Slappe huid verstevigen

4 februari 2021

Ben je op zoek naar een kliniek om je huid te verstevigen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Iedereen krijgt er een keer mee te maken; een slappe huid. Sommigen mensen krijgen op jonge leeftijd een slappe huid, sommige mensen na een zwangerschap of na fors gewichtsverlies. Sommige mensen krijgen een slappe huid door medicatie en de rest krijgt op latere leeftijd een slappe huid. De meest gestelde vraag aan artsen daarover is, Shout out loud; “HOE KUN JE SLAPPE HUID VERSTEVIGEN???”

Slappe huid verstevigen

Hoe ontstaat een verslapte huid

Naarmate we ouder worden wordt bij iedereen de huid slapper. Dat komt doordat de aanmaak van collageen en elastine vanaf het 25e levensjaar minder wordt. Ook het vochtgehalte in de huid neemt af, de huid wordt dunner en de vernieuwing van de bovenste huidlaag gaat trager. Bij iedereen gaat het verouderingsproces op unieke wijze. Bij de één storen de pigmentvlekjes eerst, bij een ander wallen onder de ogen, kraaienpootjes of rimpels rondom de mond.

Daarnaast zakt een slappe huid ook naar beneden; de zwaartekracht wint de wedstrijd. Daardoor ontstaat er vaak een slappe kaaklijn, diepere neus-lippenplooi en marionetlijnen.

Slappe huid gezicht en hals

Ronde vormen en een stevige huid zijn een teken van jeugdigheid. Een verslapte huid toont zich als eerste op de buik, bovenarmen en gezicht. Daarna volgen onder andere de hals en het decolleté. Tijdens en na de overgang verslapt de huid extra snel. Behandeling van het gezicht, hals en decolleté zijn de meest uitgevoerde behandelingen om slappe huid te verstevigen.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe kun je slappe huid verstevigen?

De meeste behandelingen richten zich op de collageen aanmaak. In de huid zijn 4 types collageen; type I, III, IV en VII. De huid bestaat uit 3 lagen, waarbij collageen zich in de dermis bevindt, dat is de middelste huidlaag. In de dermis bevindt zich ook elastine. Collageen en elastine zijn eiwitten die nodig zijn voor de gezondheid van de huid omdat ze zorgen voor stevigheid en elasticiteit. Fibroblasten zijn cellen die je ook in de dermis aantreft, fibroblasten maken collageen en elastine aan.

Fibroblasten maken o.a. collageenvezels en elastische vezels. Weefselschade stimuleert de productie van fibroblasten. Het is dus zaak om de fibroblasten zo te prikkelen dat er meer collageen elastine productie volgt.

Fibroblasten stimuleren tot collageenproductie

De fibroblasten prikkelen kan op verschillende manieren. Dit kan met lasers. De laser richt zich heel selectief op de juiste plek. De weefselschade zorgt vervolgens voor herstel en stimulans voor de fibroblasten. Het kan ook met injectables. Onder andere Radiesse en Profhilo stimuleren de fibroblasten tot collageen en elastine productie. Radiesse is daarbij de filler die lokaal voor volume zorgt. Profhilo is ultrapuur hyaluronzuur die de fibroblasten aan het werk zet. Profhilo is geen filler en wordt in de huid gebracht met 5 prikjes (BAP techniek).

De fibroblasten kunnen ook worden gestimuleerd door een PRP behandeling. Bij deze behandeling wordt eigen bloedplasma gebruikt om de fibroblasten te stimuleren tot de aanmaak van collageen en elastine. 

Ook met radiofrequentie en ultrasound kan de collageen worden verstevigd. Het effect van de lasers, radiofrequentie en ultrasound behandeling hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van het apparaat. Daar zit groot verschil tussen. Lees hier alles over 'Wat is collageen?'.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Fillers tegen slappe huid

Regelmatig worden ook fillers toegepast als oplossing tegen verslapte huid. Met fillers geef je meer volume aan de huid. Dit volume vult de verslapte huid op, maar is van zichzelf geen oplossing tegen een verslapte huid. Fillers hebben tijdelijk effect. Zo zijn hyaluronzuur fillers tussen de 6 en 18 maanden effectief, afhankelijk van indicatie en merk. Vaak is een combinatie van behandelingen de beste oplossing.

-----------------------
Vind slappe huid versteviging bij jou in de buurt

Slappe huid verstevigen Amsterdam

Slappe huid verstevigen Den Haag

Slappe huid verstevigen Eindhoven

Slappe huid verstevigen Utrecht

Slappe huid verstevigen Rotterdam
Slappe huid verstevigen Groningen

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kliniek slappe huid verstevigen

Veel klinieken bieden een behandeling tegen verslapte huid. Deze behandeling is bij iedereen maatwerk. Het is belangrijk om voor een kliniek te kiezen die meerdere behandelmogelijkheden heeft. Daarnaast is de ervaring van de arts cruciaal. Iedereen verdiend een behandelplan op maat. Een slappe huid is anders dan huidoverschot. Indien er teveel huid is, dan is chirurgie of een heftige CO2 laserbehandeling een optie. Misschien is het raadzaam om te kiezen voor een kliniek waar een plastisch chirurg samenwerkt met een cosmetisch arts KNMG. Bij dergelijke klinieken is alle expertise in huis. Na een vrijblijvend consult kun jij beoordelen of je vertrouwen hebt in de kliniek, arts en geadviseerde behandeling.

Vergelijk hier alle artsen en klinieken bij jou in de buurt.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt