Beste merk fillers

25 augustus 2020
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Er zijn diverse merken hyaluronzuur fillers. Er zijn zowel bekende als onbekende merken. Op deze pagina vind je een overzicht van de bekende merken hyaluronzuur fillers. Deze merken bestaan allen al vele jaren, worden wereldwijd gebruikt en hebben allen meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Dit zijn A-Merk fillers. 

beste-merk-filler

Hyaluronzuur fillers

20 jaar geleden gebruikte men 'permanente fillers'. Die zijn inmiddels ruim en breed verboden. Rond het jaar 2000 deden 'tijdelijke fillers' hun intrede. Deze fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur.

Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt, o.a. in gewrichten en in de huid. Met een hyaluronzuur filler kan een cosmetische arts rimpels, oneffenheden of een verslapte huid opvullen en de huid verbeteren. Naarmate we ouder worden neemt het volume van de huid af. Met hyaluronzuur fillers kan de huid weer worden opgevuld. Ook worden fillers van hyaluronzuur (HA fillers) vaak gebruikt om de gezichtscontour te optimaliseren. Lippen, jukbeenderen en rimpeltjes en donkere kringen onder de ogen kunnen zo subtiel hersteld of verfraaid worden.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat zijn hyaluronzuur fillers?

Hyaluronzuur is een stof die van nature ook in het lichaam voor komt. Binden van water is dé unieke eigenschap van hyaluronzuur. 1 gram hyaluronzuur is in staat om 6 liter water te binden. Omdat je huid voor 80% uit water bestaat, kun je je voorstellen dat een rimpel kan worden opgevuld wanneer je onder de rimpel in de juiste huidlaag een minimale hoeveelheid hyaluronzuur wordt ingebracht.

Zijn alle fillers hetzelfde?

Er zijn veel varianten hyaluronzuur fillers. In het algemeen zijn ze in te delen van heel zacht naar iets steviger. Een hele zachte filler is bijvoorbeeld geschikt voor de lippen. Een wat stevige filler is bedoeld voor de kaaklijn. Zo heeft iedere filler fabrikant gemiddeld 6 stevigheid varianten en kan voor iedere behandeling de meest geschikte stevigheid worden gebruikt.

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Filler behandeling Enschede
Filler behandeling Breda
Filler behandeling Groningen
Filler behandeling Maastricht
Filler behandeling Nijmegen
Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Wat zijn de verschillen tussen de merken fillers?

Waar we sinds de jaren ’90 grote stappen hebben gemaakt in de veiligheid van fillers, zijn de stapjes momenteel vanzelfsprekend kleiner. De meeste hyaluronzuur merken hebben namelijk al een hoog veiligheidsprofiel. Toch kun je daar niet klakkeloos vanuit gaan. Wereldwijd zijn er meer dan 100 verschillende fabrikanten. Daarvan zijn er ca. 10 in Nederland actief. Deze 10 fabrikanten zijn allemaal serieus en hebben hun zaken goed voor elkaar. Toch zijn er ook verschillen tussen deze merken. Wanneer je het met auto’s vergelijkt: een Opel en een Mercedes zijn beiden veilig, maar toch wordt het ene merk als luxer ervaren dan de andere.

Waar zitten de kleine verbeteringen in? Momenteel met name in de puurheid van de hyaluronzuur en in de productietechniek. 
Lees verder:
Wat is hyaluronzuur?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welke filler geeft langer resultaat?

Met hyaluronzuur fillers is het in het algemeen zo dat zachte fillers minder lang resultaat geven dan stevige fillers. Je kunt daar een klein beetje mee spelen. Door bijvoorbeeld een iets stevigere lip filler te gebruiken, zal de filler iets lang blijven zitten dan de hele zachte variant.

Per merk filler zit er ook verschil in de duurzaamheid. Dat komt door het productieproces. De fabrikanten willen dat de filler zo lang mogelijk blijft zitten, zo min mogelijk voelbaar is, zo makkelijk mogelijk injecteerbaar is (het moet toch door een hele dunne canule) en optimaal veilig is. Binnen die elementen kunnen de fabrikanten hun hyaluronzuur meer of minder crosslinken, meer of minder puur maken, meer of minder mixen, vaker of minder vaak verwarmen en koelen, etc.

Het is dus met name belangrijk dat de arts werkt met één van de A-Merken en dat de arts kiest voor de juiste variant filler van dat merk.

Welke merken fillers zijn er?

Onderstaande merken hyaluronzuur fillers hebben allen een goede reputatie. Dit noemt men ook wel de 'A-Merk fillers'. Deze site zet graag Belotero en Aliaxin in de spotlight*.

Beste filler merken

Aantal jaar actief (in 2024)

Fabrikant

Land van herkomst

Aliaxin

10+ jaar

IBSA Derma

Italië / Zwitserland

Belotero

15+ jaar

Merz

Duitsland

Juvéderm

20+ jaar

Allergan (onderdeel van Abbvie)

Frankrijk

Restylane

20+ jaar

Galderma

Sweden

Saypha

10+ jaar

Croma Pharma

Oostenrijk

Stylage

15+ jaar

Vivacy

Frankrijk

Teosyal

15+ jaar

Teoxane

Zwitserland

A-Merk fillers

Het is belangrijk dat er aandacht is voor de veiligheid van fillers. In de jaren ’90 werden fillers populair. Destijds waren er nog nauwelijks klinische onderzoeksresultaten en was zeker nog niet bekend wat fillers op lange termijn zouden doen. Toen werden permanente fillers geproduceerd op basis van niet afbreekbaar lichaamsvreemd materiaal. Na verloop van tijd gaat het lichaam de niet afbreekbare lichaamsvreemde stoffen afstoten. Daardoor ontstonden allemaal lelijke complicaties. Sinds 1 januari 2015 zijn permanente fillers voor cosmetisch gebruik bij wet verboden in Nederland.

Sindsdien zijn alleen nog afbreekbare fillers in Nederland toegestaan. De meeste fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Restylane is een merk hyaluronzuur filler die al meer dan 20 jaar succesvol is en een hoog veiligheidsprofiel heeft. Daardoor heeft dit merk ook een grote wetenschappelijke basis kunnen opbouwen. Ook andere merken zijn deze techniek gaan gebruiken. Daardoor zijn hyaluronzuur fillers bij deskundige toepassing veilig.

Lees verder:
Zijn fillers veilig?

Beste merk hyaluronzuur fillers

Onderstaande hyaluronzuur fillers worden gebruikt door artsen in Nederland. Het zijn A-Merk fillers, stuk voor stuk geproduceerd door gerenommeerde farmaceuten. Deze fillers behoren wereldwijd tot de beste merken. Alle filler merken hebben weer andere kenmerken. Wat is het beste merk filler? Druk op het merk voor meer informatie: 

Juvéderm
Restylane
Teosyal
Belotero
Stylage
Saypha
Aliaxin

*Sponsors van Injectablesbooking.

Bekijk Belotero reviews:

Op de academy dag heb ik mijn lippen voor de 5e keer binnen een jaar laten opvullen. Ik heb aangegeven dat de Belotero bij mij helaas snel verdwijnt. Samen met de arts en supervisor hebben we een plan gemaakt om te proberen te voorkomen dat de Belotero langer blijft zitten. Eerst zijn er 3D contouren met Belotero Intense ingebracht waardoor er al vollere lip... Toon meer »
Op de academy dag heb ik mijn lippen voor de 5e keer binnen een jaar laten opvullen. Ik heb aangegeven dat de Belotero bij mij helaas snel verdwijnt.
Samen met de arts en supervisor hebben we een plan gemaakt om te proberen te voorkomen dat de Belotero langer blijft zitten. Eerst zijn er 3D contouren met Belotero Intense ingebracht waardoor er al vollere lippen werden gecreëerd. Daarna volgde de “gewone” Belotero 1ml. Er is ruim de tijd genomen en het resultaat is veel mooier en anders dan de andere keren. Mijn omgeving zegt dit ook! Ik ben vooralsnog heel blij met het resultaat en hoop er nog lang van te kunnen genieten. Toon minder »
Chiara Alana
Faceland Utrecht
20 januari 2023 13:01
belotero_aanbieiding
aliaxin_filler

Veel gestelde vragen over de beste filler:

Welke filler blijft het langst zitten?

Welke fillers zijn het beste?

Wat zijn de veiligste fillers?

Wat is de beste filler voor gezicht?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt