Rimpel opvullen

28 maart 2021
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Zoek je informatie over rimpels opvullen? Voer je adres in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel opvullen

Naarmate we ouder worden ontstaat er huidveroudering. Huidveroudering start rond het 25e levensjaar. De productie van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur neemt dan langzaam af. Daardoor wordt de huid dunner en slapper. Rimpels ontstaan en de huis zakt naar beneden. Dit proces vindt plaats tussen het 25e en 100e levensjaar. Het gaat heel geleidelijk. Veel mensen storen zich aan de huidveroudering. Zij gaan op zoek naar cosmetische behandelingen. Rimpels opvullen kan een oplossing zijn. Daardoor wordt het volume in de huid weer hersteld. Overweeg jij een rimpel opvullen? In dit artikel lees je alle informatie en tips om een goede arts of kliniek te vinden bij jou in de buurt.

rimpel-opvullen

Rimpels opvullen met fillers

Rimpels en groeven kunnen worden opgevuld met fillers. Fillers zijn huidvullers, vaak op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature ook al in het lichaam voorkomt. Een hyaluronzuur filler is gemiddeld 6-18 maanden effectief. Dat is afhankelijk van het gekozen merk en de behandellocatie. Een filler voor in de traangoten (waar de huid dun is), is vaak dunner dan een filler voor de kaaklijn, kinfillers of jukbeenderen. Deze wordt in het algemeen dan ook sneller opgenomen door het lichaam.

Rimpels fillers

Een cosmetische arts brengt met een dunne naald de fillers op de juiste plek. Vaak is dit een strategische positie, waardoor de huid gelift wordt. Een ervaren cosmetisch arts is daar vaak vaardiger in dan een onervaren arts. Ook als de huid dunner wordt kan een behandeling met fillers een uitkomst zijn. 

Naast fillers kan de huid met werkzame injectables ook worden gestimuleerd tot het aanmaken van collageen en elastine. Dit kan bijvoorbeeld met Radiesse, Ellansé, Sculptra en Profhilo. Deze injectables stimuleren de fibroblasten en keranocyten (de fabriekjes van de huid) tot het aanmaken van collageen en elastine. Deze injectables zorgen ervoor dat de huid steviger wordt en meer volume krijgt. Eigenlijk wordt de huid ‘aan het werk gezet’.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpel opvullen reviews

Dokter Alex is een hele goede en aardige arts, ik voelde me gelijk op mijn gemak bij hem, hij nam de tijd voor me om me goed te informeren en te adviseren. Twee weken geleden heb ik mijn rokerslijntjes laten opvullen, ik ben dolblij met de resultaat, de behandeling deed helemaal geen pijn en het zag er gelijk al geweldig uit, geen blauwe plekjes en ook bijna... Toon meer »
Dokter Alex is een hele goede en aardige arts, ik voelde me gelijk op mijn gemak bij hem, hij nam de tijd voor me om me goed te informeren en te adviseren.
Twee weken geleden heb ik mijn rokerslijntjes laten opvullen, ik ben dolblij met de resultaat, de behandeling deed helemaal geen pijn en het zag er gelijk al geweldig uit, geen blauwe plekjes en ook bijna geen zwelling.
Ik heb mijn arts gevonden! Toon minder »
8 januari 2024 19:07
Gisteren hier voor het eerst mijn lippen laten opvullen en wat ben ik tevreden! Hele fijne en duidelijke uitleg gehad, warm binnenkomen en een top behandeling! Ik kom zeker terug
26 september 2023 10:10
Vandaag voor de eerste keer heb ik mijn lippen laten opvullen bij dokter Onur. Het resultaat is erg mooi geworden. Tevens ook erg goed geïnformeerd. Heel erg bedankt voor de behandeling. Ik kom zeker terug!
Kiara Beumer
Faceland Nijmegen
6 september 2023 12:12

Rimpel opvullen

Veel mensen storen zich aanvankelijk aan 1 of enkele rimpels. Vaak is dat de marionetlijn (lijn vanaf de mondhoek naar beneden), de neus- lippenplooi, fronsrimpel, kraaienpootjes of onder de ogen. Een rimpel opvullen kan met een hyaluronzuur filler. Soms is een behandeling met botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine) effectiever. Botulinetoxine voorkomt dat je de rimpels kunt activeren. Een arts geeft tijdens een consult welke behandeling voor jou het meest geschikt is. 

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Rimpel opvullen Amsterdam

Rimpel opvullen Den Haag

Rimpel opvullen Rotterdam

Rimpel opvullen Utrecht

Rimpel opvullen Tilburg
Rimpels opvullen Enschede

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Rimpels opvullen kosten

Rimpels opvullen kost vaak een bepaald bedrag per ML hyaluronzuur. Het verschilt van persoon tot persoon hoeveel product er nodig is. De prijs van 1 ML hyaluronzuur varieert in Nederland tussen de € 250 en € 550 per ML. Deze fillerprijs is afhankelijk van de locatie van de kliniek en van de vaardigheid van de cosmetisch arts. Op Injectablesbooking.nl kun je de injectables prijzen van alle klinieken en artsen in Nederland met elkaar vergelijken.

Lees verder:
Lipofilling gezicht

Veelgestelde vragen over Rimpel opvullen

Wat kost rimpels opvullen?

Wat helpt echt tegen diepe rimpels?

Hoe kan je rimpels opvullen?

Wat kan ik doen tegen diepe rimpels?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt