Slappe hals Botox

3 januari 2024

Slappe hals behandelen met Botox. Vergelijk alle klinieken en maak direct een afspraak.

Vind een kliniek in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Slappe hals behandelen met Botox

Verslapte huid in de hals is een veel voorkomend leeftijdgebonden probleem, waar veel mensen mee te maken hebben. Eigenlijk zijn er 2 verschillende oorzaken van een verouderde hals. Als eerste is er de verslapte huid. Als tweede worden vaak de verticale nekspieren sorend zichtbaar. Deze worden zichtbaar doordat de nek- en schouder spieren verzwakken. Dit zijn de 'Platysma spieren'. 

Gelukkig zijn er manieren om de slappe hals te behandelen met Botox, waardoor de spieren worden versterkt en de tekenen van veroudering kunnen worden verminderd. In dit artikel gaan we dieper in op wat je kunt doen om slappe hals te behandelen met Botox en wat de kosten, effectiviteit en mogelijke bijwerkingen zijn. We zullen ook kijken naar de noodzaak van een kwalitatief goede arts om dit te laten verrichten.

Botox hals

Prijs
v.a. € 150
Behandeltijd
20-30 minuten
Resultaat
3-6 maanden
Pijnscore (1-10)
2-3
slappe-hals-botox

Wat kun je doen tegen een slappe huid van de hals?

Doordat de nekspieren verslappen worden deze bij aanspannen storend zichtbaar. Door het aanspannen van de spieren wordt de huid in de hals opgerekt en verder verslapt. Deze verzwakking wordt meestal veroorzaakt door het ouder worden en kan ook worden veroorzaakt door overmatig gebruik van bepaalde spieren van de nek. Veel mensen zoeken naar methodes om deze aandoening te behandelen, zoals Botox.

Platysma bands

De platysma spieren (platysma bands) zijn dunne, platte spieren die de verticaal aan de voorkant van de hals zichtbaar zijn. Ze lopen van nabij de sleutelbenen tot onder de kaak. Als ze verslappen, kan dit leiden tot een slappere huid. Een Botox- behandeling kan helpen bij het versterken van deze spieren, wat leidt tot een verbeterde structuur en strakkere huid.

De resultaten van een Botox-behandeling voor platysma banden zijn meestal tijdelijk, maar kunnen tot wel 6 maanden duren. De behandeling kan worden herhaald om de resultaten te behouden. Het is belangrijk om te weten dat Botox-behandelingen alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerde artsen, omdat het een medisch ingrijpende procedure is.

Botox hals behandeling

Botox is een vorm van neuromodulatie die is ontwikkeld om rimpels, fronslijnen en andere tekenen van veroudering te verminderen. Deze injecties bevatten kleine doses van een neurotoxine (botuline toxine type A). Wanneer deze wordt toegediend in spierweefsels, werkt het door het activeren of blokkeren van bepaalde zenuwimpulsen, waardoor de spiercontractie wordt verminderd. Bij de behandeling van Slappe hals, wordt de neurotoxine gebruikt om de platysma-spieren te versterken, waardoor een strakkere huid wordt gecreëerd.

De resultaten van een Botox behandeling voor tegen verslapte hals spieren zijn meestal binnen een paar dagen na de behandeling zichtbaar. De resultaten kunnen tot zes maanden duren, afhankelijk van de individuele behoeften van de patiënt. Na de behandeling kan de patiënt een verbetering van de huidtextuur en elasticiteit ervaren, evenals een vermindering van de rimpels en lijnen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox nekspieren

De neurotoxine in Botox werkt door ervoor te zorgen dat specifieke zenuwimpulsen in de nekspieren worden geblokkeerd of afgezwakt. Dit resulteert in een vermindering van de spiercontractie waardoor er minder schade ontstaat aan de nekspieren. Door het verminderen van spiercontractie in het gebied kunnen plooien en rimpels worden verminderd, waardoor de huid er strakker uitziet. Botox kan ook helpen bij het herstellen van overmatig gebruikte spieren, waardoor je er jonger uitziet.

Botox is een veilige en effectieve manier om de nekspieren te versterken en te verjongen. Het is een kortdurende behandeling die geen hersteltijd vereist. Bovendien is het een relatief goedkope optie in vergelijking met andere cosmetische behandelingen. Botox kan ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn, migraine en andere spierspanningen in het nekgebied.

Voordelen van Botox- behandeling voor Slappe hals

Botox- behandeling voor Slappe hals biedt verschillende voordelen. De behandeling is niet-invasief en vereist geen lange hersteltijd. In plaats daarvan kan de procedure binnen 30 minuten worden voltooid door een gekwalificeerde arts en heeft het geen bijwerkingen. Ook is er geen pijn of ongemak met betrekking tot het proces. Er zijn ook geen nadelige effecten die ontstaan na langdurige Botox- behandeling voor Slappe hals.

Wat zijn de kosten van het behandelen van Slappe hals met Botox?

De kosten voor Botox- behandeling voor Slappe hals variëren sterk afhankelijk van de arts die je kiest om het te laten verrichten. In het algemeen liggen de kosten tussen de €200 en €300 per behandeling, maar dit kan variëren afhankelijk van je specifieke behoefte. Sommige artsen bieden speciale prijzen voor meerdere behandelingen of voor mensen die herhaalde behandeling nodig hebben.

Lees verder:Rimpels nek verwijderen

botox-hals-kosten

Hoe effectief is behandeling met Botox tegen slappe huid in de hals?

De effectiviteit van Botox- behandeling voor Slappe hals is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je algemene gezondheid, leeftijd en medische aandoening. In het algemeen wordt aangetoond dat Botox- behandeling echt effectief is voor het verminderen of verminderen van rimpels en lijnen die optreden rondom de nek en schouders als gevolg van verzwakte platysma-spieren. Het kan ook helpen bij het verminderen van pijn die optreedt als gevolg van spierkramp en spierspanning.

Wat is het proces van platysma bands behandeling?

Het proces voor Botox- behandeling tegen een slappe hals begint met een consultatie met de cosmetisch arts. Tijdens dit consult zal de arts jouw medische geschiedenis en specifieke behoeften beoordelen. De cosmetisch arts zal tijdens de behandeling injecties toedienen in specifieke delen van je nek, afhankelijk van wat er nodig is om de symptomen te verlichten. De injecties bevatten lage doses botuline toxine type A, die direct werken om de nekspieren te versterken en rimpels en lijnen te verminderen. De behandeling duurt kort en de prikjes worden over het algemeen als niet pijnlijk ervaren. 

----------------------

Cosmetische behandelingen met botulinetoxine

  1. Fronsrimpels

  2. Kraaienpootjes

  3. Voorhoofdsrimpels

  4. Lipflip

  5. Faceslimming

  6. Hangende mondhoeken

  7. Hyperhidrosis (overmatig zweten)

  8. Platysma bands

  9. Baby Botox

  10. Wenkbrauwlift

----------------------

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van behandeling van huidveroudering in de hals?

De meeste bijwerkingen die kunnen optreden na Botox- behandeling tegen een slappe hals zijn mild en tijdelijk. Als je ernstige bijwerking ervaart na een injectie, dien je direct contact op te nemen met de behandelend arts.

De noodzaak van een kwalitatief goede arts bij Botox- behandeling voor Slappe hals

Het is belangrijk om een kwalitatief goede arts te kiezen voor deze behandeling. Een erkende medisch specialist zoals dermatoloog, neuroloog of cosmetisch arts KNMG wordt daarbij aangeraden. Eerst moet je er zeker van zijn dat je arts ervaring heeft met dit specifieke type procedure. Verder moet hij of zij ook gekwalificeerd zijn om zulke procedure uit te voeren. De arts moet ook in staat zijn om ervoor te zorgen dat er geen complicaties optreden tijdens of na de procedure. Als je twijfelt over de ervaring of kwalificaties van de arts, neem dan contact op met andere specialisten in jouw regio om meer informatie te krijgen.

Nieuwe behandeling in Nederland:

https://injectablesbooking.nl/lemonbottle-behandeling

Veelgestelde vragen over slappe hals Botox

Zijn er andere behandelingen tegen veroudering van de hals?

Hoe kan ik mijn hals verstevigen?

Wat kost een Botox behandeling van de hals?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt