Lanluma filler

29 januari 2024
Margaritha Adams
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Margaritha Adams

Vergelijk Lanluma behandelingen in Nederland eenvoudig op Injectablesbooking.nl.

Lanluma: de ultieme collageenbooster voor een jongere uitstraling

Lanluma is een baanbrekend middel dat de lichaamseigen aanmaak van collageen stimuleert. Het resultaat is langdurig en houdt 2 tot 4 jaar aan. Geef uw schoonheid en zelfvertrouwen een boost met een behandeling die zowel de huid van uw gezicht als lichaam strakker maakt, waardoor u er frisser en jeugdiger uitziet.

Stimuleert aanmaak eigen collageen

De kracht van Lanluma is dat het middel uw lichaam aanzet tot de aanmaak van eigen collageen. Dit is een natuurlijk proces, waardoor huidverbetering van binnenuit gestimuleerd wordt. De huid krijgt weer stevigheid en volume. Fijne lijntjes vallen minder op, de huidstructuur wordt verfijnd en het accentueert uw natuurlijke rondingen.

Verjonging voor gezicht én lichaam

Doorgaans wordt Lanluma ingezet bij gezichtsverjonging. Het is met name geschikt voor huid die slapper is geworden rondom de wangen, kaaklijn, jukbeenderen en decolleté. Lanluma zorgt voor stevigheid en een strakkere huid. Het geeft de contouren van het gezicht meer symmetrie en balans. Daarnaast is er een variant die wordt ingezet voor het lichaam: Lanluma X. Deze vorm verbetert de rondingen en contouren van het lichaam en wordt meestal gebruikt voor hip dips, butt lifts en bilvergrotingen.

Lanluma filler

Hoe werkt Lanluma?

Lanluma is een biostimulator, het brengt een regeneratieproces op gang dat de huid aanzet tot aanmaak van eigen collageen. De melkzuur- of PLLA microdeeltjes die in de huid worden aangebracht dienen letterlijk als zaadjes om collageen terug te laten groeien. Het nieuwe collageen en elastine dat zich daar omheen ontwikkelt, zorgt voor volume, een stevigere huid en verbeterde huidtextuur. De microdeeltjes worden vervolgens heel langzaam, maar volledig door het lichaam afgebroken, terwijl het collageen zich blijft opbouwen.

Lanluma filler

Lanluma X voor bodyshaping

Naast de reguliere Lanluma voor gezichtsbehandelingen, is er een variant voor body shaping: Lanluma X. Ook bij deze vorm wordt er geen volume van buitenaf ingespoten, maar stimuleert het middel de lichaamseigen collageenaanmaak wat volume geeft, waardoor de huid lokaal verstrakt. Het verbetert de rondingen en contouren en zorgt ervoor dat huid die verslapt is geraakt of onregelmatigheden vertoont strakker wordt. Lanluma X is uitermate geschikt voor de billen en de heupen. Het wordt soms ook ingezet voor bovenarmen, ellebogen en knieën.

Veilig alternatief voor operatie

Lanluma X is een zeer goed alternatief voor cosmetische chirurgische ingrepen. De risico’s zijn minimaal en u kunt direct na de behandeling uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Het uiteindelijke resultaat is na 6 maanden zichtbaar en u heeft er 2 tot 4 jaar plezier van.

Meest populaire Lanluma-behandelingen

Butt lift

Door ouder worden of door gewichtsverlies, is het logisch dat de huid slapper wordt en volume verliest. Een butt lift met Lanluma X verstevigt de billen voor een meer gevormd achterwerk.

Lanluma filler

Bilvergroting

Lanluma X remodelleert platte of slappe billen en vergroot de omvang, waardoor uw billen er voller en steviger uitzien.

Lanluma filler

Cellulitis

Cellulitis komt vooral voor op de (dij)benen, heupen en billen van vrouwen. Het wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Het ziet eruit als bobbeltjes, deukjes en/of putjes in de huid. Lanluma X verfijnt deze oneffenheden in de huid waardoor de cellulitus vermindert en soms zelfs volledig verdwijnt.

Lanluma filler

Hip dips

Een hip dip komt vooral voor bij vrouwen, vooral als er sprake is van wat minder lichaamsvet in de ruimte tussen de lovehandles en de dijen. Met Lanluma X wordt het volume opgebouwd, maar heeft u geen intensieve herstelperiode zoals met het opvullen van de hip dips met lichaamseigen vet.

Lanluma filler

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voorafgaand aan een behandeling bespreekt u tijdens een consult met de arts eerst alle behandelopties. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld die het beste aansluit bij uw wensen qua behandeling, resultaat en budget.

Tijdens de Lanluma-behandeling wordt de vloeistof met een canule in de diepere huidlaag gespoten. De te behandelen gebieden worden altijd verdoofd, zodat de behandeling doorgaans niet als pijnlijk wordt ervaren. De procedure duurt meestal niet langer dan één uur. Nazorg bestaat eruit om het behandelde gebied gedurende een week een aantal keer per dag enkele minuten te masseren.

Het resultaat

Lanluma stimuleert het lichaamseigen proces voor de aanmaak van collageen. Het is een geleidelijk proces dat zo’n 2 tot 3 maanden na de behandeling zichtbaar begint te worden en de resultaten houden gemiddeld 2 jaar lang aan.

Door de collageenrespons van het eigen lichaam ziet het resultaat er natuurlijk uit.  De huid is egaler, steviger, heeft meer volume en ziet er frisser en jeugdiger uit.

Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van uw leeftijd, leefstijl, kwaliteit van uw huid en uw verwachting van het resultaat.

Kosten Lanluma behandeling

Behandeling gelaat: € 800
Behandeling lichaam per onderdeel: € 950

Welke klinieken werken met Lanluma?

U kunt in heel Nederland terecht voor Lanluma-behandelingen. Vergelijk alle klinieken via de Zoekbalk. De best gewaardeerde klinieken die werken met Lanluma zijn:

Waterland Kliniek Alkmaar
Waterland Kliniek Amsterdam
Waterland Kliniek Volendam

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat is collageen?

Collageen komt van het Griekse woord ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Collageen is een essentieel eiwit in het lichaam, dat zorgt voor stevigheid, soepelheid en elasticiteit. Het houdt organen en weefsels op hun plek en is te vinden in botten, pezen en banden, haren, nagels en natuurlijk de huid. Collageenvezels in de laag onder de opperhuid zorgen voor stevigheid. Elastine, een ander belangrijk eiwit in het bindweefsel, is daarnaast verantwoordelijk voor de veerkracht of elasticiteit van de huid.

Collageen neemt af bij ouder worden

De aanmaak van collageen neemt geleidelijk af bij het ouder worden. Na je dertigste begint dit proces te vertragen. De huid wordt langzamerhand dunner en slapper. Ook externe factoren hebben invloed op de aanmaak en afbraak van collageenvezels in de huid. Blootstelling aan zonlicht, roken, maar ook bepaalde voeding.

Wist u bijvoorbeeld dat u van (snelle) suikers rimpels kunt krijgen? De stoffen in suikers zetten zich vast op het collageen en elastine in de huid, waardoor dit beschadigt en verhardt. Ook roken zorgt voor een verlies van de elastine- en collageenvezels, waardoor rokers sneller diepere rimpels krijgen. Bovendien breekt roken de voorraad antioxidanten af, die de huid juist beschermen tegen schade. Luchtvervuiling wordt inmiddels ook in verband gebracht met collageenafbraak. Maar blootstelling aan de zon blijft uiteindelijk de grootste boosdoener. Zonlicht beschadigt het collageen en elastine en breekt het af. Hoe meer het bindweefsel in stevigheid en flexibiliteit afneemt, hoe meer last u heeft van  rimpels, plooien en verzakking van de huid.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt