Botox tegen hoofdpijn

3 mei 2021
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Vergelijk alle klinieken die Botox tegen hoofdpijn aanbieden op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox migraine

Botulinetoxine (Botox is een merknaam botulinetoxine), wordt al meer dan 40 jaar toegepast als medische behandeling. De eerste behandeling met botulinetoxine was tegen scheelzien. Dit werkte zo effectief dat botulinetoxine inmiddels ook o.a. in de neurologie (tegen spasmes), oogheelkunde, urologie en dermatologie wordt toegepast. Botulinetoxine is dus ook een werkzaam middel tegen hoofdpijn. Ben je op zoek naar informatie over Botox tegen hoofdpijn? Lees dit artikel en vergelijk alle klinieken op deze website.

botox-migraine

Botox tegen migraine

Migraine kent vele oorzaken. Soms zijn gespannen spieren in de nek de oorzaak. De Spenius Capitis spieren hebben dan te veel spanning. Deze behandeling met botulinetoxine tegen spierspanning in de nek wordt niet door alle artsen uitgevoerd. Een andere vorm van hoofdpijn ontstaat door voortdurend de wenkbrauwen op te liften. Sommige mensen doen dit automatisch. Bij andere mensen ontstaat dit ter compensatie van hangende oogleden. Aan het eind van de dag ontstaat er dan vaak een zwaar/vermoeid gevoel wat bij sommige mensen leidt tot hoofdpijn. Dit noemt men Spanningshoofdpijn.

Botulinetoxine is één van de meest onderzochte medicijnen ter wereld. Botulinetoxine is met name bekend van de cosmetische behandelingen, terwijl het merendeel van de behandelingen als medische behandeling worden toegepast. Bij cosmetische klinieken kun je je ook met botulinetoxine laten behandelen tegen een tandvlees glimlach, Botox tegen okselzweet en tegen tandenknarsen.

Wanneer de migraine klachten komen vanuit de bovenrug, dan is het waardevol om het artikel te lezen over trapezius Botox.

Botox hoofdpijn

Botox tegen hoofdpijn werkt niet altijd. Dit is afhankelijk van de oorzaak van de hoofdpijn. Tijdens een vrijblijvend consult kan de arts er advies over geven. Bijkomend voordeel als je wel een keer botulinetoxine probeert, is dat je fronsrimpels of voorhoofdsrimpels tijdelijk zijn verdwenen. Ongeveer 400.000 botulinetoxine behandelingen worden per jaar toegepast. Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl en vraag tijdens een vrijblijvend consult om meer informatie.

Krijg je hoofdpijn van Botox?

Veel mensen laten zich behandelen met Botox tegen hoofdpijn. Overmatige spierspanning wordt namelijk ontspannen dankzij een Botox behandeling.

Toch zijn er ook mensen die juist op de dag van een Botox behandeling hoofpijn krijgen. Bekijk het antwoord van Dokter Margaritha Adams van Waterland Kliniek op de vraag: Krijg je hoofdpijn van Botox?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox behandeling migraine

Wanneer je tegen migraine onder behandeling bent bij een neuroloog, dan is het raadzaam om deze te consulteren voor meer informatie. Wellicht dat de neuroloog de behandeling kan toepassen. Wanneer de hoofdpijn meer door het voorhoofd komt, dan kunnen de meeste artsen die injectables behandelingen uitvoeren jou wel helpen. 

-----------------------
Vind een Botox behandeling bij jou in de buurt

Botox Amersfoort
Botox Schiedam
Botox Spijkenisse
Botox Gouda
Botox Delft
Botox Lelystad
Botox Alkmaar

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Botox tegen hoofdpijn kosten

Behandeling van spanningshoofdpijn met botuline toxine kost gemiddeld tussen de € 149 en € 350 bij de diverse klinieken in Nederland. Het is raadzaam om de klinieken goed te vergelijken op Injectablesbooking.nl. Wij raden aan om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts. De arts moet een correcte diagnose stellen en indien nodig een adequate behandeling uitvoeren.

Wordt Botox tegen migraine vergoed?

Een behandeling tegen chronische migraine kan worden vergoed vanuit de basisverzekering. Lees hier alle informatie.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over Botox tegen migraine

Helpt Botox tegen migraine?

Wat kost Botox tegen migraine?

Kun je hoofdpijn krijgen van Botox?

Hoe snel werkt Botox tegen migraine?

Welke zorgverzekering vergoed Botox tegen migraine?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt