Schoonheidsspecialist of arts voor cosmetische behandeling?

7 januari 2022

Bij veel schoonheidsspecialisten kun je terecht voor ‘fillers’. Schoonheidsspecialisten zijn echter niet bevoegd om injecties te geven. Zij mogen geen botox of fillers injecteren. Botox en fillers mogen alleen door een bekwame arts worden ingespoten. Wie een cosmetische ingreep wil ondergaan, is volgens de overheid zelf verantwoordelijk voor het afwegen van de risico’s.

Schoonheidsspecialist of arts voor cosmetische behandeling?

Rijksoverheid campagne: Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken

Het ministerie van VWS heeft in 2017 de campagne “Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken” gelanceerd. Deze campagne moet mensen bewust maken dat zij zelf verantwoordelijk zijn om een bekwame arts te kiezen. Op 4 november 2021 werd door de overheid een nieuwe animatie video gepubliceerd om de campagne opnieuw onder de aandacht te brengen. Zie hier de video: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/videos/2021/11/04/animatie-cosmetische-ingreep

Kies uw behandelaar zorgvuldig

Bij iedere cosmetische behandeling kunnen er complicaties ontstaan. Ook kan het resultaat tegenvallen. En er kunnen littekens ontstaan. De kans op complicaties is kleiner bij een bekwame arts. Een Cosmetisch Arts KNMG is een voorbeeld van een bekwame arts. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft aantoonbaar veel ervaring met cosmetische behandelingen met injectables. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Is je arts bevoegd of bekwaam?

Iedere arts mag injecties met Botox of fillers toedienen. Niet iedere arts is bekwaam. Bekwaamheid kan worden aangetoond door gevolgde opleiding en ervaring.

Op injectablesbooking.nl staan alleen bevoegde behandelaren. Jij kunt zelf een kliniek of arts kiezen op basis van jouw afwegingen. Het is raadzaam om ook de bekwaamheid van de arts mee te wegen in je keuze.

Cosmetische behandelingen

Cosmetische behandelingen met injectables zijn steeds populairder. In Nederland worden er naar schatting ca. 600.000 injectables behandelingen uitgevoerd in 2021. En dit aantal groeit jaarlijks met gemiddeld 10%. Daardoor zijn er ook steeds meer artsen die zich met injectables behandelingen bezighouden. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt