dit geldt voor verschillende afdelingen. De ruimten zijn allemaal even verzorgd en aantrekkelijk uitgevoerd. All het personeel is een visitekaartje voor dit groene hart. 💚 Het parkeren is inderdaad een stress-puntje, ivm de lastige en vaak bijna volle garage. Parkeerplaatsen c... Toon meer »
Het GHZ blinkt uit in klantvriendelijkheid en hartelijke 💕 en zeer kundige zorg, dit geldt voor verschillende afdelingen. De ruimten zijn allemaal even verzorgd en aantrekkelijk uitgevoerd. All het personeel is een visitekaartje voor dit groene hart. 💚
Het parkeren is inderdaad een stress-puntje, ivm de lastige en vaak bijna volle garage. Parkeerplaatsen creëren is helaas vaak een lastig punt, anders was dit zeker al opgelost.
Complimenten en dus 5 sterren 🌟 Toon minder »
Lyanne Rudenko
20 december 2022 10:10
De jaarlijkse controle bij Oogheelkunde voor een basisschoolkind met een oogafwijking komt al jaren te laat. Steeds hetzelfde geluid: 'we hebben nu eenmaal een lange wachtlijst'. De jaarlijkse controle is nu meer een 1,5- jaarlijkse controle, zeg dat dan ook gewoon als je het niet red. Als je zelf niet er achteraan belt, hoor je niets.
Daniëlle Achterberg
29 november 2022 21:09
Op eerste hulp kunnen ze beter andere naam geven echt gewoon 6 uur lang 2 verpleegkundige gezien en moest naar toilet werd er gezegd alweer? Was 2 en half uur later... Lopen ook geen stap harder erg druk in hokje met computers en praten wat ze afgelopen weekend privé hebben gedaan.. Dan uiteindelijk opgenomen op ouderenafdeling ivm geen plek op juiste afdeli... Toon meer »
Op eerste hulp kunnen ze beter andere naam geven echt gewoon 6 uur lang 2 verpleegkundige gezien en moest naar toilet werd er gezegd alweer? Was 2 en half uur later...
Lopen ook geen stap harder erg druk in hokje met computers en praten wat ze afgelopen weekend privé hebben gedaan..
Dan uiteindelijk opgenomen op ouderenafdeling ivm geen plek op juiste afdeling.
Volgende dag naar neurologie en daar diverse verpleegkundige de 1 geeft je aandacht en is goed in zijn vak en de andere zie je in 8 uur 1 x ..
De voedingsmedewerksters aardig en behulpzaam..weten waar ze het over hebben..
Nee voor mij groene hart niet de juiste plek om te genezen en te verblijven.
Ze praten op de afdeling en op eerste hulp druk druk maar gedragen zich er totaal niet naar... Toon minder »
Yolanda Jacobs
16 oktober 2022 13:01
Ze hebben het allemaal zogenaamd druk maar staan met hun handen in hun zakken!! Op het rode knopje gedrukt voor mijn oma die vergaat van de pijn en duurt zeker meer dan een half uur voordat er personeel aankomt. Belachelijk echt!!
Demi Anten
12 september 2022 14:02
GHZ Gouda is best wel een fijn ziekenhuis en niet alleen voor de regio :) , met meestal behoorlijke aardig personeel.

Tja wel een mis diagnose, ben wel een beetje zuur, na jaren.

Wel raar dat het dossier alleen opgehaald kan worden, niet online en niet per post #Antiek dus .................
Beheer Beer
30 augustus 2022 09:09
Dag opname gaat liever lunchen.
Smijt een plakje kaas op je boterham
Je kunt er ook niet douchen nadat weet ik hoeveel aan me hebben gezeten.
De chirurg wil liever niet met je praten na operatie.
Geen excuus voor meer dan 10x prikken in mijn arm voor infuus.
Je mag ineens niet thuis douchen en gewoon weg gaan.
Astrid van Dorp
7 augustus 2022 10:10
Goede service en begeleiding al vanaf de servicedesk bij de hoofdingang. Prima parkeergarage. Goede busverbinding van en naar het ziekenhuis. Rolstoelen beschikbaar voor mensen slecht ter been. Toiletten mooi schoon. Afdelingen goed te vinden door duidelijk aangegeven route beschrijving. Vriendelijk personeel.
Tanner H
18 juli 2022 09:09
Vandaag super fijn en goed geholpen bij radiologie. Met pasgeboren baby is het sowieso een uitdaging (en spannend) dus daar werd helemaal in meegedacht. Ik kon eerst rustig voeden, en er werd gevraagd of dat kon. Het was super dat dit werd mogelijk gemaakt en dat de ruimte hiervoor werd gelaten! Super fijn en een verademing! De mevrouw achter de balie bij ra... Toon meer »
Vandaag super fijn en goed geholpen bij radiologie. Met pasgeboren baby is het sowieso een uitdaging (en spannend) dus daar werd helemaal in meegedacht. Ik kon eerst rustig voeden, en er werd gevraagd of dat kon. Het was super dat dit werd mogelijk gemaakt en dat de ruimte hiervoor werd gelaten! Super fijn en een verademing! De mevrouw achter de balie bij radiologie verdient dit compliment. Toon minder »
Marjolein van werkhooven
14 juli 2022 09:09
Mensen zijn erg aardig maar bereikbaarheid is absolute slecht. Klantcontactcentrum is amateuristisch het lijkt wel of er te weinig mensen werken. Werd wel uitendelijk goed geholpen maar moest er echt achterna gaan.
Nora van Berg
19 juni 2022 15:03
Fijn zo’n kleinschalig ziekenhuis dichtbij - dacht ik.
Erg jammer dat zowel de neuroloog als de MS verpleegkundige niet met je meedenken naar oplossingen. En ondertussen gaat kostbare tijd verloren en lever ik steeds een stukje gezondheid in.
Daarom ga ik op zoek naar een andere neuroloog .
Want wat heb je aan vriendelijkheid zonder doortastendheid ?
Arenda Rous
10 juni 2022 04:04
GHZ Gouda is best wel een fijn ziekenhuis en niet alleen voor de regio :) , met meestal behoorlijke aardig personeel.

Tja wel een mis diagnose, ben wel een beetje zuur, na jaren.

Wel raar dat het dossier alleen opgehaald kan worden, niet online en niet per post.
Beheer Beer
1 juni 2022 08:08
Schoon ziekenhuis, aardig mensen.
R A
14 mei 2022 12:12
Plotseling opgenomen. 14 dagen in ziekenhuis gelegen met voetwond. Alle lof voor de verpleging en de artsen. Geweldig geholpen. Iedereen is vriendelijk naar de patiënten.
Jos Spans
16 maart 2022 11:11
Een nog sociaal Ziekenhuis in deze wereld.
Mensen doen hun best en hebben mijn moeder,s leven gered.
Ik ben ze eeuwig dankbaar en respect voor degene die er werken en helpen .
r g
5 maart 2022 12:12
Deze week de eerste keer in dit ziekenhuis geweest.
Prettig ontvangen door de dame aan de receptie en bij het polisecretariaat van de kaakchirurg.
Behulpzaam en vriendelijk personeel die mij daarna behandeld hebben
Connie Jongeneel
23 februari 2022 10:10
Inhoudelijk een fijn ziekenhuis met vriendelijk personeel. Maar de bereikbaarheid is vrij hopeloos. Alléén maar telefonisch, via een keuzemenu dat naar niks leidt en gewoon uitkomt bij een klantcontactcentrum. Dat dan toch weer moet doorverbinden en vervolgens zelf stuit op de wachtenden bij het betreffende polisecretariaat. Waar het werkelijk eindeloos kan... Toon meer »
Inhoudelijk een fijn ziekenhuis met vriendelijk personeel. Maar de bereikbaarheid is vrij hopeloos. Alléén maar telefonisch, via een keuzemenu dat naar niks leidt en gewoon uitkomt bij een klantcontactcentrum. Dat dan toch weer moet doorverbinden en vervolgens zelf stuit op de wachtenden bij het betreffende polisecretariaat. Waar het werkelijk eindeloos kan duren. Blijkbaar veel te weinig ondersteunend personeel. En alsof er geen digitalisering bestaat ! Er zijn zelfs ziekenhuizen waar je digitaal je eigen afspraken kunt beheren en inzage hebt in je dossier, en waar je op zijn minst e-mail contact kunt leggen. Niks daarvan bij het GHZ. Toon minder »
Leo Roest
21 februari 2022 13:01
Dichtbij het station, een bushalte voor de deur, alleen met de auto parkeren is (zeker bij herhaaldelijke bezoeken) wat prijzig. Het ziekenhuis biedt enorm veel. Per afdeling wisselt de service en sfeer wel wat. Van uitmuntend prettig tot onprettig. Soms lijkt het hele systeem zo groot dat het wat te onoverzichtelijk wordt waardoor miscommunicatie kan ontsta... Toon meer »
Dichtbij het station, een bushalte voor de deur, alleen met de auto parkeren is (zeker bij herhaaldelijke bezoeken) wat prijzig. Het ziekenhuis biedt enorm veel. Per afdeling wisselt de service en sfeer wel wat. Van uitmuntend prettig tot onprettig. Soms lijkt het hele systeem zo groot dat het wat te onoverzichtelijk wordt waardoor miscommunicatie kan ontstaan. Gelukkig maakt merendeels van het personeel er wel een feestje van. Wel zou ik het waarderen als er niet alleen naar het mondkapjesgebruik van de gasten maar ook het personeel gekeken wordt. Toon minder »
Alex
9 januari 2022 19:07
Schrijf een review