Kraaienpootjes verwijderen met Botox

27-08-2020

Zoek je een arts of kliniek om je kraaienpootjes te verminderen of te laten verdwijnen?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kraaienpootjes; You hate them or love them. Veel mensen storen zich aan deze rimpels, anderen vinden kraaienpootjes juist schattig. Kraaienpootjes zijn de lijnen aan de buitenkant van je ogen. Deze lijnen ontstaan als je lacht of wanneer je je ogen dicht knijpt. De Orbicularis Oculi spier wordt dan aangespannen. Omdat de lijnen min of meer vanaf de ooghoek naar buiten lopen, lijken ze wel wat op de poot van een kraai.

Kraaienpootjes zijn vooral genetisch bepaald. Niet iedereen heeft er namelijk last van. Mensen met lichte ogen hebben over het algemeen meer last van kraaienpootjes, omdat zij vaker de ogen dichtknijpen om hun ogen te beschermen tegen zonlicht.

Kraaienpootjes verwijderen met Botox

Kraaienpootjes Botox

Veel mensen laten hun kraaienpootjes verwijderen met Botox. Wat is Botox? Botox is een merk botulinetoxine en wordt sinds de jaren ’70 veelvuldig gebruikt in de medische wereld. Oogartsen ontwikkelden het product omdat mensen met Strabismus (scheelzien) herhaaldelijk moesten worden geopereerd. Bij strabismus is er sprake van een onevenwichtige samenwerking tussen de spieren die de ogen moeten sturen. De ene spier is krachtiger dan de andere. Deze werd dan verslapt door een Botox injectie. 

Maar wat doet botulinetoxine exact met je rimpels? Botuline toxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor spieren verslappen. Mimische rimpels zoals de kraaienpootjes verdwijnen na een botoxinjectie op de juiste plek in de orbicularis spier. In deze blog lees je alles over de behandeling van kraaienpootjes!

Kraaienpootjes verwijderen

Tijdens de behandeling wordt je goed begeleid. De arts desinfecteert het te behandelen gebied, maakt de botulinetoxine klaar en begeleid jou door de behandeling heen. Tijdens de behandeling vraagt de arts jou een aantal keer om met je ogen te knijpen. Vervolgens wordt er een klein prikje aangekondigd en gezet. Een gemiddelde kraaienpootjes behandeling bestaat uit 3-5 prikjes aan, maar dit verschilt per persoon en hangt af van de heftigheid van je rimpels. Het is belangrijk dat de injecties op de juiste plek worden gezet. De prikken doen geen pijn, de meeste mensen vinden het even ‘irritant’. Hoe lang werkt Botox?

Complicaties na kraaienpootjes behandeling?

Botulinetoxine heeft een hoog veiligheidsprofiel. Het middel wordt inmiddels al 50 jaar gebruikt en er wordt nog steeds zeer veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Indien je wordt behandeld met 1 van de 3 in Nederland gangbare merken botulinetoxine, Azzalure, Bocouture en Botox, en je worden je kraaienpootjes behandeld door een ervaren en deskundig arts, dan is de complicatiekans zeer klein. Lees hier alle informatie over botulinetoxine.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Nazorg Botox kraaienpootjes behandeling

Na de kraaienpootjes behandeling wordt het voor 24 uur afgeraden om het behandelde gebied masseren en wrijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld het verwijderen van make-up en bezoek aan schoonheidsspecialiste. Wel is het goed om de eerste vier uren je kraaienpootjes extra te activeren (bewust je ogen af en toe extra dichtknijpen). Op deze manier wordt de botulinetoxine effectiever opgenomen. 

De eerste 3-4 uur na een Botox behandeling van de kraaienpootjes wordt het afgeraden om te bukken en te liggen (slapen). Ook wordt het afgeraden om je zwaar in te spannen (tillen of sporten). Dit is om te vermijden dat de ingespoten botulinetoxine zich verspreid en minder effectief is. Ook wordt afgeraden om de eerste 48 uur na een behandeling in de sauna, hottub of onder de zonnebank te gaan. Wil je het werkingsmechanisme van botulinetoxine weten? Lees dan hier verder.

Maak een afspraak voor je kraaienpootjes behandeling

In Nederland kun je op meer dan 500 adressen je kraaienpootjes laten behandelen. De cliënttevredenheid is erg hoog. Dit komt omdat het resultaat erg voorspelbaar is; de rimpels zijn weg. Toch is het goed om voor een arts te kiezen die bij jou past. Daarnaast is er een fors verschil in prijs tussen de kraaienpootjes behandelingen bij verschillende klinieken. Injectablesbooking.nl heeft alle klinieken en artsen in Nederland in haar database. Zoek, vergelijk en boek jouw volgende injectables behandeling.

Zoek, vergelijk en boek een Botox of filler behandeling