Ingevallen slapen behandelen met fillers

14 december 2020

Ben je op zoek naar een fillerbehandeling tegen ingevallen slapen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetisch artsen behandelen tijdens een cosmetische behandeling steeds vaker de slapen met fillers. Waarom doen zij dat? En waar moet je op letten wanneer je deze behandeling overweegt? Op deze pagina vind je alle informatie over het behandelen van de slapen met fillers.

Ingevallen slapen behandelen met fillers

Cosmetische behandelingen door de jaren heen

Ruim 20 jaar geleden voerden artsen ‘rimpelbehandelingen’ uit. Zij legden dan een filler onder een rimpel, werd bijvoorbeeld de neus-lippenplooi opgevuld of zij gebruikten botulinetoxine om de voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes te behandelen. Tegenwoordig is een cosmetische behandeling totaal anders. Er wordt gekeken naar de oorzaak vaan huidveroudering. Komt dit bijvoorbeeld door verlies van collageen of elastine in de huid? Of door het krimpen van het skelet? Er wordt vervolgens een behandelplan gemaakt waarbij de sterke punten van iemands gezicht worden versterkt, en waarbij de oorzaak van veroudering subtiel wordt behandeld. Vaak maakt een relatief kleine behandeling al veel impact en is het resultaat duurzaam.

Gewenste verhoudingen van het gezicht

Steeds meer cosmetisch artsen nemen gewenste verhoudingen als uitgangspunt. Dit biedt vaak een duurzaam cosmetisch resultaat. Één van de gewenste uitgangspunten is bijvoorbeeld een egaal rond voorhoofd en egale slapen. Als daar oneffenheden of kuilen zijn, dan geeft dat direct een veel ouder aangezicht. Jongeren hebben dan ook zelden ingevallen slapen. Zodra je ingevallen slapen hebt, dan is dit prima te behandelen met fillers.

Ingevallen slapen filler behandeling

De slapen (ookwel temples genoemd) zijn op verschillende manieren te behandelen. Meestal wordt gekozen voor een hyaluronzuur filler. Er zijn verschillende diktes (cohesiviteiten) hyaluronzuur filler. Voor de slapen wordt veelal gekozen voor een volumizer hyaluronzuur filler. Restylane Lyft of Aliaxin EV zijn bijvoorbeeld geschikte Volume fillers.

Ook zijn er cosmetisch artsen die liever kiezen voor een ‘minder dikke’ (minder cohesieve) hyaluronzuur. Zij brengen dan wat volume in de dermis. Dat is minder diep dan dat een ‘volume’ filler wordt gespoten. Afhankelijk van jouw huid adviseert de arts de meest geschikte behandelmethode. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe lang effectief en complicaties?

Een filler behandeling van de ingevallen slapen is tussen de 9 en 18 maanden effectief. En als je daarna weer een behandeling laat uitvoeren, dan houdt het resultaat nog langer.

Bij een fillerbehandeling is de kans op complicaties gering. Toch komen complicaties jaarlijks voor. In Nederland worden jaarlijks 200.000 filler behandelingen uitgevoerd. De meeste filler behandelingen hebben een cosmetisch doeleinde. Het is dan ook zeer zuur als het resultaat dankzij een complicatie juist minder fraai wordt. Ook al is de kans zeer gering, je moet het meenemen in je overweging.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Eindhoven
Haarlem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Welke cosmetisch arts behandeld slapen?

Niet iedere arts behandeld slapen met fillers. Startende of onervaren artsen doen dit bijvoorbeeld niet. Het is aanbevelenswaard om te kiezen voor een gekwalificeerde arts. Je kunt dan kiezen voor een medisch specialist die dit dagelijks doet of voor een Cosmetisch Arts KNMG. Een cosmetisch arts KNMG heeft veel ervaring en wordt gevisiteerd door de beroepsvereniging NVCG. Dat zijn in ieder geval kwalitatieve gronden om de geschikte arts te kiezen. 

De diverse klinieken verschillen behoorlijk in hun prijs per ML filler. Het is aanbevelenswaard om dit goed te vergelijken op Injectablesbooking.nl. Vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt