Huidverbetering

21 augustus 2021

Ben je op zoek naar huidverbetering? Vergelijk alle behandelingen op Injectablesbooking.nl!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Huidverbetering is mateloos populair tegenwoordig. Huidverbetering past in de trend van verduurzaming. Huidverbetering hoort bij ‘goed voor jezelf zorgen’. Maar wat is huidverbetering precies? Wat voor doel heeft iemand met huidverbetering? Welke manieren van huidverbetering zijn echt effectief? In dit artikel lees je alle informatie over preventieve en effectieve huidverbetering!

Huidverbetering

De huid is belangrijk!

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Bij forse volwassenen tot wel 2 m2 groot. De huid heeft ook belangrijke functies. Onder andere zorgen voor een constante lichaamstemperatuur. Voelen van pijn, kou, warmte, aanrakingen, trillingen en jeuk. De huid zorgt er ook voor dat vocht en bloed (lichaamsvocht) het lichaam niet kan verlaten.

Opbouw van de huid

De huid bestaat uit 3 lagen. De bovenste huidlaag is de epidermis (opperhuid). Deze bestaat uit 2 lagen, de hoornlaag en de slijmlaag. Deze lagen zorgen voor bescherming, stevigheid en het aanmaken van nieuwe huidcellen. Huidcellen in de hoornlaag sterven langzaam af. Deze worden weer vervangen voor nieuwe huidcellen. Deze huidvernieuwing gaat je hele leven door.

De tweede huidlaag is de dermis (lederhuid). In deze huidlaag zijn collageen en elastine belangrijk voor stevigheid en elasticiteit. In de dermis vind je oa de zenuwen, bloedvaten, lymfeklieren en talgklieren. Deze huidlaag voedt de epidermis. De talgklieren zorgen ervoor dat de huid soepel is (elastisch) en beschermd tegen uitdroging.

De subcutis (onderhuids bindweefsel) is de derde huidlaag. Deze laag beschermt de pezen, spieren en organen die onder de huid liggen. De subcutis bestaat vooral uit vet en bloedvaten. Het vet isoleert het lichaam en er wordt energie in opgeslagen.

Huidveroudering

De vernieuwing van de huid gaat vanaf je 25e -30e langzamer. De eerste rimpels worden zichtbaar en de huid wordt slapper. Dit komt doordat de huid dunner wordt. Zowel de epidermis als de dermis worden dunner. De productie van collageen en elastine nemen af. Ook ontstaan er vaker bultjes en pigmentvlekjes als teken van huidveroudering.

Huidveroudering is als een glijdende schaal. Soms gaat het wat sneller, soms wat minder snel. Bijvoorbeeld rond de menopauze gaat het wat sneller. Maar dat je huid verouderd tussen je 25e en 95e, dat staat vast. Oude mensen hebben vaak een hele dunne en lichte huid. Wondjes genezen moeizamer. Het proces van huidveroudering start dus al vrij jong. Het is dus zaak om de huid al vanaf je 25e in topconditie te houden. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste huidverbetering

Veel mensen starten met huidverbetering zodra de huid rimpels heeft en slapper wordt. Er zijn meerdere manieren om huidverbetering te bereiken.

-Peelings - voedt de huid en helpt de huidcelvernieuwing.
-Ablatieve lasers - Door de epidermis en dermis microscopisch te beschadigen wordt het gestimuleerd om te herstellen en vernieuwen.
-Injectables - Specifieke injectables zoals skinboosters, Profhilo en Sculptra stimuleren de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Hyaluronzuur heeft daarnaast soms een hydraterende functie. 
-Laser/IPL - met lasers en IPL kunnen oneffenheden, bultjes, poriën, pigmentvlekjes en couperose weer egaal worden gemaakt.
-Effectieve huidverzorgingsproducten voor thuis.

Iedereen zou eigenlijk een onafhankelijk behandelplan op maat moeten krijgen. Vaak zie je dat klinieken alleen de behandelingen promoten die zij in huis hebben. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een kliniek/arts die diverse behandelmogelijkheden heeft.

Wanneer starten met huidverbetering?

De huid representeert je gezondheid. Een mooie huid is een gezonde huid. Het is nooit te vroeg om te beginnen met goede verzorging. Op het moment dat je de dermis geactiveerd en gehydrateerd houdt, dan blijft de huid langer stevig en elastisch. Dit kan bijvoorbeeld door de productie van collageen en elastine vanaf jonge leeftijd te stimuleren. Huidveroudering wordt zo aanzienlijk vertraagd.

Veel jong volwassenen zijn erg actief met gezonde voeding, beweging en bijvoorbeeld yoga. Huidverbetering heeft bij deze groep vaak nog niet de aandacht. Toch is het raadzaam om goede huidverzorging en preventieve huidverbetering op jonge leeftijd serieus te nemen. Voor behoud van een mooie en sterke huid.

Waardoor ontstaat huidveroudering?

Huidverbetering ontstaat doordat de huidcel vernieuwing in de dermis en epidermis vertraagd. De huid wordt daardoor dunner en slapper. Deels komt dit door genetische aanleg. Maar grotendeels ook door lifestyle. Te weinig slaap, stress, drugs, ongezond eten, roken, overmatig alcohol gebruik en zonneschade zijn belangrijke redenen van huidveroudering.

In het leven draait het om balans. Dat geldt ook voor de verzorging van je lichaam. Wanneer je je bewust bent van de factoren van huidveroudering, en je start tijdig met kwalitatieve huidverzorging en preventieve huidverbetering, dan pluk je daar absoluut de vruchten van.

Welke kliniek huidverbetering?

Waar kun je terecht voor kwalitatieve huidverbetering? Het is raadzaam om te kiezen voor een kliniek waarin artsen en huidtherapeuten samenwerken. In deze klinieken wordt vaak gebruik gemaakt van goede huidverzorgingsmerken, hoogwaardige huidbehandelingen met peelings en laser, huidverbeterende injectables zoals Radiesse en Profhilo en van injectables zoals fillers en Botox. Dergelijke klinieken kunnen een behandeling adviseren waarmee jij echt geholpen bent.

Boek huidverbetering op Injectablesbooking.nl. 

Lees verder:
Rimpels gezicht
Vampire Facelift

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt