Interview met Dokter Naas: "Ik voel mijn verantwoordelijkheid als arts altijd"

14 november 2021

Cosmetische geneeskunde volgens… Drs. Nazanin Ahmadi Mozafari, beter bekend als Dokter Naas

Dokter Naas werkt als arts bij Novus Clinics in Amersfoort. In onderstaand interview vertelt Naas wat haar drijfveren als cosmetisch arts zijn.

Zoek, vergelijk en boek

Naas leidt een druk leven. Ze is zojuist terug gekeerd van de AMWC in Monaco, wereldwijd het grootste congres voor cosmetische geneeskunde. Dé plek om geïnspireerd te worden. Naas was onder de indruk van Dr. Christian Subbio, plastisch chirurg uit Philadelphia. “Hij leert mij omdenken. Wetenschappelijke publicaties geven vaak statistiek over de massa. Geven richting. Maar dat wil nog niet zeggen dat de conclusie van de publicatie voor iedere cliënt dé oplossing is. Iedereen is uniek, iedere behandeling is uniek. Een behandelplan start altijd door te luisteren naar de cliënt.” 

Cosmetisch arts Carina Domigues heeft Naas in de vorige editie uitgenodigd voor deze rubriek. Uw redacteur was erg benieuwd naar Naas. Er gaan goede verhalen over haar rond. Wie is zij? Wat is haar achtergrond? En wat vindt zij belangrijk? Het werd een mooi en persoonlijk gesprek met de vrolijke en toegankelijke cosmetisch arts dokter Naas.

Interview met Dokter Naas:

Beeld je in de 10-jarige Naas. Waar is zij en wat vond zij destijds belangrijk?

“Ik was altijd buiten aan het spelen. Met mijn 2 beste vrienden. Ik vond het als kind al heel belangrijk dat iedereen een eerlijk leven had met gelijke kansen. Met buitenspelen moest iedereen aan de beurt komen, werden teams gelijkwaardig ingedeeld. Ik kon het vinden met kinderen die achteraan stonden, maar kon het ook vinden met haantjes de voorste. Ik probeerde tussen iedereen te bemiddelen. Was al jong heel zorgzaam.”

Waarom ben je geneeskunde gaan studeren?

“Dat is een grappig verhaal. Ik wilde mijn hele jeugd al arts worden. Maar in het laatste jaar van het VWO sloeg de twijfel toe. Wilde ik dit zelf, of zou ik voor mijn ouders geneeskunde gaan studeren? Toen heb ik heel impulsief gekozen voor farmacie. Luid lachend: “Ik was hartstikke slecht in scheikunde, dus farmacie was niks voor mij. Hoe ik daar ooit voor heb kunnen kiezen? Geen idee. Maar goed, ik weet nu dus wel beter waar ik niet gelukkig van word. En ook dat mijn passie toch echt in de zorg ligt: Ik wilde ZELF niets liever dan arts worden. ”

“Het liefst wilde ik chirurg worden. Reconstructief, brandwonden, het herstellende en genezende aspect. En daarnaast wilde ik altijd al de cosmetische geneeskunde in. Deze twee specialismen wilde ik naast elkaar doen. Beide vanuit passie.”

Welk moment in jouw carrière als arts staat je het meeste bij?

“Één moment blijft mij altijd bij. Toen ik net was begonnen met mijn coschappen, ik denk pas twee weken, mocht ik meelopen met een chirurg bij een openhartoperatie. Hij betrok mij echt bij de operatie. Ik mocht aan de operatietafel assisteren. Toen de borstkas open was vroeg hij mij mijn handen er in te steken en het hart op te pakken. Ik voelde het hart kloppen. Dat was enorm indrukwekkend. Het deed mij beseffen hoe kwetsbaar wij als mensen zijn, hoeveel artsen inmiddels kunnen en hoeveel verantwoordelijkheid je als arts draagt. Deze inzichten houd ik tijdens mijn praktijkvoering altijd in het achterhoofd.”

Inmiddels ben je cosmetisch arts. Dit is een beroep op het snijvlak van geneeskunde, esthetiek & communicatie. Waarom past dit jou zo goed?

“Het menselijke contact past bij mij. Echt een klik maken, echt een band opbouwen, voor de lange termijn. Ik maak mensen hartstikke blij, het is super dankbaar werk. 

Het esthetische past ook heel goed bij mij. Al van jongs af aan ben ik daarmee bezig. Mijn Iraanse genen zijn daarin belangrijk, interesse in esthetiek wordt er in de Iraanse cultuur met de paplepel ingegoten. Nadat ik de studie geneeskunde succesvol had afgerond ging ik mij oriënteren in de cosmetische geneeskunde. Cosmetische geneeskunde bleek zo goed bij mij te passen, dat ik besloot om volledig cosmetisch arts te worden.”

Waarin onderscheid jij je als cosmetisch arts?

“Mijn persoonlijke benadering. Ik ga altijd eerst kletsen met mensen. Wie ben je? Waar wil je naar toe? Waar stoor jij je aan? Zodra ik iemand aanvoel dan kan ik voor diegene een behandelplan maken. Een behandelplan ziet er bij iedereen anders uit. Iedereen heeft namelijk een andere huidconditie en iedereen heeft andere doelstellingen. Dat is heel persoonlijk.

Daarnaast onderscheid ik mij met lipfiller behandelingen. Daar ben ik echt in gespecialiseerd. Lippen zijn superpersoonlijk. Moeten echt in balans zijn met de verhoudingen van de rest van het gezicht. Bij iedere cliënt gebruik ik een andere techniek. Mijn techniek is volledig afhankelijk van de lippen. Zijn ze stug? Waar is volume wenselijk? Is het om verloren volume te compenseren? Of zijn volle lippen gewenst? Ik laat lippen voller lijken, zonder dat ze naar voren gaan staan. Veel mensen denken dat lipfillers er altijd nep en onnatuurlijk uit zien. Dat is natuurlijk niet zo. Sterker nog, bij de meeste mensen vallen lipfillers niet op. Ik maak ze natuurlijk voller. Dat wordt heel erg gewaardeerd.”

Welke connectie zoek jij met jouw cliënten? 

“Ik zoek altijd connectie. Aanvoelen wat voor soort persoon iemand is en daar op levellen. Ik blijf altijd mezelf. Als iemand heel goed weet wat die wilt, dan houd ik daar rekening mee. Dan krijgt diegene daar ruimte voor. En wanneer iemand heel verlegen of zenuwachtig is, dan steek ik daar meer tijd in. Iedereen moet zich op zijn/haar gemak bij mij voelen. Als we geen connectie vinden, dan verloopt het behandelproces veel moeizamer. Ik heb geleerd om energie te steken in de connectie. En als de connectie er niet komt, wat overigens zelden voorkomt, is het wellicht handig om naar je onderbuikgevoel te luisteren en niet samen een behandelplan in te gaan.”

Zoek, vergelijk en boek

Welk advies zou je iedere cliënt meegeven? 

“Het belangrijkste advies, waar we gezamenlijk steeds meer achter komen, is dat je niet klaar bent met 1 behandeling. Huidveroudering is namelijk progressief. Het begint met de huid. Het is daarom super belangrijk om een goede, gezonde huid te hebben. Injectables zitten beter in een mooie huid en gaan langer mee. Daarom combineer ik graag behandelingen en therapieën. Je hebt dan langer plezier van het resultaat. Naast injectables werk ik het liefst met de Ulthera. Ultherapy zorgt door middel van geluidsgolven voor een strakkere en stevigere huid. Ik pas de Ulthera met name in de onderste gezichtshelft toe, zoals op de kaaklijn, onderkin en hals.

Verder pleit ik voor veel meer preventieve behandelingen. Smeer meer zonnebrand, dit doen mensen over het algemeen echt nog veel te weinig. Ook geloof ik echt in Pro Aging. Het doel is niet om te verjongen, maar om te verouderen als de beste versie van jezelf.”

Je bent in Amersfoort je eigen kliniek gestart: Novus Clinics. Waarom heb je die stap gemaakt?

Omdat ik graag mijn filosofie wil delen. De liefde die ik voor cosmetische geneeskunde voel moet uit iedere plint van de kliniek stromen. Dat kan ik hier verwezenlijken. 

Het voelt alsof je met Ajax in de Champions League speelt en je daar voor altijd wilt blijven genieten en groeien? 

“Haha, ik geloof niet dat ik Ajax mag zeggen van mijn vriend, maar zo kun je het wel stellen ja, hahaha!”

Waar hoop je dat de cosmetische geneeskunde over 10 jaar staat?

“Wij werken met volledige behandelplan trajecten. Full face, maar ook full skin. Daardoor krijg je minder onnatuurlijke resultaten. Wij zullen dit als cosmetisch artsen moeten blijven nastreven. Wij moeten blijven leren. Daar wordt iedereen veel blijer van. Ik hoop dan ook dat de cosmetische geneeskunde over 10 jaar vooral staat voor natuurlijke resultaten, combinatietherapieën en preventieve behandelingen.”

Wat zou je lezers willen adviseren die op zoek gaan naar een arts voor een cosmetische behandeling?

“Doe goed je onderzoek. Er zijn heel veel artsen en heel veel klinieken. Hou rekening met de ervaring en titel van de arts. Is het een Cosmetisch Arts KNMG, of niet? Kijk tijdens het consult wat voor arts het is. Of jij je er prettig voelt. Zorg dat je een deskundige arts hebt die met de juiste producten werkt, dan zit je goed. 

Klanten bij Novus Clinics hebben over het algemeen wel goed onderzoek gedaan. Zij kiezen duidelijk voor onze visie en filosofie. Dat resulteert in zeer hoge klanttevredenheid.”

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Welke collega cosmetisch arts zie je graag terug in deze rubriek?

“Michèle Nonahal! Zij is een vriendin van mij. Zij werkt bij Van Rosmalen Kliniek. Michèle is een stille kracht en hartstikke goed in haar werk. Ze is een superleuke arts die ik graag in de spotlight zou willen zetten.”

 

Klik hier om een afspraak te maken met Dokter Naas.

--------------------

Andere interviews in deze serie:
Anna Hettinga-Grelack:-- Ik gun iedereen een frisse en vitale uitstraling
Michèle Nonahal:-- Cosmetische geneeskunde kun je er niet een beetje bij doen
Carina Domingues:-- Ik pleit voor preventieve huidverbetering

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt