Het succes van Anne de Reus met Clinique A

1 juni 2022

In deze rubriek gaan we op bezoek bij privé klinieken met een onderscheidend concept. Waarom zijn zij succesvol? In de deze editie spreken we Cosmetisch Arts KNMG Anne de Reus. Anne is één van de populairste artsen van Nederland op Injectablesbooking. Er zijn bij haar in één jaar tijd 283 afspraken gemaakt via Injectablesbooking.nl. Hoe verklaart zij haar populariteit? Anne de Reus: “Blijkbaar zoeken cliënten mij graag op”.

Het succes van Anne de Reus met Clinique A

In 2020 opende je Clinique A op een prachtige locatie in de bosrijke omgeving van Bilthoven (Utrecht). Waarom is jouw kliniek een succes? 

Ik ben heel laagdrempelig. In de breedste zin van het woord. Ik neem soms wel een uur voor een eerste consult. Cliënten sturen per app ook voortdurend foto’tjes en vragen. Daar reageer ik snel op en dat wordt gewaardeerd denk ik. Dat geeft een heel persoonlijk gevoel. Tijdens een consult neem ik zenuwen gauw weg. Ik wil dat het gezellig is. Wanneer een cliënt gespannen is komt dat de behandeling niet ten goede. Ik wil dat cliënten alles durven te bespreken. Cliënten komen echt tot de kern als zij hun angsten of onzekerheden durven weer te geven.

Waarom ben je een eigen kliniek gestart?

Ik heb hiervoor bij een grote kliniek gewerkt. Het fabrieksmatige lopendebandwerk vond ik niet fijn. De manier van behandelen stond niet waarvoor ik sta. Dit zijn kostbare behandelingen en dat verdient tijd, aandacht en goede uitleg. Daarom wilde ik graag voor mijzelf starten.

Er zijn in één jaar tijd 283 afspraken bij jou gemaakt via Injectablesbooking.nl. Hoe verklaar je dat?

Dat verbaast mij, maar ik vind het heel erg leuk! Ik denk dat het komt omdat cliënten graag bij mij terug blijven komen. Ik werk sinds 2015 als cosmetisch arts. Dit is mijn derde werkplek. Cliënten van mijn eerste en tweede werkplek ‘zoeken’ mij blijkbaar weer op. Ik kan alleen maar dicht bij mijzelf blijven en dat is ruim de tijd nemen voor mijn cliënten, behandelingen duidelijk uitleggen en zorgen voor een ‘gezellige’ sfeer in mijn behandelkamer. Blijkbaar zijn dat ingrediënten om mij op te blijven zoeken. Injectablesbooking.nl is daarvoor het aangewezen platform.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom ben je ooit geneeskunde gaan studeren?

In Geneeskunde vond ik alles wat ik in een opleiding zocht. Hoe het lichaam werkt en reageert, maar met name de communicatie met de patiënten. Ik vind de interactie met patiënten het allerbelangrijkst. Ik leerde daar hoe belangrijk het is om professioneel en toegankelijk te zijn. Hoe belangrijk het is om elkaar te begrijpen in de dialoog. 

Waarom besloot je cosmetisch arts te worden?

Tijdens mijn Geneeskunde studie had Dermatologie direct mijn interesse. Ik wilde alles leren over de huid. Ik ben niet van de grote chirurgie. Kleine ingrepen, lekker priegelen, in contact blijven met mensen en hen écht verder helpen. Dat sprak mij aan. Ik wist ook tijdens mijn studie al dat ik geen ziekenhuis dokter ben. Ik vond het ontzettend leerzaam, maar het was niet de plek waar ik voor altijd wilde werken. Zodra ik arts werd ben ik eerst gaan werken bij interne geneeskunde. Na enige tijd mocht ik meelopen tijdens een Cosmetisch Spreekuur en toen was ik verkocht. Dat was wat ik wilde. Hierin kan ik mijn communicatie, creativiteit, zorgzaamheid en interesse voor schoonheid in kwijt. Tegen mijn cliënten zeg ik altijd; “Jij bent een klein kunstwerkje voor mij.”

Hoe neem je jouw cliënten mee naar een optimale behandeling?

Vaak maken wij samen een top 5 of top 8 van mogelijkheden. Daarna bespreken we samen welke behandeling het meest optimale en het meest duurzame resultaat geeft. Zo prioriteren we de behandelingen. Sommige cliënten willen de behandelingen graag spreiden, dan maken we daar samen een plan voor. Per cliënt optimaliseren we de behandeling ook. Iedere behandeling is uniek. Iedereen heeft ook weer op andere plekken volume verlies of een dunne huid, iedereen is anders. 

Wat geeft jou energie in je werk?

Leuke gesprekken, mooie resultaten en goede reviews! Daarnaast geeft het behalen van de titel Cosmetisch Arts KNMG mij ook nieuwe energie. Ik ben onlangs gevisiteerd met een positieve uitkomst. Het behalen van deze titel is een mijlpaal en een professionele erkenning. Daar ben ik erg blij mee.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat maakt Clinique A anders dan andere klinieken?

De tijd die ik voor cliënten neem en de uitleg die ik geef. Dat krijg ik ook terug van cliënten. Waarom doen we iets? Met welk merk filler of product werken we? Ik vind het erg belangrijk dat cliënten weten wat ze ingespoten krijgen. Ik hoop ook dat cliënten zich daarvan bewust zijn. Dat ze worden behandeld met een A-Merk product. 

Lex van Vliet: Dat is precies waar Injectablesbooking.nl voor staat. Ik hoop dat consumenten bewust kiezen voor een kliniek en arts. En dat ze wéten met welk merk ze worden behandeld. Dat ze hun arts vragen naar het merk. Dat geeft de consument waardevol inzicht, een ‘kwaliteitsknopje’ waaraan ze zelf kunnen draaien. 

Is er een arts of ondernemende arts die jij bewondert? 

Ik keek altijd heel erg op tegen ondernemende artsen. Ook met zo een gevoel van: “Jeetje, wat knap dat ze dat allemaal doen!” Ook tijdens mijn opleiding Geneeskunde hebben 2 artsen veel indruk gemaakt. Dat was een huisarts, Patrick Verkerk, hij was heel laagdrempelig naar patiënten toe. Dat heb ik echt met bewondering zitten bestuderen. En toen ik in het ziekenhuis werkte was Yvonne Tromp, internist hematoloog, precies hetzelfde. De manier hoe zij met patiënten omging, hoe zij dingen uitlegde; daar heb ik echt heel veel van geleerd. 

Wat raad je iedere arts aan die wil ondernemen?

Gewoon gaan doen. Gewoon proberen. Je leert tijdens je opleiding niks over ondernemerschap. Als ondernemer leer je iedere dag. Bij mij werkt het door heel dicht bij mezelf te blijven. Ik ben voor mezelf begonnen omdat ik meer tijd wilde voor de cliënten. Dat blijft dan ook mijn manier van werken.

Klik hier voor meer informatie over Clinique A in Bilthoven of om een afspraak te maken met Drs. Anne de Reus

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt