In Nederland worden in 2023 naar schatting 240.000 filler behandelingen uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat mensen daar blij en gelukkig van worden. Zoals iedereen weet is er bij iedere medische behandeling een kans op een complicatie, dus ook bij een filler behandeling. Hoe kies je een veilige filler behandeling? Wat zijn veilige fillers? Lees onderstaande tips voor een veilige fillerbehandeling.
Spaanse en Nederlandse wetenschappers hebben ontdekt dat veel mensen die een heftige complicatie krijgen na een filler behandeling overeenkomsten in het DNA hebben. Het HLA DRB103 en B*08.
Deze wetenschappers doen momenteel onderzoek naar complicaties bij andere lichaamsvreemde materialen, zoals gebitsimplantaten, heupen/knieën, hartkleppen en borstimplantaten. Zij onderzoeken of mensen die heftige complicaties krijgen na het implanteren van een lichaamsvreemd implantaat óók een overeenkomst hebben in hun DNA.
Uitkomst van deze onderzoeken zou grote gevolgen kunnen hebben voor het aantal complicaties na het implanteren van een implantaat. Het is zeer waardevol dat vanuit de cosmetische geneeskunde deze onderzoeken zijn geïnitieerd.
Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken
Na 1-2% van de fillerbehandelingen ontstaat een ernstige complicatie. De kans op een complicatie kun je minimaliseren.
Volg het stappenplan:
1. Kies een arts met de juiste opleiding, voldoende ervaring (600+ behandelingen per jaar) en over langere periode regelmatig positieve Google reviews
2. Wees er zeker van dat je met een A-Merk filler wordt behandeld
3. Wees er zeker van dat jouw lichaam niet gevoelig is om heftig te reageren op een lichaamsvreemd implantaat (zoals een filler)
De meeste mensen doen goed onderzoek voordat ze voor een fillerbehandeling kiezen. Stap 1 en 2 kun je dus zelf onderzoeken (bijvoorbeeld op deze website).
Voor stap 3 moet je een fillertest doen. Deze test is bij 1,6% van de mensen positief. Als deze test positief is, dan weet je voor 86% zeker dat je een heftige complicatie krijgt na een fillerbehandeling.
Wil jij weten of jij bij de 1,6% van de bevolking hoort waarbij de kans 86% is dat je een ernstige complicatie krijgt na een fillerbehandeling? Vind een kliniek die de fillertest aanbiedt. Selecteer op het met ‘BSure’ in de zoekresultaten:
Steeds meer artsen bieden vóór een eerste fillerbehandeling de "filler DNA-test" aan. Zij hebben oog voor veiligheid en vinden dat zij consumenten moeten informeren over de mogelijkheid om hun eigen afweersysteem te testen. Vervolgens kun je als cliënt zelf beslissen of je gebruik wilt maken van de test.
Lees verder:
DNA test voor filler behandelingen
Deze informatie is tot stand gekomen op basis informatie tijdens de persconferentie op 4 februari 2023 in Amsterdam.
Sprekers:
Mw. Sietske Atsma (Platform: Wie mooi wil zijn)
Dr. Anne-Mette Hermans (Tilburg University)
Dr. Tom Decates (Cosmetisch Arts KNMG)
Dr. Frank Niessen (Plastisch Chirurg)
Hr. Menno Marien (directeur BSure Medical)
In onderstaande video geeft dokter Margaritha Adams antwoord op de vraag: Wat kan er fout gaan met fillers?
Bij professionele toepassing door een bevoegde en bekwame medische professional wordt een fillerbehandeling als ongevaarlijk gezien. Het risico neemt toe afhankelijk van het gebruikte merk filler en de mate van bevoegdheid en bekwaamheid van de behandelaar. Bekijk alle bevoegde behandelaren van Nederland op Injectablesbooking.nl.
Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling
Injectablesbooking.nl (onderdeel van Halftien BV)
Vierambachtsweg 25
2481 KR Woubrugge
info@injectablesbooking.nl
KVK: 81484879
BTW: NL862111808B01