Iedereen krijgt er een keer mee te maken; een slappe huid. Sommigen mensen krijgen op jonge leeftijd een slappe huid, sommige mensen na een zwangerschap of na fors gewichtsverlies. Sommige mensen krijgen een slappe huid door medicatie en de rest krijgt op latere leeftijd een slappe huid. De meest gestelde vraag aan artsen daarover is: "Hoe kun je slappe huid verstevigen?”
Ben je op zoek naar een kliniek om je huid te verstevigen?
Naarmate we ouder worden, wordt bij iedereen de huid slapper. Dat komt doordat de aanmaak van collageen en elastine vanaf het 25e levensjaar minder wordt. Ook het vochtgehalte in de huid neemt af, de huid wordt dunner en de vernieuwing van de bovenste huidlaag gaat trager. Bij iedereen gaat het verouderingsproces op unieke wijze. Bij de één storen de pigmentvlekjes eerst, bij een ander wallen onder de ogen, kraaienpootjes of rimpels rondom de mond.
Daarnaast zakt een slappe huid ook naar beneden; de zwaartekracht wint de wedstrijd. Daardoor ontstaat er vaak een slappe kaaklijn, diepere neus-lippenplooi en marionetlijnen.
Ronde vormen en een stevige huid zijn een teken van jeugdigheid. Een verslapte huid toont zich als eerste op de buik, bovenarmen en gezicht. Daarna volgen onder andere de hals en het decolleté. Tijdens en na de overgang verslapt de huid extra snel. Behandeling van het gezicht, hals en decolleté zijn de meest uitgevoerde behandelingen om slappe huid te verstevigen.
De meeste behandelingen richten zich op de collageen aanmaak. In de huid zijn 4 types collageen; type I, III, IV en VII. De huid bestaat uit 3 lagen, waarbij collageen zich in de dermis bevindt, dat is de middelste huidlaag. In de dermis bevindt zich ook elastine. Collageen en elastine zijn eiwitten die nodig zijn voor de gezondheid van de huid omdat ze zorgen voor stevigheid en elasticiteit. Fibroblasten zijn cellen die je ook in de dermis aantreft, fibroblasten maken collageen en elastine aan.
Fibroblasten maken o.a. collageenvezels en elastische vezels. Weefselschade stimuleert de productie van fibroblasten. Het is dus zaak om de fibroblasten zo te prikkelen dat er meer collageen elastine productie volgt.
De fibroblasten prikkelen kan op verschillende manieren. Dit kan met lasers. De laser richt zich heel selectief op de juiste plek. De weefselschade zorgt vervolgens voor herstel en stimulans voor de fibroblasten. Het kan ook met injectables. Onder andere Radiesse en Profhilo stimuleren de fibroblasten tot collageen en elastine productie. Radiesse is daarbij de filler die lokaal voor volume zorgt. Profhilo is ultrapuur hyaluronzuur die de fibroblasten aan het werk zet. Profhilo is geen filler en wordt in de huid gebracht met 5 prikjes (BAP techniek).
De fibroblasten kunnen ook worden gestimuleerd door een PRP behandeling. Bij deze behandeling wordt eigen bloedplasma gebruikt om de fibroblasten te stimuleren tot de aanmaak van collageen en elastine.
Ook met radiofrequentie en ultrasound kan de collageen worden verstevigd. Het effect van de lasers, radiofrequentie en ultrasound behandeling hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van het apparaat. Daar zit groot verschil tussen. Lees hier alles over 'Wat is collageen?'.
Regelmatig worden ook fillers toegepast als oplossing tegen verslapte huid. Met fillers geef je meer volume aan de huid. Dit volume vult de verslapte huid op, maar is van zichzelf geen oplossing tegen een verslapte huid. Fillers hebben tijdelijk effect. Zo zijn hyaluronzuur fillers tussen de 6 en 18 maanden effectief, afhankelijk van indicatie en merk. Vaak is een combinatie van behandelingen de beste oplossing.
Veel klinieken bieden een behandeling tegen verslapte huid. Deze behandeling is bij iedereen maatwerk. Het is belangrijk om voor een kliniek te kiezen die meerdere behandelmogelijkheden heeft. Daarnaast is de ervaring van de arts cruciaal. Iedereen verdiend een behandelplan op maat. Een slappe huid is anders dan huidoverschot. Indien er teveel huid is, dan is chirurgie of een heftige CO2 laserbehandeling een optie. Misschien is het raadzaam om te kiezen voor een kliniek waar een plastisch chirurg samenwerkt met een cosmetisch arts KNMG. Bij dergelijke klinieken is alle expertise in huis. Na een vrijblijvend consult kun jij beoordelen of je vertrouwen hebt in de kliniek, arts en geadviseerde behandeling.
Je kunt je huid strakker maken door behandelingen die de collageenproductie stimuleren, zoals lasertherapie, radiofrequentie, ultrasound, PRP (bloedplasma) en injectables zoals Profhilo of Radiesse. Daarnaast helpen een gezonde levensstijl, hydrateren en huidverzorging met retinol en vitamine C bij het behouden van een stevige huid.
Nee, je kunt losse huid niet strakker trainen. Spiertraining kan wel helpen om de huid er strakker uit te laten zien door de onderliggende spieren te versterken, maar het herstelt de elasticiteit van de huid zelf niet. Voor echte huidverstrakking zijn behandelingen zoals laser, radiofrequentie of injectables effectiever.
Je huid wordt steviger door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit kan door behandelingen zoals lasertherapie, radiofrequentie, ultrasound, PRP en injectables. Ook een goede huidverzorging, hydratatie, een gezond dieet en het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon dragen bij aan een stevigere huid.
Ja, losse huid onder de kin kan strakker worden door niet-chirurgische behandelingen zoals laser, radiofrequentie, ultrasound of injectables. Als er sprake is van veel huidoverschot, kan een chirurgische ingreep nodig zijn.
Een kalkoennek kan worden verminderd met behandelingen die de huid strakker maken, zoals radiofrequentie, ultrasound, lasertherapie of PRP. Als er sprake is van vetophoping, kan een liposuctie of cryolipolyse (vetbevriezing) helpen. Bij ernstige huidverslapping kan een halslift een optie zijn.
Je hals kan strakker worden door behandelingen die collageen stimuleren, zoals radiofrequentie, laser, ultrasound of injectables zoals Profhilo. Daarnaast helpt een goede huidverzorging met hydratatie, antioxidanten en retinol. In sommige gevallen kan een chirurgische halslift nodig zijn.
Nee, je kunt je onderkin niet volledig weg masseren. Massage kan wel de doorbloeding verbeteren en de huid iets verstevigen, maar het verwijdert geen overtollig vet of losse huid. Voor een zichtbaar resultaat zijn behandelingen zoals cryolipolyse, liposuctie of huidverstevigende technologieën effectiever.
Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling
Injectablesbooking.nl onderdeel van Halftien BV
Vierambachtsweg 25
2481 KR Woubrugge, Nederland
info@injectablesbooking.nl
KVK: 81484879
BTW: NL862111808B01