Gebruikt Maan Botox?

31 januari 2022

Maan de Steenwinkel is één van de populairste zangeressen in Nederland en Vlaanderen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al veel bereikt. Ook buiten haar zangcarrière om is er veel om Maan te doen. Haar relaties en haar uiterlijk zijn regelmatig voer voor content (en ophef) in roddelbladen en op social media. Ook om Maan de Steenwinkel haar uiterlijk is veel rumoer. Veel mensen delen in de socials hun vermoeden dat Maan Botox behandelingen heeft ondergaan. Maar is dat wel zo? Injectablesbooking.nl zocht uit of Maan Botox gebruikt. 

gebruikt-maan-botox

Bron @maan.de.st Instagram

Heeft Maan Botox gebruikt?

Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken zijn Bocouture en Azzalure. Botulinetoxine wordt al meer dan 30 jaar toegepast in de medische wereld. Botulinetoxine wordt ook al 30 jaar toegepast als rimpelbehandeling. Met een Botox behandeling kunnen bijvoorbeeld fronsrimpels, voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes worden behandeld. Deze rimpels noemt men ook wel dynamische rimpels. 

Naarmate wij ouder worden gaan rimpels zoals fronsrimpels en kraaienpootjes meer opvallen. Wanneer je 10 jaar bent dan verschijnen er waarschijnlijk geen horizontale voorhoofdslijnen als je verbaasd kijkt. Wanneer je 20 jaar bent waarschijnlijk ook nog niet. Bij sommige mensen van 30 jaar gebeurt dit bij sommigen wel. Dat is afhankelijk van je leefstijl, genen en een dosis geluk. Wanneer je 40 wordt is de kans nog groter, bij 50 weer groter, etc.

Maan was 24 jaar toen de ophef ontstond. Rond die leeftijd trad zij op in verschillende televisieprogramma's, waaronder in de Voice of Holland (zie foto van Maan op Instagram). De kans is groot dat zij nog helemaal geen klachten heeft over haar dynamische rimpels. Experts van Injectablesbooking.nl denken dat Maan geen Botox gebruikt. "Zij ziet er op foto's heel normaal uit voor een 24-jarige. Ze ziet er fantastisch uit". 

De kans is groter dat zij met haar visagist iets anders heeft geprobeerd. Zoals we allemaal weten worden er met make-up gigantische transformaties uitgevoerd. Het gezicht wordt dan echt als een canvas gebruikt waarna iemand een volledig andere uitstraling krijgt. 

Fillers voor Maan

In Nederland worden in 2023 meer dan 400.000 Botox behandelingen en 200.000 filler behandelingen uitgevoerd. Dit zijn enorme aantallen. Cosmetische behandelingen met Botox en fillers worden namelijk steeds toegankelijker. Dat komt doordat deze 'injectables' tijdelijk effect geven. Een Botox behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief. Een filler behandeling gemiddeld 9 maanden. Na zo een periode is de behandeling 'uitgewerkt'. Je kunt dan kiezen voor een vervolg behandeling, maar dat hoeft natuurlijk niet. Dat doe je alleen als je enthousiast bent over het effect van de behandeling. 

In Nederland zijn er steeds meer jonge meiden (rond de leeftijd van Maan), die kiezen voor een filler behandeling. Zij willen graag een lipfiller behandeling, de kaaklijn verstrakken of gaan voor traangoot fillers (tegen een vermoeide blik). Experts verwachten op de leeftijd van Maan eerder een filler behandeling. Experts van Injectablesbooking.nl hebben het vermoeden dat Maan ook geen filler behandeling heeft ondergaan. De resultaten van een fillerbehandeling zijn met visagie na te bootsen. Schaduwerking naast de jukbeenderen, een lichtere teint op de wangen en de kaaklijn accentueren zijn voor visagisten een fluitje van een cent. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Cosmetische behandeling heel normaal

Naast het vermoeden dat Maan geen injectables behandeling heeft ondergaan, benadrukken experts van Injectablesbooking.nl dat het gezien de behandel aantallen wel heel normaal is om te doen. Iedereen moet dat lekker zelf weten. Als Maan dat zou willen doen, waarom moet heel Nederland daar dan een mening over hebben? Wanneer iemand kiest voor een tatoeage of een nieuw paar schoenen dan is dat toch ook geen voer voor discussie op social media? 

Zeer veel mensen kiezen regelmatig voor een cosmetische behandeling met injectables. Naast 'gewone mensen' zijn BN'ers natuurlijk nog wel oververtegenwoordigd qua aandeel cosmetische behandelingen. Het is 'normaal' aan het worden. Dit wil echter niet zeggen dat je eraan mee moet doen. Ook daarvoor geldt; Je moet het lekker zelf weten! 

Ander onderwerp:
Lip flip behandeling

Veelgestelde vragen over Maan Botox

Gebruikt Maan Botox?

Maan was 24 jaar toen de ophef over haar uiterlijk ontstond. De kans is groot dat zij nog helemaal geen klachten heeft over haar dynamische rimpels. Experts hebben het vermoeden dat zij iets anders heeft uitgeprobeerd. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt