Lipofilling gezicht

1 september 2022

Lipofilling

Bij een lipofilling behandeling wordt vet uit het lichaam gehaald en elders in het lichaam terug gespoten. Deze behandeling wordt al meer dan 20 jaar door medisch specialisten toegepast bij bijvoorbeeld borstreconstructies. Voor lipofilling in het gezicht is de behandeling de laatste jaren verfijnd. Naarmate we ouder worden neemt het volume van onze huid. Daardoor ontstaan rimpels en groeven. Dankzij nieuwe technieken kunnen rimpels worden opgevuld met eigen vet. Één van de nieuwe technieken heet Seffiller. Lees in dit artikel alle informatie over een behandeling.

Lipofilling gezicht

Lipofilling in het gezicht

Rimpels in het gezicht kunnen sinds kort worden opgevuld met eigen vet. Daarvoor wordt buikvet van net onder de huid geoogst. Vet wat zich net onder de huid bevind bevat meer stamcellen en groeifactoren. Dat is wetenschappelijk bewezen. Dit vet wordt vervolgens in het gezicht weer ingespoten. Daardoor krijg je niet een 'gevuld hoofd'. Natuurlijk wordt de huid volumineuzer, maar dit vet werkt bovenal regenererend. De stamcellen en groeifactoren stimuleren de omliggende weefsels te regeneren. Dat betekent dat je eigen huid wordt geactiveerd om collageen en elastine aan te maken, te vernieuwen én de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Lipofilling gezicht ervaringen

In Nederland worden jaarlijks meer dan 200.000 filler behandelingen uitgevoerd. Toch staat niet iedereen open voor fillers. Sommige mensen hebben het gevoel dat ze er 'behandeld' uit gaan zien. Anderen vinden het niks dat de fillers in een fabriek worden gemaakt. Veel mensen vinden het een fijn idee als hun lichaamseigen vet wordt gebruikt als filler. Toch waren daar lange tijd wisselende ervaringen mee. Het resultaat hangt erg af van de kwaliteit van het eigen vet, van het systeem waarmee het vet wordt geoogst en wordt ingebracht en van de technische vaardigheid van de dokter. Sinds enige tijd zijn er nieuwe technieken ontwikkeld, waaronder het systeem Seffiller. Lees reviews over lipofilling in het gezicht op deze website. Bekijk alle klinieken bij jou in de buurt en lees lipofilling gezicht ervaringen op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Opvullen met eigen vet

Veel mensen vinden het een prettig idee om rimpels op te vullen met eigen vet. Dankzij nieuwe technieken is dat mogelijk. Hierdoor ben je niet meer alleen afhankelijk van fillers om rimpels op te vullen. Regio's die opgevuld kunnen worden met eigen vet zijn de wangen, slapen, jukbeenderen, kaaklijn, rond de mond en rond de ogen. Zoek een kliniek bij jou in de omgeving en vind alle klinieken die lipofilling toepassen waarbij ze rimpels opvullen met eigen vet. 

Seffiller

Seffiller is het merk van de steriele lipofilling kit. Deze techniek zorgt ervoor dat oppervlakkig vet wordt geoogst. Het is een gesloten systeem, het vet wordt steriel opgevangen en weer ingebracht. Bekijk hierbij een informatievideo over de Seffiller behandeling.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lipofilling gezicht behandeling

Tijdens deze behandeling wordt oppervlakkig buikvet met een dunne canule uit het lichaam gehaald. Het te behandelen gebied wordt voor de lipofilling verdoofd. Dat vet wordt steriel opgeslagen in een grote spuit. Vervolgens wordt het door een kleiner spuitje en met een kleiner naaldje in het gezicht ingebracht op de plek waar er volumeverlies is of waar sprake is van rimpels of groeven. 

Een lipofilling behandeling duurt gemiddeld één tot drie uur en vindt op een poliklinische behandelkamer in een kliniek plaats. Het is raadzaam om te kiezen voor een BIG geregistreerde arts die ruime ervaring heeft met lipofilling behandelingen. De behandeling kan desgewenst worden gecombineerd met fillers, botulinetoxine of microneedling. 

Lipofilling gezicht prijzen

De prijzen van lipofilling in het gezicht variëren tussen de € 600 en € 1000. De exacte prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied en de kliniek waarvoor je kiest. Vergelijk alle lipofilling prijzen op Injectablesbooking.

Seffiller afspraak maken

Plastisch chirurg Dr. Sander Beekmans van Esser Clinics uit Gouda is gespecialiseerd in Seffiller behandelingen. Je kunt ook je locatie invullen en een specialist bij jou in de buurt vinden:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veelgestelde vragen over lipofilling gezicht

Wat kost lipofilling gezicht?

Is lipofilling gezicht gevaarlijk?

Hoe lang blijft lipofilling zitten?

Is lipofilling gezicht permanent?

Kan lipofilling bij iedereen?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt