Behandeling tegen huidveroudering

24 september 2020

Huidveroudering, er is geen ontkomen aan. Of toch wel? In dit artikel bespreken wij verschillende methodes om huidveroudering tegen te gaan. Peuters en kleuters hebben geen rimpels. De huid heeft dan veel volume en is elastisch. Na je 20e verjaardag neemt de huidkwaliteit al af. De huid verliest elasticiteit door de afname van elastinevezels, het collageen wordt dunner en de huid wordt droger. Omdat de huid voor 80% uit water bestaat, kan met name hyaluronzuur herstellende werking hebben. Hyaluronzuur heeft de eigenschap dat het water kan binden. Lees snel verder om alles te lezen over rimpels verwijderen!

Behandeling tegen huidveroudering

Rimpels door huidveroudering

Rimpels ontstaan als de huid dunner, minder elastisch en droger wordt. Hydraterende crémes kunnen erg waardevol zijn bij de verzorging van de opperhuid. Wanneer je huidveroudering écht wilt tegengaan, dan moeten ook de huid vanbinnen versterkt worden. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van injectables zoals botulinetoxine, fillers, Profhilo en Skinboosters. Deze producten werken allemaal anders, maar hebben de overeenkomst dat ze geinjecteerd worden als cosmetische behandeling. 

Fillers en huidveroudering

Hyaluronzuur fillers zijn de meest gebruikte fillers. Er zijn diverse merken hyaluronzuur fillers. Voor iedere behandeling is er een geschikte hyaluronzuur filler. Zo is de ene geschikt tegen wallen onder de ogen, een ander voor in de lippen en een derde voor in de wangen. Zie hier een overzicht van de A-merken hyaluronzuur fillers.

Deze hyaluronzuur fillers hebben dus de capaciteit om water te binden. Wanneer een hyaluronzuur filler onder een rimpel wordt gelegd, dan trekt de filler water aan en zo wordt de rimpel opgevuld. Hyaluronzuur fillers zijn 6 tot 18 maanden effectief, afhankelijk van het merk en de behandellocatie. Lees hier alle informatie over een filler behandeling.

Botox tegen huid veroudering

Botox staat bekend als de nummer 1 rimpelbehandeling. Botox is een merk botulinetoxine. Andere bekende merken zijn Azzalure/Dysport en Bocouture. Botulinetoxine wordt om rimpels te verwijderen voornamelijk toegepast tegen voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels. Een botulinetoxine behandeling werkt ca 12-16 weken. De rimpels worden dus tijdelijk niet geactiveerd. Doordat de rimpels niet worden geactiveerd, worden de rimpels niet dieper. Op deze manier wordt huidveroudering tegen gegaan.

De botulinetoxine zorgt ervoor dat het signaal naar de spier die de rimpel veroorzaakt niet doorkomt. Dit signaal wordt doorgegeven door een zogeheten SNARE. Na 12-16 weken is er een nieuwe SNARE aangemaakt die ervoor zorgt dat het signaal weer aan het spiertje wordt doorgegeven. Je hebt in deze periode een ontspannen voorhoofd en geen last van je storende fronsrimpels, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. Lees hier alle informatie over een Botox behandeling.

Botulinetoxine is één van de meest gebruikte en meest onderzochte medicijnen. Botulinetoxine wordt ook voor tal van medische behandelingen gebruikt, bijvoorbeeld in de dermatologie, urologie en neurologie. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Profhilo tegen huidveroudering

Profhilo is een trend van de laatste jaren. Profhilo is ontwikkeld door een Zwitserse farmaceut en bestaat uit ultrapuur hyaluronzuur. Deze hyaluronzuur wordt op verschillende plekken in de huid geinjecteerd. Deze hyaluronzuur werkt niet als een filler, hij vult dus geen rimpel op, maar zorgt voor huidverbetering. Profhilo stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt daardoor weer stevig. Het effect is huidverbetering én heeft een preventieve werking tegen huidveroudering.

Werken Skinboosters tegen huidveroudering?

Skinboosters zijn geschikt om huid van binnenuit te onderhouden. Een skinbooster hydrateert van binnenuit. Zowel als preventieve als onderhoudende behandeling in te zetten. Strikt genomen verwijder je hier geen rimpels mee (misschien ienieminie rimpeltjes), maar is deze behandeling van waarde om rimpels te voorkomen.

-----------------------

Vind een kliniek om rimpels te verwijderen bij jou in de buurt

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Utrecht

Groningen
Haarlem

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Beste kliniek tegen huidveroudering

In Nederland zijn meer dan 500 behandellocaties voor huidverbetering en injectables. Dus vast ook bij jou in de buurt. Het is belangrijk dat je het merk injectable, der ervaring van de arts, de reputatie van de kliniek en de prijs van de cosmetische behandeling goed kan vergelijken. Zoek, vergelijk en boek een vrijblijvend consult op injectablesbooking.nl.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt