Promotie Dr. Van Loghem

21 november 2020

Promotie Dr. Van Loghem

Op woensdag 28 oktober 2020 is Dr. Jani van Loghem gepromoveerd in de Agnietenkapel van de UVA. 
Onderwerp: Vaker ernstige problemen met fillers

Bron: Wetenschapsagenda Amsterdam UMC

Lees onder de foto verder voor het Persbericht.

Promotie Dr. Van Loghem

Steeds vaker laten patiƫnten fillers injecteren ook in delen van het lichaam waar de kans op problemen groot is. Daardoor zien artsen meer complicaties, waarbij blindheid, necrose (afstervend weefsel) en vertraagde ontstekingsreacties de meest ernstige zijn. Betere kennis over de ingreep kan de kans op complicatie voorkomen, zegt Van Loghem in zijn proefschrift.

Hij heeft op een rij gezet wat de behandelaar kan doen om het risico op complicaties zo laag mogelijk te houden. Daarbij gaat het om een veelvoud aan onderwerpen, zoals kennis over injecteerbare producten, scherpe naald, stompe canule, aspiratie (optrekken van de zuiger van de injectienaald) voorafgaand aan injectie, op anatomie gebaseerde injectietechnieken, pijnpreventie, combinatietherapie en complicatiemanagement.

In de publieke media en de politiek zijn cosmetische behandelingen een veelbesproken onderwerp. Er is een sterke toename van met name jonge patiƫnten tussen 20 en 40 jaar die fillers willen. Dit leidt tot meer aanbieders van dergelijke behandelingen waarbij ook niet-artsen zich op de markt begeven. Om kwaliteit van zorg te bieden is professionalisering een feit. Artsen die een opleiding hebben voltooid, kunnen zich Cosmetisch Arts KNMG noemen, een beschermde titel. Voortbordurend op deze kwaliteitsslag geeft dit proefschrift meer diepgang om het werk van cosmetisch artsen te verbeteren.

Dr. Van Loghem is Cosmetisch Arts KNMG en oprichter en eigenaar van UMA-Institute te Amsterdam.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt