Het succes van Sander Beekmans met Esser Clinics

17 april 2022

In deze rubriek gaan we op bezoek bij nieuwe privé klinieken met een onderscheidend concept. Waarom zijn zij succesvol? In deze editie spreken we plastisch chirurg Dr. Sander Beekmans. Sander is plastisch chirurg sinds 2008 en heeft een schat aan ervaring in cosmetische chirurgie en injectables behandelingen. In 2021 opende hij met zijn vrouw Florie van Straten Esser Clinics. Esser Clinics is gevestigd nabij de A12 in Gouda. De inrichting is werkelijk prachtig. Echt het toonbeeld van een moderne kliniek. Sander Beekmans: “Werkplezier is voor mij het allerbelangrijkste”.

Het succes van Sander Beekmans met Esser Clinics

Esser Clinics opende 9 maanden geleden haar deuren. Waarom is de kliniek een succes? 

Esser Clinics is mega toegankelijk. Zo zijn wij onder andere bereikbaar met Video Ask. Dat is helemaal van nu. Klanten sturen via de website een video’tje met een vraag over een moedervlek of storende rimpel. Deze video’s komen bij mij binnen. Dat vind ik prettig, dan kan ik op een persoonlijke manier antwoord geven.

Daarnaast is de klanttevredenheid 100%. Dat is waar we het voor doen. Wij kiezen ervoor om niet iedereen te behandelen. De mensen die wij behandelen zijn 100% tevreden. Als je lang in het vak zit dan weet je gewoon; dit ga ik beter maken, dit wordt mooier. 

Wij werken nauw samen met een hecht team van ervaren plastisch chirurgen en huidtherapeuten. Wij stuwen elkaar naar een hoog niveau. Daardoor kunnen wij binnenshuis doorverwijzen naar elkaar. Bijvoorbeeld; “Uw bent beter geholpen met een laserbehandeling dan met chirurgie”. En andersom. Deze adviezen zijn in het belang van de cliënt. Dat kan natuurlijk niet als je bijvoorbeeld alleen injectables aanbiedt. 

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de kliniek op een goede manier wordt geleid, dit wordt gedaan door mijn vrouw Florie van Straten. Zij is een onmisbare schakel hierin die niet altijd zichtbaar is.

Je bent sinds 2008 plastisch chirurg. Waarom ben je een eigen kliniek gestart?

Ik heb heel lang in het Haga Ziekenhuis gewerkt. Daar hadden wij een fantastische polikliniek. Wij werkten heel autonoom, hadden een top sfeer met superleuke medewerkers en deden veel leuke activiteiten. In de loop van jaren werd onze autonomie minder. Meer managers, verhuizingen, minder OK tijd, geen eigen poli meer, meer vergaderen, etc. Ik voelde mij daar niet meer thuis, zocht weer werkplezier. 

En dat gevoel gaan we bij Esser Clinics weer terug brengen. Autonomie, omdat ik als plastisch chirurg het beste voor heb met mijn patiënten. En werkplezier. Dat staat bij mij met stip op nummer 1. Samen presteren, maar ook; veel gezelligheid, korte lijnen en leuke team activiteiten. 

Waarom ben je ooit geneeskunde gaan studeren?

Ik vond het heel interessant hoe het menselijk lichaam in elkaar zat. Wilde heel graag meer weten van de anatomie, maar ook van de werkingsmechanismen van bijvoorbeeld de longen en de lever.

Al vrij vroeg tijdens mijn studie geneeskunde zag ik de tweedeling tussen beschouwende en behandelende geneeskunde. De beschouwende kant vond ik wel interessant, maar de oplossing, vaak medicijnen, lag mij helemaal niet. Ik ben daar te praktisch voor, heel resultaat gericht. En de anatomie van het menselijk lichaam is echt waanzinnig. Als je ziet hoe een hand of pols functioneert, dat is echt heel bijzonder. 

Zoek, vergelijk en boek

Waarom besloot je plastisch chirurg te worden?

Als plastisch chirurg ben je verantwoordelijk voor vorm en functie. Dat trekt mij heel erg. Hoe een gewricht of weefsel technisch functioneert, hoe de werking duurzaam herstelt kan worden en hoe het er op zijn fraaist uit komt te zien. Daarnaast ben ik heel precies en kan ik heel goed visualiseren hoe iets gaat zijn. Dat is voor de esthetische kant natuurlijk belangrijk. Reconstructie van een huid is soms bijna magie.

De kracht van opereren is een combinatie van kennis van de anatomie en respect voor de weefsels. Dat is bij plastisch chirurgen over het algemeen zeer goed ontwikkeld. 

Ik merk dat deze elementen ook cruciaal zijn bij cosmetische behandelingen zoals injectables behandelingen en ooglidcorrecties. Suboptimaal een huidje weghalen, dat kan iedere dokter. Maar alle spier-, vet-, en vaatweefsels optimaal positioneren, daarvoor missen veel artsen een basis die plastisch chirurgen wel hebben.

Na ruim 13 jaar plastisch chirurg te zijn in het Haga Ziekenhuis en bij Bergman Clinics besloot je te gaan ondernemen. Waarom wil je dat?

Als arts ben je ZZP’er. Je bouwt niks op. Je doet je ding en gaat weer naar huis. Op veel zaken in de bedrijfsvoering en klantcontact heb je ook geen invloed. Ik ben wel zo eigenwijs om te denken dat ik het beste kan zorgen voor mijn cliënten. Dat wil ik bij Esser Clinics uitbreiden en daar als ondernemer wat mee opbouwen. 

Daarnaast wil ik het teamgevoel en werkplezier weer terug. Lekker presteren en lol maken met een leuk team. 

Wat geeft jou energie in je werk?

Tevreden klanten, werkplezier en nieuwe dingen leren. Ik ben heel leergierig. 

Wat maakt Esser Clinics anders dan andere klinieken?

De samenwerking tussen een ervaren huidtherapeut en ervaren plastisch chirurgen. Dit zie je nergens anders in Nederland. Wij kunnen onderling doorverwijzen en zo de beste behandeling adviseren voor een cliënt. Wij kunnen alle cosmetische behandelingen adviseren in de categorieën huidverbetering, injectables en chirurgie. Monodisciplinaire klinieken kunnen alleen een behandeling uit hun beperkte pallet adviseren. Het is zoals Hay Winters altijd al zei; “If you only have a hammer, everything looks like a nail”.

Zoek, vergelijk en boek

Wat is het geheim van een succesvolle kliniek?

Werkplezier en vertrouwen. Dat voelt iedereen die bij ons over de drempel komt. 

Is er een arts en/of ondernemer die jij bewonderd? 

Bewonderen vind ik moeilijk, maar Thybout Mooijen en Reinier Feitz, de oprichters van Xpert Clinics, hebben het heel goed gedaan. Zij hadden een visie over hoe het zorglandschap zou veranderen en zijn daar met hun focuskliniek in hand- en polschirurgie zeer succesvol in geweest. Waanzinnig knap. En Hay Winters vind ik een erg goede operateur. Hij gaat echt tot het gaatje. Een hele dag aan een reconstructie werken, twijfelen aan het resultaat en dan gewoon weer opnieuw beginnen. Hij is technisch zeer vaardig én geeft nooit op. Doet álles voor een optimaal resultaat.

Wat raad je iedere arts die wil ondernemen aan?

Volhouden! Als je het idee hebt dat je wilt ondernemen, en dat idee persisteert voor een aantal maanden, dan moet je het gewoon doen. Als je werkplezier hebt en kwaliteit levert dan komt de rest vanzelf.

Waar is Esser Clinics over 10 jaar?

Over 10 jaar zijn we een goed lopend bedrijf met 5 of 6 plastisch chirurgen en 3 of 4 huidtherapeuten. Dan zitten we helemaal vol op deze locatie. Een leuk clubje mensen waarmee we intensief samen werken. Kwaliteit leveren en plezier maken met mensen die het echt leuk vinden om samen te werken bij Esser Clinics. Dat merkt de klant!

Klik hier om een afspraak te maken bij Plastisch Chirurg Dr. Sander Beekmans.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt