Doen lipfillers pijn

28 mei 2022

Lipfillers worden als pijnlijk ervaren. Gemiddeld geven klanten een behandeling pijnscore 4-5 (schaal 1-10). Er zijn diverse manieren van verdoving en behandeltechnieken. Lees hieronder alle informatie en vind direct een geschikte kliniek in de buurt.

Lipfillers pijnlijk?

Veel mensen die een cosmetische behandeling met fillers overwegen zien op tegen de pijn. Dat hoeft lang niet altijd. Sommige behandelingen zijn pijnvrij, andere behandelingen zijn binnen een paar seconden gepiept. Sommige filler behandelingen kunnen wel pijnlijk zijn. De meeste mensen vinden het laten toepassen van lipfillers wel gevoelig. Er zijn diverse behandeltechnieken, waarbij de ene gevoeliger is dan de andere. Ook zijn er manieren om het gebied te verdoven. Lippen opvullen pijnlijk? In dit artikel lees je tips & tricks tegen een pijnlijke behandeling!

lipfiller-pijn

Lip fillers pijn

Over het algemeen is een lipfiller behandeling gevoelig. Toch verschilt de gevoeligheid per behandeling behoorlijk. Belangrijke factoren zijn de gebruikte behandeltechniek, de verdoving, de vaardigheid van de arts en de pijngrens van de cliënt. De volgende lipfiller behandeltechnieken zijn gangbaar:

Lipfillers met naald, standaard techniek

Met de standaard techniek (ook wel 'normale techniek' of 'lineaire techniek' genoemd) worden de lippen opgevuld met een naald. Met een ultradunne naald (gemiddeld 30 gauge, veel dunner dan een vaccinatienaald) wordt geprikt in het liprood. Bij iedere prik wordt de lipfiller met enkele prikjes op de juiste plekken verdeeld. 

-------------------

Lees verder

0,5 ML lipfiller
Vanaf welke leeftijd mag je injectables?
Lippen opvullen reviews
Beste kliniek voor lipbehandeling
Lipfiller voor en na
Aanbiedingen

-------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Russian technique (Russian techniek)

Met de Russian Technique worden de lippen met heel veel kleine prikjes vanuit de liprand opgevuld. De Russian techniek doet meer pijn omdat de liplijn gevoeliger is dan het liprood. Ook zijn er meerdere prikjes nodig. Met de Russische techniek kan de vorm van de lippen wel worden geoptimaliseerd. Zo zijn 'flat lips' en 'heartshape lips' trends die met de Russian technique beter kunnen worden bereikt. 

Lippen opvullen met canule

Lippen kunnen ook worden opgevuld met een canule. In de mondhoeken wordt dan een klein gaatje gemaakt waardoor de stompe canule naar binnen kan. Door de canule wordt dan de hele lip met een terugtrekkende bewegen gevuld. Deze behandeling is veilig, maar wel iets minder precies dan lipfillers met een naald.

Lipfillers verdoving

Er zijn verschillende methodes om lippen te verdoven voor een behandeling. Dit kan bijvoorbeeld met Emla creme, een 'tandarts verdoving' en met verdoving door de filler heen. Iedere methode heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. 

Emla creme lipfiller

EMLA is een crème waarmee de huid kan worden verdoofd. EMLA wordt vaak toegepast bij lip behandelingen. Door de verdovende EMLA-crème te gebruiken voel je het prikje van de naald minder. De EMLA-verdoving moet minimaal 30 minuten intrekken. De verdovingscreme werkt vrij goed, maar niet zo goed als een tandarts verdoving.

Tandarts verdoving bij lip filler

Een 'tandarts verdoving' is een verdoving met 2 kleine injecties. Met een ultradun naaldje worden de lippen voor enkele uren volledig verdoofd. De werkzame stof in de tandartsverdoving is lidocaine. Deze manier van verdoven zorgt voor de minst gevoelige lipbehandeling.

Lipfiller met verdoving

Lip filler waarin verdoving zit toegevoegd, zijn zeer gangbaar. Er zit dan lidocaine door de filler gemengd. De meeste grote filler merken hebben dat wel, zoals Belotero, Juvéderm en Restylane. Grote voordeel is dat je niet 30 minuten hoeft te wachten (EMLA-creme) en niet een extra injectie krijgt (tandarts verdoving). nadeel is dat de verdoving een paar seconde nodig heeft om te gaan werken. Tevens kan het een nadeel zijn dat er effectief minder filler in het spuitje zit, ook al is dat maar een fractie.

Doen fillers pijn?

Voor filler behandelingen geldt hetzelfde als bij lip fillers. De meeste fillerbehandelingen zijn minder gevoelig dan lip behandelingen. Bijvoorbeeld de traangoten, kaaklijn of kinfillers worden over het algemeen als minder pijnlijk beschouwd. Je kunt desalniettemin met je arts overleggen of er verdoving gebruikt kan worden.

Hoe lang pijn na lipfiller?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen doordat er zwelling is of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook kun je de eerste dagen goed vaseline smeren. Na 2 weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts.

Lees verder:
Lip fillers prijs
Nazorg lip behandeling
Lipfiller complicaties

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lees reviews:

Twaalf juli 2023 een haartransplantatie ondergaan bij Beauclinic te Nieuwegein. De behandeling is goed verlopen, eigenlijk weinig tot geen pijn gehad tijdens de behandeling, alleen de eerste paar injecties met verdoving zijn niet prettig, maar ook weer niet heel echt pijnlijk. Erg professioneel personeel, van begin (consult) tot het einde (eind gesprek) werd... Toon meer »
Twaalf juli 2023 een haartransplantatie ondergaan bij Beauclinic te Nieuwegein. De behandeling is goed verlopen, eigenlijk weinig tot geen pijn gehad tijdens de behandeling, alleen de eerste paar injecties met verdoving zijn niet prettig, maar ook weer niet heel echt pijnlijk. Erg professioneel personeel, van begin (consult) tot het einde (eind gesprek) werd alles duidelijk uitgelegd. Hele aardige arts (Eva) en assistenten (sorry, ik weet al jullie namen niet meer) die mij met een positief gevoel weer huiswaarts hebben doen keren. Absoluut een aanrader voor mensen die van plan zijn om een haartransplantatie te willen ondergaan. Met vriendelijke groet, Sjors Toon minder »
sjors sjors
BeauClinic Nederland
13 juli 2023 22:10
Ik ben zeer tevreden met het resultaat van mijn lippen en met mijn voorhoofd/wenkbrauwen/kraaienpootjes die vandaag 25-06-2022 zijn behandeld met Botox. Drs S. Ayubi heeft mij zo goed ingelicht/geadviseerd en ervaarde de pijn als bijna niet. Ontzettend bedankt hiervoor. ik raad iedereen aan om naar Oran aesthetics te gaan voor een fijne/mooie filler/Botox er... Toon meer »
Ik ben zeer tevreden met het resultaat van mijn lippen en met mijn voorhoofd/wenkbrauwen/kraaienpootjes die vandaag 25-06-2022 zijn behandeld met Botox. Drs S. Ayubi heeft mij zo goed ingelicht/geadviseerd en ervaarde de pijn als bijna niet. Ontzettend bedankt hiervoor.
ik raad iedereen aan om naar Oran aesthetics te gaan voor een fijne/mooie filler/Botox ervaring.❤️ Toon minder »
Daevano 2
Oran Aesthetics
25 juni 2022 11:11
Botox in de kaakspieren gekregen wegens jarenlang hoofdpijn door kaakklemmen. Ik heb geen hoofdpijn meer gehad en heb geen pijnstillers meer hoeven gebruiken. Dat is sinds mijn kindertijd niet meer gebeurt. Ik ben dus zeer tevreden en intens dankbaar.
7 oktober 2022 16:04

Veelgestelde vragen over pijn van lipfillers

Hoe pijnlijk zijn lip fillers?

Een lipfiller doet op schaal (1-10) behoorlijk pijn. De pijn wordt beoordeeld met pijnscore 4-5. De pijn hangt af van de behandeltechniek en ook of er lidocaine (verdoving) in de lip filler is verwerkt. 

Doet lippen opvullen pijn?

Lippen opvullen wordt over het algemeen als pijnlijk ervaren. De pijn wordt beoordeeld met pijnscore 4-5 (schaal 1-10). De pijn verschilt van persoon tot persoon en van de toegepaste behandeltechniek. Lidocaine (verdoving) in de filler zorgt ook voor minder pijn beleving.

Hoelang pijn na lip filler?

De pijn van de behandeling is daarna direct veel minder. Zeker wanneer er niet een groot volume is behandeld is het wel te doen. Wel voelt het een paar dagen wat beurs en vreemd. Goed en vaak koelen in de eerste 24 uur heeft een positief resultaat op de pijn. 

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt