Drs. Irene Veth: "De arts-patiënt communicatie moet bij veel klinieken echt beter"

13 oktober 2022

In deze rubriek gaan we op bezoek bij succesvolle cosmetische klinieken. Waarom zijn zij succesvol? In deze editie spreken we Drs. Irene Veth. Zij is onlangs haar eigen kliniek gestart in Delft. Steeds meer Delftenaren weten haar inmiddels te vinden. “Er is nog net geen wachtlijst” Aldus Irene. Wat is haar missie? Drs. Irene Veth: “De arts-patiënt communicatie moet bij veel klinieken echt beter. Inlevingsvermogen is vaak ver te zoeken. Ik denk dat cliënten dat bij mij wél voelen.”

Maak hier een afspraak met Drs. Irene in Delft.

Drs. Irene Veth:

Beeld je in de 10-jarige Irene. Waar is zij en wat vond zij belangrijk?

Drs. Irene Veth; Ik ben opgegroeid in Zwijndrecht, onder de rook van Rotterdam. Destijds vond ik ‘mijn vrije ik’ belangrijk. Ik hield van toneelspelen, speelde graag doktertje, ik zong heel veel, was heel artistiek. Mijn moeder is ook heel artistiek. Zij schrijft gedichten en schildert. Mijn vader is ook creatief, maar dan vooral commercieel. Hij werkt in de sales. Vroeger wilde ik graag actrice worden. 

Waarom ben je Geneeskunde gaan studeren?

Na het Gymnasium wilde ik kiezen tussen de toneelschool of geneeskunde. Ik wilde graag mensen helpen. Dat won het van mijn ‘ik wil op een podium staan’ gevoel. Het werd dus Geneeskunde. Op dit moment acteer ik helemaal niet meer, hooguit thuis voor mijn kinderen, haha. Zingen ga ik wel weer oppakken. 

Sinds 2017 ben je werkzaam als cosmetische arts. Help je als cosmetisch arts ook mensen?

Daar ben ik van overtuigd! Maar daarnaast, tijdens de eerste corona golf heb ik direct mijn injectablespraktijk gesloten en ben ik in een verpleeghuis in Schiedam op de corona-afdeling gaan werken. Dat zit er bij mij echt in, goed willen doen voor andere mensen. 

Mensen begeleiden in hun laatste levensfase, écht weer die patiëntenzorg; het heeft me ook als cosmetisch arts verder gebracht. In zo een periode ontwikkel je een diepere empathische laag. Daardoor krijg ik nóg meer inlevingsvermogen met mijn cosmetische cliënten. Ook achter een cosmetische wens zit een dieper pallet. Het is mijn inziens belangrijk om die te kennen voor een behandeling.

Scroll verder voor meer informatie over Irene haar succesvolle kliniek in Delft.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Je hebt gestudeerd op de universiteit van Maastricht. Wat is het is het meest indrukwekkende dat je in die periode hebt meegemaakt?

Ik wilde graag in Groningen of Maastricht gaan studeren, zo ver mogelijk bij mijn ouders vandaan, haha! Al op vrij jonge leeftijd kwam ik in Maastricht in de patiëntenzorg. Daar werd ik voorzitter van een onderzoek met patiëntsimulatie. Daarin pakte ik het acteren ook weer op. Ik speelde de rol van patiënt en leerde zo de diepere gevoelslagen van de medestudenten voelen. 

In 2017 ben je gestart als cosmetisch arts. Wat vind jij belangrijk als cosmetisch arts?

Het is belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en uitdaging binnen het vakgebied blijft zoeken. Er valt altijd te optimaliseren. Routine is goed, maar blijf zoeken naar verbeteringen. Bijvoorbeeld de Botox fronsrimpel behandeling. Dit is de meest uitgevoerde behandeling. Ook daar blijft bij iedere cliënt weer de uitdaging om het resultaat effectiever en duurzamer te krijgen. Daarnaast daag ik mijzelf uit om het meest pijnloos te behandelen. Met communicatie en drukpunten kun je de focus van de cliënt verleggen waardoor de behandeling minder gevoelig is.

Je hebt onlangs je tweede kindje gekregen. Heeft het moederschap je praktijkvoering veranderd?

Ik ben als mens wel veranderd, ik ben zachter geworden. Dat merk ik ook in de praktijkvoering. Het sociale stuk, de empathie, is nog prominenter geworden. Daarnaast pak ik meer rust doordat ik kolf tussen de behandelingen door. 

Drs. Irene Veth:

Wat is jouw grootste droom op persoonlijk vlak?

Uiteindelijk een leven met kinderen en kleinkinderen in een hutje op de hei, liefst in het buitenland. Italië ofzo. 

Hoeveel cosmetische behandelingen heb jij in de afgelopen 6 jaar uitgevoerd?

Zeker 10.000 cosmetische behandelingen. Waaronder veel cosmetische chirurgie in het aangezicht. Daardoor heb ik veel gevoel voor weefsels en de anatomie. Die ervaring komt enorm ten goede voor de kwaliteit van mijn PDO draadlift en injectables behandelingen. Zeker met een draadlift heb je veel ervaring nodig. Maar dan kun je van deze behandeling ook echt een gamechanger maken.

Wat is de waarde van deze ervaring voor jouw cliënten?

Kwantiteit zegt natuurlijk niet alles over kwaliteit. Maar je kunt alleen vaardigheid opdoen door veel te behandelen. Ik streef na om kwalitatief de beste te zijn.

Jij zet je in voor patiëntgerichte zorg. Wat houdt dat precies in?

Dat is altijd de beste behandeling aanbieden voor de cliënt, ook als ik die behandeling niet aanbiedt. Ik ken genoeg dermatologen en plastisch chirurgen waarnaar ik doorverwijs als ik maar 1 procent denk dat de cliënt daar beter af is.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat vind je in algemene zin van de arts-patiënt communicatie in Nederland?

Ik denk dat daar nog veel ruimte is voor verbetering. Zeker op het gebied van gezamenlijke besluitvorming. Er zijn altijd keuzes te maken. Dat geldt voor zowel de reguliere zorg als voor de cosmetische zorg.

Waarom is arts-cliënt communicatie in de cosmetische geneeskunde zo belangrijk?

Omdat een cosmetische behandeling vanuit een intrinsieke behoefte komt. Bij een eerste consult behandel ik nooit. Eerst wil ik graag weten wat de exacte wens is en moeten we de diverse opties goed doorspreken. We maken eerst samen een behandelplan. 

Wat is de ervaring van jouw cliënten in het contact met jou?

Zij zien de echte Dokter Irene waarmee ze bijna vriendschappelijk omgaan. Ik vind het heel belangrijk om laagdrempelig te zijn. Ik streef een gelijkwaardige relatie na, waarin we samen een behandelplan maken. Door toegankelijk te zijn krijg ik zowel positieve als negatieve feedback. Daardoor kan ik mijn handelen doorlopend verbeteren!

Drs. Irene Veth:

Hoe ziet een ideaal cosmetisch behandelplan er volgens jou uit?

Een gestructureerd en realistisch behandelplan met haalbare doelen. Is er sprake van volumeverlies? Hoe is de huidkwaliteit? Zo werken we laag voor laag, van boven naar beneden.

Waarin onderscheidt jouw kliniek ‘Dokter Irene Kliniek’ zich van alle andere klinieken?

Mijn nieuwe kliniek in Delft streeft na 9+ te zijn. Ik wil met mijn ervaring en kwaliteit toegankelijk zijn voor iedereen in Delft. Daar zijn mijn tarieven ook naar. Ik zou zeggen; Kom eens langs en ervaar het zelf!

Wat zou je lezers willen adviseren die op zoek gaan naar een arts voor een cosmetische behandeling?

Ga niet alleen maar af op het internet. Kies niet persé voor de goedkoopste of voor de meeste reviews. Kies voor een arts waarbij jij een goed gevoel hebt. De beste reclame is mond tot mond reclame. Ga ook niet 3 uur reizen, want er zijn genoeg goede dokters in Nederland. Laat je tijdens een allereerste consult nog niet behandelen, maar kies 3 artsen bij jou in de omgeving voor een vrijblijvend consult. Dat kost wat tijd, maar maakt je keuze 100% beter.

Hoe ziet de praktijk van Irene Veth er over 5 jaar uit?

Een praktijk waarin de mens centraal staat. Ik geloof in de holistische benadering. Daar wil ik meer over leren. Ik geloof dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Drs. Thanya Tha Inn van Skin+Surgery is daarin een voorbeeld voor mij. Hoe zij ademhalingsoefeningen en yoga in haar praktijkvoering integreert, daar geloof ik ook in. 

Ik geloof dat onderliggende onzekerheid met ademtherapie kan worden verbeterd. Daardoor kun je mogelijk cosmetisch én mentaal een stap maken. Het lijkt me mooi om daar expert in te worden!

Maak via deze link een afspraak bij Dokter Irene kliniek

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt