Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers

26-09-2021

Overweeg je een behandeling met lipfillers? Vergelijk hier alle klinieken bij jou in de buurt.

Lipfillers zijn populair. De populariteit is enorm toegenomen nadat Kyle Jenner in 2015 via haar socials erkende dat zij lip fillers heeft. Volgens de wet moet je ouder zijn dan 18 jaar voor een dergelijke behandeling. Toch is het raadzaam om te wachten totdat je tenminste 21 jaar bent. 

Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers

Lip fillers leeftijd

Wanneer je de leeftijd van 18 jaar bereikt, dan mag je van alles. Autorijden, alcohol en sigaretten kopen, een tatoeage nemen, je mag stemmen en dus ook een injectables behandeling ondergaan. Injectables is overigens de verzamelnaam van botulinetoxine en fillers. Met botulinetoxine (Botox) worden o.a. voorhoofdsrimpels en fronsrimpels uitgeschakeld. Met fillers wordt je huid opgevuld, dat zijn huidvullers. 

Natuurlijk is het niet verstandig om vanaf je 18e verjaardag mateloos te zijn met alcohol. Ook is het niet verstandig om direct je voorhoofd vol te tatoeëren. Zo is het ook niet verstandig om direct je lippen te laten opspuiten. Daar moet je eerst goed onderzoek naar doen. 

-----------------------

Lees verder:

Lipfiller complicaties
Lipfiller ervaringen
Beste kliniek voor lipfillers
Informatie over lipfillers
Lipfillers voor en na
Lipfiller aanbiedingen
Lipfiller prijs
Nazorg lipfillers

-----------------------

Leeftijdsgrens injectables

Lipfillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Deze fillers hebben tijdelijk effect, gemiddeld zijn ze 9 maanden effectief. Er zijn verschillende merken lip fillers. Aliaxin, Juvéderm, Restylane en Belotero zijn de bekendste merken. Er zijn echter ook onbekende merken. Daarvan heeft de hyaluronzuur een andere kwaliteit. Het is harder, stugger, lost minder goed op, of juist veel te snel. Ook kunnen onbekende merken complicaties geven, zoals bobbeltjes in je lippen of zelfs ontstekingen. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een goed merk filler.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Minimale leeftijd lip fillers

Het belangrijkste is echter de arts. Voor welke arts kies jij? Voor een Cosmetisch Arts KNMG, of voor een andere arts die cosmetiek ‘er een beetje bij doet’? Het is wel je aangezicht! Je kunt je voorstellen dat als de filler niet optimaal wordt verdeeld, dat je dan erg snel asymmetrische lippen krijgt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dus raadzaam om te kiezen voor een arts met de juiste opleiding, en met veel ervaring als cosmetisch arts. Op Injectablesbooking.nl kun je eenvoudig artsen vergelijken op basis van hun opleiding en ervaring.

Leeftijd Botox

De leeftijdsgrens voor Botox behandelingen ligt ook op 18 jaar. Ook voor botulinetoxine is het belangrijk om te kiezen voor een ervaren BIG-geregistreerde arts. Maar de meeste mensen krijgen pas op latere leeftijd interesse in botulinetoxine behandelingen. De interesse ontstaat zodra er rimpels verschijnen. Die zijn op 18-jarige leeftijd nog niet zichtbaar. Tegenwoordig ontstaat de interesse in botulinetoxine behandelingen tegen het 30e levensjaar. Dat is een goede leeftijd om preventief rimpels te gaan behandelen. 

Tijdens een botulinetoxine behandeling worden de spiertjes die de rimpels activeren tijdelijk uitgeschakeld. Men denkt dat wanneer je tijdig preventief behandeld met Botox, rimpels kunnen worden voorkomen. 

FAQ leeftijd lipfillers

Hoe oud moet je zijn om lipfillers te doen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn voor lipfillers. Dit geldt voor alle invasieve cosmetische behandelingen.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt