Rimpel opvullen

28 maart 2021
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Zoek je informatie over rimpels opvullen? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel opvullen

Naarmate we ouder worden ontstaat er huidveroudering. Huidveroudering start rond het 25e levensjaar. De productie van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur neemt dan langzaam af. Daardoor wordt de huid dunner en slapper. Rimpels ontstaan en de huis zakt naar beneden. Dit proces vindt plaats tussen het 25e en 100e levensjaar. Het gaat heel geleidelijk. Veel mensen storen zich aan de huidveroudering. Zij gaan op zoek naar cosmetische behandelingen. Rimpels opvullen kan een oplossing zijn. Daardoor wordt het volume in de huid weer hersteld. Overweeg jij een rimpel opvullen? In dit artikel lees je alle informatie en tips om een goede arts of kliniek te vinden bij jou in de buurt.

rimpel-opvullen

Rimpels opvullen met fillers

Rimpels en groeven kunnen worden opgevuld met fillers. Fillers zijn huidvullers, vaak op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook al in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler is gemiddeld 6-18 maanden effectief. Dat is afhankelijk van het gekozen merk en de behandellocatie. Een filler voor in de traangoten (waar de huid dun is), is vaak dunner dan een filler voor de kaaklijn, kinfillers of jukbeenderen. Deze wordt in het algemeen dan ook sneller opgenomen door het lichaam.

Rimpels fillers

Een cosmetische arts brengt met een dunne naald de fillers op de juiste plek. Vaak is dit een strategische positie, waardoor de huid gelift wordt. Een ervaren cosmetisch arts is daar vaak vaardiger in dan een onervaren arts. Ook als de huid dunner wordt kan een behandeling met fillers een uitkomst zijn. 

Naast fillers kan de huid met werkzame injectables ook worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen en elastine. Dit kan bijvoorbeeld met Radiesse, Ellansé, Sculptra en Profhilo. Deze injectables stimuleren de fibroblasten en keranocyten (de fabriekjes van de huid) tot het aanmaken van collageen en elastine. Deze injectables zorgen ervoor dat de huid steviger wordt en meer volume krijgt. Eigenlijk wordt de huid ‘aan het werk gezet’.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel opvullen reviews

Ik kom hier al jaren, in het verleden mijn borsten laten doen, en geregeld mijn lippen laten opvullen. Sinds 2 jaar ook Botox behandelingen en ben zeer tevreden! Ik
Leonie 8867766
Faceland Groningen
2 maart 2022 16:04
Ik heb vandaag voor de 4e keer mijn neus laten opvullen (verbergen van bobbel), voor het eerst bij arts Anna Grelack. Wat een verademing! De eerste drie keer was bij twee andere artsen en daar werd niet benadrukt dat het opvullen van een gebroken neus (14 jaar geleden al gebeurd) eigenlijk te gevaarlijk is en vergrote kans geeft op het raken van een bloed... Toon meer »
Ik heb vandaag voor de 4e keer mijn neus laten opvullen (verbergen van bobbel), voor het eerst bij arts Anna Grelack. Wat een verademing! De eerste drie keer was bij twee andere artsen en daar werd niet benadrukt dat het opvullen van een gebroken neus (14 jaar geleden al gebeurd) eigenlijk te gevaarlijk is en vergrote kans geeft op het raken van een bloedvat met als gevolg kans op blindheid. Daarnaast is de laatste keer mijn neus opgevuld met een gewone naald en tig prikjes en liep ik een week met een extreem pijnlijke gezwollen blauwe neus. Dr Anna Grelack gaf aan dat een canule veiliger is en door de stompe punt minder schade aanricht, dus ook veel lastiger door een bloedvat komt. In goed overleg hebben we besloten het daarom gewoon te doen en legde ze alle stappen precies uit, ook dat ze voor het injecteren eerst een vaccum creëerde om te checken of er bloed omhoog kwam (in dat geval zou een bloedvat geraakt zijn). Dit stelde ontzettend gerust en ze nam echt de tijd voor uitleg en tussendoor het resultaat laten zien. Heel fijne ervaring, ik twijfel in hetr vervolg niet meer en ga bij dezelfde arts voor deze 'risky' maar goed verlopen behandeling. Toon minder »
Malu - LifeBeautyStyle
Faceland Nijmegen
28 juli 2020 13:01
Ik heb mijn lippen laten oplossen en daarna heel subtiel laten opvullen. Ik ben super tevreden hiermee. Ik heb nu echt super mooie natural lippen. Ze luistert echt naar je wensen.
Mylene Boode
Oran Aesthetics
18 maart 2022 19:07

Rimpel opvullen

Veel mensen storen zich aanvankelijk aan 1 of enkele rimpels. Vaak is dat de marionetlijn (lijn vanaf de mondhoek naar beneden), de neus- lippenplooi, fronsrimpel, kraaienpootjes of onder de ogen. Een rimpel opvullen kan met een hyaluronzuur filler. Soms is een behandeling met botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) effectiever. Botulinetoxine voorkomt dat je de rimpels kunt activeren. Een arts geeft tijdens een consult welke behandeling voor jou het meest geschikt is. 

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Rimpel opvullen Amsterdam

Rimpel opvullen Den Haag

Rimpel opvullen Rotterdam

Rimpel opvullen Utrecht

Rimpel opvullen Tilburg
Rimpels opvullen Enschede

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Rimpels opvullen kosten

Rimpels opvullen kost vaak een bepaald bedrag per ML hyaluronzuur. Het verschilt van persoon tot persoon hoeveel product er nodig is. De prijs van 1 ML hyaluronzuur varieert in Nederland tussen de € 250 en € 550 per ML. Deze fillerprijs is afhankelijk van de locatie van de kliniek en van de vaardigheid van de cosmetisch arts. Op Injectablesbooking.nl kun je de injectables prijzen van alle klinieken en artsen in Nederland met elkaar vergelijken.

Lees verder:
Lipofilling gezicht

Veelgestelde vragen over Rimpel opvullen

Wat kost rimpels opvullen?

Rimpels opvullen is beschikbaar vanaf € 150 per behandeling van 0,5 ML. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren arts. Een vaardige arts behaald vaak een beter resultaat met minder filler. Vergelijk de kwaliteit van alle klinieken op Injectablesbooking.nl.

Wat helpt echt tegen diepe rimpels?

Een filler behandeling is echt effectief tegen diepe rimpels. Een filler behandeling geeft gemiddeld 9 maanden resultaat. Diepe rimpels kun je ook laten behandelen met chirurgie, zoals een facelift, of skinboosters. Vergelijk alle behandelingen en klinieken op Injectablesbooking.

Hoe kan je rimpels opvullen?

Een BIG geregistreerde arts kan een rimpel opvullen met een filler of met lipofilling. Een fillerbehandeling is gemiddeld 9 maanden effectief. Lipofilling is rimpels opvullen met lichaamseigen vet. Allebei de behandelingen hebben voor- en nadelen. Vergelijk alle behandelingen op Injectablesbooking.

Wat kan ik doen tegen diepe rimpels?

Wanneer je je stoort aan diepe rimpels dan kun je een filler behandeling of lipofilling behandeling overwegen. Een filler behandeling is gemiddeld 9 maanden effectief. Vergelijk alle behandelingen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt