Zijn fillers veilig?

4 februari 2023

In Nederland worden in 2023 naar schatting 240.000 filler behandelingen uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt dat mensen daar blij en gelukkig van worden. Zoals iedereen weet is er bij iedere medische behandeling een kans op een complicatie, dus ook bij een filler behandeling. Hoe kies je een veilige filler behandeling? Wat zijn veilige fillers? Lees onderstaande tips voor een veilige fillerbehandeling.

zijn-fillers-veilig

BSure Medical

Spaanse en Nederlandse wetenschappers hebben ontdekt dat veel mensen die een heftige complicatie krijgen na een filler behandeling overeenkomsten in het DNA hebben. Het HLA DRB103 en B*08.

Deze wetenschappers doen momenteel onderzoek naar complicaties bij andere lichaamsvreemde materialen, zoals gebitsimplantaten, heupen/knieën, hartkleppen en borstimplantaten. Zij onderzoeken of mensen die heftige complicaties krijgen na het implanteren van een lichaamsvreemd implantaat óók een overeenkomst hebben in hun DNA. 

Uitkomst van deze onderzoeken zou grote gevolgen kunnen hebben voor het aantal complicaties na het implanteren van een implantaat. Het is zeer waardevol dat vanuit de cosmetische geneeskunde deze onderzoeken zijn geïnitieerd.

Vind een geschikte arts bij jou in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veilige keuze

Na 1-2% van de fillerbehandelingen ontstaat een ernstige complicatie. De kans op een complicatie kun je minimaliseren. 
Volg het stappenplan:
1. Kies een arts met de juiste opleiding, voldoende ervaring (600+ behandelingen per jaar) en over langere periode regelmatig positieve Google reviews
2. Wees er zeker van dat je met een A-Merk filler wordt behandeld
3. Wees er zeker van dat jouw lichaam niet gevoelig is om heftig te reageren op een lichaamsvreemd implantaat (zoals een filler)

De meeste mensen doen goed onderzoek voordat ze voor een fillerbehandeling kiezen. Stap 1 en 2 kun je dus zelf onderzoeken (bijvoorbeeld op deze website).

Voor stap 3 moet je een fillertest doen. Deze test is bij 1,6% van de mensen positief. Als deze test positief is, dan weet je voor 86% zeker dat je een heftige complicatie krijgt na een fillerbehandeling.

Veilige fillers

Wil jij weten of jij bij de 1,6% van de bevolking hoort waarbij de kans 86% is dat je een ernstige complicatie krijgt na een fillerbehandeling? Vind een kliniek die de fillertest aanbiedt. Selecteer op het met ‘BSure’ in de zoekresultaten:

Kiest jouw arts voor veiligheid?

Steeds meer artsen bieden vóór een eerste fillerbehandeling de "filler DNA-test" aan. Zij hebben oog voor veiligheid en vinden dat zij consumenten moeten informeren over de mogelijkheid om hun eigen afweersysteem te testen. Vervolgens kun je als cliënt zelf beslissen of je gebruik wilt maken van de test.

Lees verder:
DNA test voor filler behandelingen

Informatie

Deze informatie is tot stand gekomen op basis informatie tijdens de persconferentie op 4 februari 2023 in Amsterdam.
Sprekers:
Mw. Sietske Atsma (Platform: Wie mooi wil zijn)
Dr. Anne-Mette Hermans (Tilburg University)
Dr. Tom Decates (Cosmetisch Arts KNMG)
Dr. Frank Niessen (Plastisch Chirurg)
Hr. Menno Marien (directeur BSure Medical)

Wat kan er fout gaan met fillers?

In onderstaande video geeft dokter Margaritha Adams antwoord op de vraag: Wat kan er fout gaan met fillers?

Veel gestelde vragen: Zijn fillers gevaarlijk?

Zijn fillers gevaarlijk?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt