Rimpels gezicht

25 september 2021

Rimpels gezicht verwijderen? Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt, Voer je locatie in en vergelijk alle klinieken:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels gezicht verwijderen

Iedereen krijgt ze vroeg of laat: rimpels. Hoe komt dat? Hoe voorkom je rimpels? En wat zijn de beste behandelmethodes? In dit artikel lees je alle informatie over gezichtsrimpels, hoe je de beste behandeling en kliniek selecteert en andere tips en tricks. 

Rimpels gezicht

Hoe ontstaan rimpels in het gezicht?

Als baby en als kind hebben we allemaal een heerlijke stevige en dikke huid. Daar zit vaak wat ‘puppyvet’ bij. Dat hoort zo en dat wordt als schattig beschouwd. Dit puppyvet verdwijnt meestal in de pubertijd. De huid is vervolgens als jong volwassene stevig en beleefd zijn beste jaren. Dit komt doordat de celdeling in deze jaren optimaal is. De productie van elastine, collageen en hyaluronzuur is in balans. Er worden evenveel cellen aangemaakt, als afgebroken. In de loop van de jaren wordt dit minder. De huid wordt minder stevig (collageen verlies), minder elastisch (verlies van elastine) en vermindering van hyaluronzuur (vochtbalans in de huid). Dit komt door genetische aanleg en omstandigheden. Als je een lap leer een paar jaar buiten legt, dan ontstaan daar ook scheuren in. Dit gebeurd onder invloed van zon, regen, wind en kou. Met je huid is dit precies zo. 

Hoe voorkom je gezichtsrimpels?

Ieders huid verouderd. Het tempo wordt bepaald door je genen (bedankt papa en mama) en door de omstandigheden. Met voeding, rust, verzorging en bescherming kun je het proces van huidveroudering vertragen. Rimpels zullen dan later zichtbaar zijn. Dit is alleen heel lastig concreet te maken. Je hebt natuurlijk geen referentie van jezelf wanneer jij je huid juist niet (of juist wel) had beschermd en verzorgd. 

Rimpels die als het meest storend worden beschouwd zijn de rimpels rond de ogen en rimpels rond de mond zoals rokerslijntjes

Tegenwoordig zijn er steeds meer behandelingen die preventief gezichtsrimpels tegen gaan. Hierbij moet je denken aan effectieve behandelingen die de huid van binnen sterker maken. Bijvoorbeeld Profhilo is zo een product. Profhilo wordt door een cosmetisch arts in de huid gespoten. Profhilo bestaat alleen uit ultrapuur hyaluronzuur, dat is een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Het is een werkzame stof die het collageen, elastine en hyaluronzuur in de huid sterker maakt. Eigenlijk wordt hiermee je huid aan het werk gezet. Dit is een voorbeeld van een behandeling die preventief kan worden toegepast. Een duurzame behandeling, waardoor gezichtsrimpels zo lang mogelijk worden uitgesteld. In 2021 is ook Profhilo Body geintroduceerd. Een behandeling tegen verslapte huid op het lichaam.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpels gezicht verwijderen

Rimpels worden opgedeeld in 3 categorieën. 1. Mimische rimpels. Dit zijn rimpels in het gezicht die ontstaan wanneer je boos kijkt, lacht of fronst. Met een Botox behandeling (botulinetoxine) zijn mimische rimpels perfect te verwijderen. 2. Statische rimpels (groeven), dit zijn plooien die eigenlijk altijd zichtbaar zijn. De neus-lippenplooi, marionetlijnen en rimpels op de bovenlip (rokerslijntjes), zijn daar voorbeelden van. Met behulp van hyaluronzuur fillers zijn deze rimpels goed te behandelen. De fillers worden strategisch verdeeld zodat rimpels en groeven veel minder diep worden. 3. Craquelé huid. Dat zijn kleine rimpeltjes in de opperhuid. Bij een craquelé huid lijkt het alsof de huid allemaal kleine barstjes heeft. Een craquelé huid is het beste te behandelen met peeling, laserbehandeling of skinbooster. Vraag je cosmetisch arts om advies tijdens een vrijblijvend consult.

Rimpels gezicht verwijderen beste kliniek?

In Nederland zijn er meer dan 600 klinieken waar je terecht kunt voor een behandeling van rimpels in het gezicht. Vanuit hartje Amsterdam zijn er in een straal van 15 kilometer al meer dan 200 artsen en klinieken actief om rimpels te verwijderen. Ben je op zoek naar een rimpelbehandeling? Bekijk hier de informatie over rimpels gezicht per stad:

Rimpels verwijderen Amsterdam
Rimpels verwijderen Rotterdam
Rimpels verwijderen Groningen
Rimpels verwijderen Utrecht
Rimpels verwijderen Maastricht
Rimpels verwijderen Den Haag

Beste behandeling om gezichtsrimpels te verwijderen

Het is belangrijk dat je de artsen en klinieken vergelijkt op kwaliteit, behandeling en prijs. Vervolgens kun je bekijken of er tijdens het eerste consult een ‘klik’ is met de behandelend arts. Zoek, vergelijk en boek een behandeling tegen rimpels gezicht op injectablesbooking.nl.

FAQ Rimpels gezicht verwijderen

Wat te doen tegen rimpels in het gezicht?

Rimpels in het gezicht ontstaan omdat de huid dunner wordt en er minder collageen (stevigheid) en elastine (veerkracht) is. Wanneer er rimpels zijn dan kun je deze laten verwijderen met een laserbehandeling, Botox behandeling, fillerbehandeling of door chirurgie. 

Lees verder:
Rimpels bovenlip verwijderen

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt