Azzalure behandeling

11 september 2020

Azzalure® is een Europees botulinum neurotoxine type A. Azzalure is de botuline toxine merknaam dat is afgeleid van het in 1990 geregistreerde merk Dysport. Azzalure is bedoeld voor de esthetische geneeskunde, waar merknaam Dysport voornamelijk wordt ingezet voor medische behandelingen bij patiënten met therapeutische indicaties. Azzalure is dus een botulinetoxine die voornamelijk wordt toegepast voor de behandeling van fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

Azzalure behandeling

Dysport botulinetoxine

Dysport werd door fabrikant Ipsen voor het eerst geregistreerd in 1990 in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 1991 is het farmaceutische product beschikbaar op de markt voor medische toepassingen.

Ipsen deed vele jaren onderzoek naar neurotoxines met als doel patiënten functioneel te helpen en te voldoen aan medische behoeften. Dysport heeft meerdere wereldwijde goedkeuringen voor medische behandeling van patiënten met musculoskeletale of spieraandoeningen met neurologische oorsprong. Zo zijn er bijvoorbeeld goedkeuringen bij volwassenen na een beroerte, traumatisch hersenletsel of multiple sclerose (MS). Ook is er goedkeuring voor kinderen met spasticiteit. 

Ipsen heeft besloten om Dysport voor de esthetische geneeskunde te vermarkten onder de merknaam Azzalure. Ipsen distribueert Azzalure exclusief voor de esthetische geneeskunde aan Galderma. Galderma is een farmaceutisch bedrijf dat gespecialiseerd is in onderzoek, ontwikkeling en marketing van dermatologische behandelingen. Galderma is verantwoordelijk voor de verkoop en het delen van informatie over Azzalure in de verschillende landen.

Azzalure fronsrimpels

Dysport en Azzalure zijn door de FDA (Amerikaanse Food and Drug Administration) goedgekeurd om te worden gebruikt voor verschillende medische indicaties alsmede de cosmetische indicatie van de fronsrimpels. De FDA staat wereldwijd bekend als onafhankelijke overheidsorganisatie die medicijnen en medische hulpmiddelen onderzoekt en reguleert voor de gezondheidszorg. Dysport en Azzalure staan gezamenlijk bekend als BoNT-A® en wordt gemeten met Speywood Units. Net als alle andere door esthetiek toegepaste gifstoffen is Azzalure® een botulinum neurotoxine type A. Dit is het langstlopende serotype en er zijn inmiddels honderden klinische onderzoeken verricht naar de effectiviteit en veiligheid van dit product.

Uit alle wetenschappelijke publicaties blijkt dat Azzalure een veilig en effectief product is, mits de behandelend arts zich met inachtneming van de vastgestelde contra indicaties houdt aan de gestelde richtlijnen voor opslag, preparatie, steriliteit en injectiematerialen en technieken.

Azzalure behandeling afspraak

Zoek jij een kliniek of arts voor een Azzalure behandeling bij jou in de buurt? Zoek, vergelijk en boek je behandeling op Injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt