Rimpel opvullen

28-03-2021

Zoek je informatie over rimpels opvullen? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Naarmate we ouder worden ontstaat er huidveroudering. Huidveroudering start rond het 25e levensjaar. De productie van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur neemt dan langzaam af. Daardoor wordt de huid dunner en slapper. Rimpels ontstaan en de huis zakt naar beneden. Dit proces vindt plaats tussen het 25e en 100e levensjaar. Het gaat heel geleidelijk. Veel mensen storen zich aan de huidveroudering. Zij gaan op zoek naar cosmetische behandelingen. Rimpels opvullen kan een oplossing zijn. Daardoor wordt het volume in de huid weer hersteld. Overweeg jij een rimpel opvullen? In dit artikel lees je alle informatie en tips om een goede arts of kliniek te vinden bij jou in de buurt.

Rimpel opvullen

Rimpels opvullen met fillers

Rimpels en groeven kunnen worden opgevuld met fillers. Fillers zijn huidvullers, vaak op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook al in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler is gemiddeld 6-18 maanden effectief. Dat is afhankelijk van het gekozen merk en de behandellocatie. Een filler voor in de traangoten (waar de huid dun is), is vaak dunner dan een filler voor de kaaklijn, kinfillers of jukbeenderen. Deze wordt in het algemeen dan ook sneller opgenomen door het lichaam.

Rimpels fillers

Een cosmetische arts brengt met een dunne naald de fillers op de juiste plek. Vaak is dit een strategische positie, waardoor de huid gelift wordt. Een ervaren cosmetisch arts is daar vaak vaardiger in dan een onervaren arts. Ook als de huid dunner wordt kan een behandeling met fillers een uitkomst zijn. 

Naast fillers kan de huid met werkzame injectables ook worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen en elastine. Dit kan bijvoorbeeld met Radiesse, Ellansé, Sculptra en Profhilo. Deze injectables stimuleren de fibroblasten en keranocyten (de fabriekjes van de huid) tot het aanmaken van collageen en elastine. Deze injectables zorgen ervoor dat de huid steviger wordt en meer volume krijgt. Eigenlijk wordt de huid ‘aan het werk gezet’.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel opvullen

Veel mensen storen zich aanvankelijk aan 1 of enkele rimpels. Vaak is dat de marionetlijn (lijn vanaf de mondhoek naar beneden), de neus- lippenplooi, fronsrimpel, kraaienpootjes of onder de ogen. Een rimpel opvullen kan met een hyaluronzuur filler. Soms is een behandeling met botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) effectiever. Botulinetoxine voorkomt dat je de rimpels kunt activeren. Een arts geeft tijdens een consult welke behandeling voor jou het meest geschikt is. 

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Rimpel opvullen Amsterdam

Rimpel opvullen Den Haag

Rimpel opvullen Rotterdam

Rimpel opvullen Utrecht

Rimpel opvullen Tilburg
Rimpels opvullen Enschede

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Rimpels opvullen kosten

Rimpels opvullen kost vaak een bepaald bedrag per ML hyaluronzuur. Het verschilt van persoon tot persoon hoeveel product er nodig is. De prijs van 1 ML hyaluronzuur varieert in Nederland tussen de € 250 en € 550 per ML. Deze fillerprijs is afhankelijk van de locatie van de kliniek en van de vaardigheid van de cosmetisch arts. Op Injectablesbooking.nl kun je de injectables prijzen van alle klinieken en artsen in Nederland met elkaar vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling