BSURE DNA test

18 maart 2022

Fillerbehandelingen zijn mega populair. Cosmetische behandelingen met fillers worden dan ook al meer dan 20 jaar in Nederland toegepast. Hoe kun je ervoor zorgen dat de kans op complicaties zo klein mogelijk is? 1. Kies een deskundige arts. 2. Overleg met de arts om een A-Merk filler te gebruiken. 3. Gebruik de BSURE DNA test om te achterhalen of jij genetische aanleg hebt voor complicaties door fillers.

Lees hier alles over de fillertest

BSURE DNA test

Fillerbehandeling wordt steeds veiliger

Inmiddels worden er in Nederland jaarlijks meer dan 200.000 behandelingen met fillers uitgevoerd. In 99% van de gevallen zijn de consumenten helemaal blij met het cosmetisch resultaat. Heel soms zie je in de media nog complicaties langs komen. Dit risico bestaat namelijk altijd bij een medische behandeling. Gelukkig wordt de kans op complicaties procentueel gezien steeds kleiner. Dat komt doordat de producten (A-Merk fillers) steeds veiliger worden. Ook groeit de deskundigheid van artsen omdat onder andere de SOCG, NVCG en UMA Academy wetenschappelijke informatie en vaardigheidstrainingen beschikbaar stellen. 

Genetische aanleg voor complicaties na fillerbehandeling

Sinds het verbod op permanente fillers is de kans op ernstige complicaties na een fillerbehandeling veel kleiner geworden. Toch ontstaan er in enkele gevallen nog altijd ernstige complicaties na een fillerbehandeling. Vooraanstaande wetenschappers hebben ontdekt dat sommige mensen genetische aanleg kunnen hebben voor complicaties na een fillerbehandeling. Deze genetische aanleg zorgt voor een extreme reactie van je eigen afweersysteem en probeert dan de filler af te stoten.

De kans op het hebben van de genetische aanleg voor het krijgen van deze complicaties door fillers is klein. Wanneer je de genetische aanleg hebt, dan is het risico op complicaties hoog. Met een eenvoudige DNA test kun je ontdekken of jij de genetische aanleg hebt. Wanneer je het gevoel hebt dat je de komende jaren openstaat voor fillers, dan kun je overwegen de BSURE DNA test te doen. De kans is groot dat je geen genetische aanleg hebt voor complicaties, maar na de BSURE DNA test weet je het zeker. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Voor wie is een BSURE DNA test?

Fillers worden veelvuldig gebruikt om rimpels op te vullen, volume te herstellen en (gezichts-) contour te verbeteren. Populaire fillerbehandelingen zijn bijvoorbeeld lipfillers, traangoot fillers, kaaklijn fillers en fillers tegen rimpels rond de mond. Een filler behandeling is gemiddeld 9 tot 18 maanden effectief. Daarna kun je eventueel voor een vervolg behandeling kiezen. Aangezien je DNA niet veranderd, weet je na de uitslag van de BSURE DNA test voor altijd of je een verhoogd risico loopt. De DNA Test is een aanrader als je eens een heftige reactie hebt gehad door fillers, een (auto) imuunziekte of allerlei allergieën hebt.

Is de kans op ernstige complicaties na een BSURE DNA test nihil?

Complicaties kunnen tijdens een behandeling ontstaan en ná een behandeling ontstaan. Mogelijke complicaties zijn zeer zeldzaam, maar kunnen nog altijd voorkomen. Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren en gekwalificeerde cosmetisch arts. Als uit de uitslag van de BSURE DNA test blijkt dat je geen verhoogd risico loopt op ernstige complicaties, dan is de kans op complicaties niet nihil, maar wel vele malen kleiner dan wanneer je wel een verhoogd risico hebt. 

BSURE DNA test bestellen?

Een BSURE DNA test kun je zelf thuis afnemen of laten afnemen bij één van de klinieken die de BSURE DNA test aanbieden. In beide gevallen krijg je de uitslag via één van de bij BSURE Medical aangesloten klinieken.  Klik hier om een BSURE DNA test online te bestellen of voor meer informatie.

Bij welke kliniek kun je terecht voor een BSURE DNA test?

The Body Clinic
Doctors at Soap
Dr. Maguerite
Huidinstituut Stralend
Kalea Clinic
Dr. Frodo Gaymans
Medisch Laser Centrum
Kliniek Veldhoven

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt