Cosmetische trends in 2022

9 januari 2022

Sinds de tweede wereldoorlog zijn steeds meer mensen gebruik gaan maken van cosmetische behandelingen. Zo had in de jaren ’80 inmiddels bijna iedere wijk wel een schoonheidsspecialist. Doordat meer mensen open staan voor een cosmetische behandeling, worden de behandelingen steeds effectiever en is huidverbetering inmiddels naar een medisch niveau getild. Wat zijn de cosmetische trends en ontwikkelingen voor 2022?

Cosmetische trends in 2022

Trend 1 voor 2022: Holistische benadering

De holistische benadering is dé trend van 2022. Holistisch wil zeggen dat er naar het geheel wordt gekeken, en niet slechts naar een afzonderlijk onderdeel. Bij veroudering is er namelijk sprake van verschillende factoren. De huid wordt dunner, de elasticiteit wordt minder, de schedel wordt kleiner en er is sprake van ‘oneffenheden’ zoals vlekjes, pukkeltjes, kleurverschil en fibromen. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft vaak een uitgebreid behandelpallet (lasers, peelings én injectables) om in overleg een behandelplan te maken. 

Trend 2 voor 2022: Combinatiebehandelingen

Veel mensen gaan naar een arts voor de behandeling van hun fronsrimpel. Of rokerslijntjes. Of een andere storende rimpel. Een Cosmetisch Arts KNMG kan die rimpel behandelen, maar kan ook met een andere behandeling de huid (collageen) steviger maken, waardoor nieuwe rimpels worden voorkomen. Populaire combinaties zijn Ulthera én Radiesse. Botulinetoxine én Profhilo. Een chemische peeling (om je huid effen te krijgen) én fillers. Een combinatiebehandeling wordt specifiek op jouw huidconditie geadviseerd. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Trend 3 voor 2022: Schoonheid in de media

Wanneer je een willekeurige uitzending van Barend en Van Dorp van 20 jaar geleden terugkijkt en vergelijkt met een recente uitzending van Jinek, dan valt direct op dat iedereen er veel beter uitziet. Bijna iedereen in de media maakt gebruik van cosmetische behandelingen. Van de meeste weet je dit natuurlijk niet, net zo min als dat je van hen weet welke medische aandoeningen zij eventueel hebben. Maar stuk voor stuk zien zij er goed uit. 

In de (social) media wordt natuurlijk veel geschamperd en gelachen om excessen. Mensen die alle mimiek kwijt zijn of veel te grote lippen hebben. Deze excessen kun je beter vergelijken met een zonderling die zijn hoofd vol tatoeëert of zijn haar in een pimpelpaarse hanenkam draagt. Dit is zeker niet representatief voor 99,9% van de cosmetische behandelingen door cosmetisch artsen. Die zien er na een behandeling gewoon goed uit, net zoals de vele knappen mensen in de (social) media).

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Van schoonheidsspecialist tot Cosmetisch Arts KNMG

Schoonheidsbehandelingen zijn geëvolueerd van lekkere (gezichts-)massages en een uurtje verwennerij tot effectieve huidverbetering waardoor de huidkwaliteit zienderogen steviger en elastischer wordt. Inmiddels worden er in Nederland jaarlijks meer dan 600.000 injectables behandelingen per jaar uitgevoerd. Injectables is de verzamelnaam van botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine), filler en skinbooster behandelingen. Deze injectables worden steeds veiliger en effectiever, mits uitgevoerd door een goed opgeleide arts die is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen. 

Kies bewust voor de beste arts

Het behandelen met injectables is altijd al een voor artsen voorbehouden behandeling geweest. Wanneer je met een naald iets in de huid injecteert dan is kennis van de anatomie een voorwaarde. Lange tijd werden cosmetische behandelingen uitgevoerd door alle artsen die daar interesse in hadden. Sinds 1 juli 2019 is de titel Cosmetisch Arts KNMG beschermd. Dit betekent dat een arts met deze titel adequaat is opgeleid én voldoende ervaring heeft met cosmetische behandelingen om deze titel te dragen. Je kunt je voorstellen dat een orthopeed (of hartchirurg of huisarts) toch minder kennis en vaardigheid heeft in cosmetische behandelingen dan een Cosmetisch Arts KNMG. Hierdoor hebben cosmetische behandelingen wederom een kwaliteitsimpuls gekregen. Behandelingen worden steeds veiliger en effectiever!

Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl. Boek de beste cosmetisch arts op Injectablesbooking.nl.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt