Onderzoek Injectablesbooking: Wat zijn de tarieven in de grote steden?

11 januari 2022

Ranglijst Botox prijzen in Nederland

Injectablesbooking.nl heeft onderzoek gedaan naar de  gemiddelde prijs van een Botox behandeling in 12 grote steden. In welke stad is de gemiddelde prijs het hoogst? En waar kun je voor een Botox behandeling gemiddeld het voordeligst terecht?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Een Botox behandeling kost in Nederland gemiddeld € 139,04 (peildatum januari 2022). Dit is de gemiddelde behandelprijs voor één zone Botox in de 12 grootste steden.

Injectablesbooking.nl is een onafhankelijk platform waarop consumenten alle artsen en klinieken kunnen vergelijken die injectables behandelingen uitvoeren.

Onderwerpen:
-Onderzoek naar de gemiddelde behandelprijs per zone botulinetoxine in de grote steden
-Gemiddelde behandelprijs per zone botulinetoxine
-Ranglijst van gemiddelde Botox prijs in de verschillende steden
-Wat is één zone botulinetoxine?
-Range in Botox tarieven kent grote variatie
-Kwaliteit van behandeling

Onderzoek Injectablesbooking: Wat zijn de tarieven in de grote steden?

Onderzoek naar de gemiddelde behandelprijs per zone botulinetoxine in de grote steden

Injectablesbooking.nl heeft de botulinetoxine tarieven van 222 klinieken in 12 grote steden in kaart gebracht. De prijs bij deze klinieken per behandeling van één zone botulinetoxine is gemiddeld € 139,04. Over het algemeen geldt behandeling van de fronsrimpels of voorhoofdsrimpels of kraaienpootjes als één zone. Botox is een merknaam botulinetoxine. Andere bekende merken botulinetoxine zijn Bocouture en Azzalure. Alle drie de merken worden meestal verkocht per zone. 

Op Injectablesbooking.nl staan 910 locaties waar je een afspraak kunt maken voor een cosmetische behandeling met botulinetoxine. In Nederland zijn er in totaal ca. 950 locaties waar botulinetoxine behandelingen worden uitgevoerd. Jaarlijks worden er ca. 400.000 rimpelbehandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Dit aantal groeit snel.

Ranglijst van grote steden

De gemiddelde prijs van één zone botulinetoxine per stad is als volgt:

 1. Haarlem € 156,79
 2. Groningen € 151,61
 3. Utrecht € 151,00
 4. Eindhoven € 147,54
 5. Den Haag € 147,20
 6. Amsterdam € 144,91
 7. Breda € 136,00
 8. Rotterdam € 133,65
 9. Maastricht € 130,73
 10. Enschede € 129,86
 11. Arnhem € 128,60
 12. Almere € 110,60

De prijs van één zone botulinetoxine is in Nederland gemiddeld € 139,04.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Haarlem duurste, Almere goedkoopste

De gemiddelde prijs van een botulinetoxine behandeling in Haarlem is € 156,79. Daarmee is Haarlem ruim 41% duurder dan Almere. Haarlem staat daarmee bovenaan de ranglijst van steden waar de gemiddelde behandelprijs van botulinetoxine is het hoogst is in Nederland. Een dergelijk prijsverschil zegt iets over de productlevenscyclusfase van botulinetoxine in Nederland. De volwassenheidsfase is waarschijnlijk nog niet bereikt. 

Een dergelijk prijsverschil zegt ook iets over de competitie tussen de diverse klinieken in de afzonderlijke steden. Wel opmerkelijk: Haarlem heeft méér klinieken dan Almere. Maar Almere heeft meer inwoners dan Haarlem. Hebben Haarlemmers per hoofd van de bevolking meer interesse in een cosmetische behandeling? En/of hebben mensen in de regio van Haarlem gemiddeld meer te besteden? En/of trekken de klinieken in Haarlem meer mensen uit de omgeving? Antwoorden op deze vragen vraagt nader onderzoek.

Range in Botox tarieven kent grote variatie

Het verschil tussen de hoogste en laagste prijs voor één zone botulinetoxine is opvallend groot. De goedkoopste kliniek in Nederland vraagt € 90 per zone. De duurste kliniek vraagt € 265 per zone. In de prijsvergelijking van Injectablesbooking.nl zijn (tijdelijke) aanbiedingen en kortingen niet meegenomen. Dit is volgens de reclamecode ook niet toegestaan. Consumenten zouden dan tijdsdruk kunnen ervaren in hun beslissing voor een cosmetische behandeling. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Wat is een Botox behandeling?

Botulinetoxine wordt al 40 jaar gebruikt in de medische wereld. Het medicijn werd ontwikkeld door een oogarts als behandelmethode tegen scheelzien. Tegenwoordig wordt botulinetoxine in de medische wereld nog altijd veelvuldig gebruikt, onder andere tegen spasmes. 

In de afgelopen 30 jaar is botulinetoxine zeer populair geworden als cosmetische behandeling. Zo wordt het medicijn ingezet tegen onder andere rimpels, zwetende oksels, tandvleesglimlach en migraine. 

Botulinetoxine wordt als rimpelbehandeling voornamelijk ingezet tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Deze behandelingen worden over het algemeen gezien als de behandeling van één zone. Een rimpelbehandeling met botulinetoxine is gemiddeld 12-16 weken effectief. Tijdens een behandeling wordt een dosering botulinetoxine in het spiertje gespoten die de rimpels veroorzaakt. Hierdoor wordt het spiertje gemiddeld genomen 12-16 weken niet geactiveerd. Daarna worden de rimpels weer actief. Je kunt dan overwegen de behandeling te laten herhalen. Veel mensen maken 2 a 3 keer per jaar gebruik van een behandeling.

Kwaliteit van behandeling

Het onderzoek van Injectablesbooking.nl gaat alleen over de tarieven van een behandeling met botulinetoxine. De kwaliteit van de botulinetoxine behandeling is hierin niet meegenomen. Het blijft belangrijk om de effectiviteit van de behandeling te blijven beoordelen. Als een behandeling (te) goedkoop lijkt, kan het zijn dat de dosering te laag is. Daardoor kan een behandeling minder effectief zijn. Het resultaat van een cosmetische behandeling luistert nauw. Het is raadzaam om te kiezen voor een arts met een adequate opleiding (Dermatoloog, Plastisch Chirurg of Cosmetisch Arts KNMG), met de nodige ervaring in cosmetische behandelingen met botulinetoxine. Dit is de grootste garantie voor een veilige behandeling en cosmetisch optimaal resultaat.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt