Hoe lang blijven fillers zitten

Meestal merk je het effect van fillers tussen de 6 tot 12 maanden. De exacte duur hangt af van verschillende factoren, zoals het merk van de filler, het behandelde gebied en je persoonlijke lichaamsreactie. In Nederland worden alleen niet-permanente fillers gebruikt. Dit betekent dat de effecten van de filler na enkele maanden vanzelf door je lichaam worden afgebroken en dus niet blijvend zijn. Hierdoor zullen de resultaten na verloop van tijd verdwijnen, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling zonder blijvende veranderingen.

Hoe lang blijven fillers zitten

Verschillende type fillers en hun effectduur

Er zijn veel verschillende soorten fillers, elk met een eigen samenstelling en doel. Hyaluronzuur fillers worden het meest gebruikt omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is die vocht aantrekt en vasthoudt. Andere fillers, zoals Radiesse, bevatten een collageenstimulator, wat een langer effect geeft, maar alleen geschikt is voor bepaalde gebieden van het gezicht. Juvéderm fillers kunnen zelfs 1,5 tot 2 jaar meegaan. De keuze voor een bepaald type filler hangt af van het gewenste resultaat en het behandelde gebied.

Overige factoren die bepalen hoe lang fillers blijven zitten

Fillers blijven in het algemeen het langst zitten in gebieden met een dunnere huid en weinig beweging. Naarmate het effect van de fillers minder wordt, gebeurt dit meestal geleidelijk, waardoor de resultaten vaak natuurlijk en symmetrisch minder worden. Bij mensen met een snelle stofwisseling zullen de effecten van fillers sneller verdwijnen. Na 2 of 3 behandelingen zullen de fillers waarschijnlijk steeds langer blijven zitten.

De kwaliteit en elasticiteit van de huid spelen ook een belangrijke rol in hoe fillers zich gedragen en hoe lang ze effectief blijven. Daarnaast beïnvloedt de levensstijl ook de duur van fillers. Roken en veel blootstelling aan de zon kunnen het afbraakproces versnellen door het collageen in de huid af te breken en dehydratatie te versnellen.

Hoe vaak filler behandeling herhalen?

Je kunt een filler behandeling zo vaak herhalen als je wilt, mits het esthetisch verantwoord is. De cosmetisch arts zal je hierover adviseren en we raden aan om naar hun advies te luisteren. Een ervaren arts weet precies welk type filler waar geïnjecteerd moet worden, wat van groot belang is voor een optimaal resultaat.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt