De passies van Dokter Robert: Cosmetisch Arts én DJ

3 mei 2022

Dr. Robert Clinics Rotterdam heeft een fenomenaal uitzicht op de Maas. Eigenaar Robert Logger (1983) was ooit een populaire DJ en is nu een vooraanstaand cosmetisch arts. "De generatie die 10-20 jaar geleden voor mijn DJ-booth stond, heeft nu de leeftijd dat er vaak een cosmetische behandeling wordt overwogen."

kliniek-dokter-robert-rotterdam

Robert Logger (rechts) samen met Lex van Vliet voor de Willemsbrug in Rotterdam.
 

Kliniek Dokter Robert opende in 2018 haar deuren. Hoe verklaar je het succes van de kliniek?

Dokter Robert Logger: Het succes zit vooral in eerlijk, transparant en toegankelijk zijn. Daarnaast wordt onze klantenservice top gewaardeerd. Wij bellen iedereen na, ook na de 10e behandeling. Iedere behandeling is uniek en wij vinden dat iedereen na iedere behandeling er blij mee moet zijn. En anders plannen we een extra controle met bijvoorbeeld een touch-up in. 

Je werkte daarvoor als cosmetisch arts bij klinieken door het hele land. Waarom ben je een eigen kliniek gestart?

Ik geef cliënten de tijd zoveel als nodig. Als je een eigen kliniek hebt dan bepaal je dat zelf. Een eigen werkplek, naar eigen smaak ingericht, daar voel ik mij goed bij. Het geeft mij rust en focus.

Waarom ben je ooit geneeskunde gaan studeren?

Op mijn 6e had ik al bedacht dat ik plastisch chirurg wilde gaan worden. Ik had besloten om dokter te worden en omdat mijn moeder een schoonheidssalon had, werd de cosmetiek met de paplepel ingegoten. Daarom wilde ik graag plastisch chirurg worden. 

Op mijn 18e besloot ik in een opwelling tandheelkunde te gaan studeren, mede omdat een medestudent dat ook ging doen. Al snel kwam ik erachter dat daar mijn toekomst niet zou liggen. Ik wilde arts worden, mensen helpen. Op mijn 26e ben ik dan toch geneeskunde gaan studeren, daar bleek toch echt mijn hart te liggen. 

Vervolgens ben ik in opleiding gekomen tot huisarts. Dat heb ik twee jaar gedaan. In die periode maakte ik ook kennis met cosmetische behandelingen met injectables. 

Klik hier om een afspraak te maken bij Dr. Robert Clinics Rotterdam of bij Dr. Robert Clinics Amsterdam.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat beteken jij voor jouw cliënten?

Ik maak graag tijd voor mijn cliënten. Ik wil goed begrijpen wat de wens en verwachting zijn. Daar is tijd voor nodig. In de huisartsgeneeskunde heb je 9 minuten voor een patiënt. Dat vond ik eigenlijk te kort. Daarnaast is het als huisarts lastig om een band op te bouwen met je patiënten. Dat kan eigenlijk alleen met chronische patiënten. Bij Kliniek Dokter Robert bouw ik met al mijn cliënten een band op.

Wat geeft jou energie in je werk in de kliniek?

Mensen blij maken. En lekker veel kletsen. Verhalen horen, vragen hoe het écht met iemand gaat.

Wat maakt Kliniek Dokter Robert anders dan andere klinieken?

Wij blijven heel dicht bij onszelf. Wij zijn daardoor echt anders dan andere klinieken. Wij garanderen natuurlijke resultaten, zijn warm en laagdrempelig. Dat voelt men. Daarnaast onderscheiden wij ons echt met onze locatie en cultuur. We zitten op een fantastische plek in Rotterdam met uitzicht op de Willemsbrug. Ook organiseren wij bijvoorbeeld Club Dokter Robert en bijvoorbeeld met Valentijnsdag was ik Dokter Love. Hadden we mijn hoofd geplakt op een pop van Robert ten Brink. Cliënten konden bij mij op consult voor een portie me-time en self-love. Een cosmetische behandeling als ultieme verwennerij, om jezelf goed te voelen. Dat vinden wij humor, en dat slaat goed aan in Rotterdam. 

Vorig jaar organiseerde je Club Dokter Robert waarin jij optrad als DJ. Wat was dat precies?

Ik ben van mijn 17e tot mijn 32e DJ geweest, onder andere lange tijd als resident DJ bij Hollywood in Rotterdam. Ook heb ik een paar zomers op Starbeach in Chersonissos gedraaid. Muziek is ook echt een passie van mij. 

Club Dokter Robert is een avondje met live muziek in Ibiza stijl die cliënten via een livestream thuis konden volgen. Het was een groot succes.

Met Club Dokter Robert wil ik mijn twee werelden bij elkaar brengen. Mede omdat ik denk dat veel mensen die van dansbare muziek houden ook geïnteresseerd zijn in een cosmetische behandeling. Dat zijn dezelfde mensen, die werelden liggen niet zo ver bij elkaar vandaan. 

Bekijk de trailer van Club Dokter Robert 2021:

Zijn er overeenkomsten in het werk als DJ en je werk als cosmetisch arts?

Zeker, op meerdere vlakken! Er zijn best wat overeenkomsten tussen DJ zijn en mijn werk als cosmetisch arts. Het is beide een creatief, in zekere zin kunstzinnig vak. In beide gevallen moet je aanvoelen wat de wens van het publiek is. Als DJ moet je draaien waar het publiek enthousiast van wordt. Anders loopt de dansvloer leeg. Als cosmetisch arts moet je ook echt in connectie met je cliënt zijn. Pas als je elkaar echt begrijpt kun je iemand blij maken.

Als DJ heb je een bepaald imago. Ben jij voor festivalgangers en mensen die van een feestje houden extra populair als Cosmetisch Arts?

Eigenlijk zoek ik als arts niet de spotlight. Maar de generatie die 10-20 jaar geleden voor mijn DJ-booth stond, heeft nu de leeftijd dat er vaak een cosmetische behandeling wordt overwogen. Daardoor heb ik wekelijks mensen in de behandelstoel die mij kennen vanuit mijn DJ tijd. Vaak komt het dan toch even ter sprake als ze mij herkennen. Dat vind ik wel mooi.

Komt er een vervolg op Club Dokter Robert?

Wij houden van een feestje, er komt dus zeker een vervolg op Club Dokter Robert! Onze vaste cliënten worden hiervoor als eerste uitgenodigd. Ze zeggen altijd dat je als arts de praktijk krijgt die je verdiend. Ik hoop dat mensen bij ons komen omdat ze onze service en kwaliteit in cosmetische behandelingen waarderen. Als we ze dan ook nog blij kunnen maken met Club Dokter Robert dan is dat helemaal mooi.

Is er een arts en/of ondernemer die jij bewonderd?

Steve Jobs en Elon Musk, beiden als visionair ondernemer. Beide hebben natuurlijk ook een minder mooie kant. Maar zo visionair… Hoe had de wereld er uit gezien zonder deze twee? Als arts bewonder ik Arthur Swift. Dat is een plastisch chirurg uit Montreal, Canada. Wat hij kan met fillers, dat is fenomenaal. Door dat soort mensen laat ik mij graag inspireren.

Verder heb ik bewondering voor iedere arts die zijn patiënt op 1 zet. 

Wat raad je iedere arts aan die wil ondernemen?

Onderschat het niet! Probeer te leren van mensen die veel ervaring hebben als ondernemer. Verzamel deze mensen om je heen. Er komt een heleboel bij kijken. Wij zijn als arts niet opgeleid om te ondernemen. Bij mij zit het in het bloed. Mijn ouders zijn beide ondernemer. Maar vergis je niet, er komt zoveel bij kijken. Daar verkijken veel artsen die starten met ondernemen zich op. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waar is Kliniek Dokter Robert over 5 jaar?

Wij hoeven niet de grootste kliniek van Nederland te worden, maar wel de mooiste en de beste. Dat is het streven. Wij hoeven geen 20 vestigingen, maar groeien misschien wel naar 3, 4 of 5 vestigingen. Hoogwaardig en kwalitatief goede behandelingen, dat is de kurk waarop wij drijven.

Dr. Robert Clinics Rotterdam of bij Dr. Robert Clinics Amsterdam.

Nieuw in 2023:

Opening Infusion Clinics Amsterdam

Maak een afspraak:
Infusion Clinics Rotterdam of Infusion Clinics Amsterdam

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt