Hoe selecteer je een goede arts?

9 december 2021

Ben je op zoek naar de beste injectables arts? Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Injectables artsen

In Nederland houden meer dan 700 artsen zich bezig met injectables behandelingen. Hoe vind je in het woud van artsen en klinieken een goede arts? Op Injectablesbooking.nl vind je alle BIG-geregistreerde specialisten in Nederland die injectables behandelingen toepassen. In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van een goede arts voor een injectables behandeling.

Hoe selecteer je een goede arts?

Kies een bevoegde specialist

Op Injectablesbooking.nl vind je alle BIG geregistreerde specialisten die zich bezig houden met injectables behandelingen. Staat jouw specialist hier niet op? Check dan goed het BIG-register. Staat jouw behandelaar ook niet in het BIG-register? Dan is deze persoon waarschijnlijk niet bevoegd om jou te behandelen. In dit geval overtreed die persoon de wet. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er bij een injectables behandeling door een niet BIG-geregistreerde specialist, een hoger risico op complicaties is dan bij een bevoegde BIG-geregistreerde specialist. 

Wie zijn niet bevoegd?

Onder andere schoonheidsspecialisten, masseurs, huidtherapeuten, fysiotherapeuten en alle andere niet-artsen zijn niet bevoegd om injectables behandelingen uit te voeren. Soms proberen zij dit te omzeilen door met een filler gun/pistool, of meso gun/pistool onder hoge druk fillers te injecteren. Dit is echter gedoemd om te mislukken. Het complicatierisico is hoog. Een injectables behandeling heeft een cosmetische doelstelling. Door een complicatie zie je er vaak minder mooi uit. Dat is niet de bedoeling. Het oplossen van een complicatie kan enige tijd duren. Ook is het de vraag of je uiterlijk weer voor 100% herstelt van een complicatie.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welke specialisten zijn bevoegd?

Alle artsen in het Nederlandse BIG-register zijn bevoegd om Injectables behandelingen uit te voeren. Ook BIG-geregistreerde Physician Assistants (PA) en BIG-geregistreerde Verpleegkundig Specialisten (Nurse Practitioners) zijn onder voorwaarden bevoegd om injectables behandelingen uit te voeren.

Welke artsen zijn bekwaam?

Vervolgens kun je je afvragen welke artsen er bekwaam zijn. Ook al ben je arts, wil dat niet zeggen dat je vaardig bent met injectables. Algemeen erkend wordt dat artsen die de beschermde titels Cosmetisch Arts KNMG, Plastisch Chirurg of Dermatoloog mogen dragen zich regelmatig bezighouden met injectables behandelingen. Deze artsen zijn lid van de beroepsverenigingen NVCG, NVPC of NVCD. Bij deze artsen kun je ervan uitgaan dat zij een hoog vaardigheidsniveau te hebben.

Welke artsen zijn vaardig?

Wanneer een arts zich dagelijks bezighoudt met cosmetische behandelingen met injectables, dan kun je er van uitgaan dat de arts een bepaalde vaardigheid heeft. Op Injectablesbooking.nl kun je van alle artsen vergelijken. Hebben zij de titel Cosmetisch Arts KNMG, Plastisch Chirurg of Dermatoloog? Zijn ze lid van de NVCG, NVPC of NVCD? Hoelang voert de BIG-geregistreerde specialist al dagelijks injectables behandelingen uit?

Beste injectables arts

Zoek vergelijk en boek de beste injectables arts op Injectablesbooking.nl

Veelgestelde vragen over Injectables artsen

Wie mag injectables geven?

BIG geregistreerde medische professionals zoals bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, dermatologen en verpleegkundig specialisten. Niet iedere behandelaar mag zomaar botox en filler behandelingen uitvoeren, daarvoor is ook een mate van bekwaamheid vereist. Bekijk op Injectablesbooking alle artsen die gespecialiseerd zijn in injectables behandelingen.

Wat is de beste kliniek voor injectables?

Het is raadzaam om te kiezen voor een injectables kliniek in de buurt (binnen 25 km) met goede reviews en waar een ervaren BIG geregistreerde cosmetisch arts de behandelaar is. Vergelijk alle injectables klinieken en artsen op Injectablesbooking en maak direct een afspraak.

Wat is een injectable arts

Een injectable arts voert cosmetische behandelingen uit met injectables. Injectables is de verzamelnaam van botox, fillers en skinbooster behandelingen.

Wat is een premium arts?

Sommige cosmetische klinieken werken met premium artsen. Dit zijn artsen die meer ervaringen hebben dan 'niet premium' collega's bij deze cosmetische kliniek. De titel 'Premium arts' is niet beschermd, die kan door iedere arts worden gebruikt. Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking en maak direct een afspraak.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt