Lipfiller complicaties (voorkomen)

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Lipfiller behandelingen zijn erg populair. Maar, zoals met iedere medische behandeling, bestaat er een kans op complicaties. Welke lipfiller complicaties staan beschreven? En hoe kun je de kans op complicaties minimaliseren? In dit artikel lees je alle informatie.

Lipfiller complicaties (voorkomen)

Lipfiller complicaties zijn zeldzaam

Complicaties met lipfillers zijn zeldzaam. Toch moet je je er van bewust zijn dat een behandeling niet volledig risicoloos is. Complicaties als een infectie of hematoom (blauwe plek) komen geregeld voor. Dit is over het algemeen goed te behandelen. Klontering en asymmetrie zijn nog zeldzamere complicaties. Dit heeft meer met de vaardigheid van de arts te maken en/of het gebruikte merk lipfiller. Het is belangrijk om te kiezen voor een arts met voldoende kennis en vaardigheid. Bijvoorbeeld voor een arts met de titel Cosmetisch Arts KNMG. 

Daarnaast zijn er nóg zeldzamere complicaties mogelijk. Bijvoorbeeld afstotingsverschijnselen die kunnen ontstaan als reactie op de filler in het lichaam. Je kunt je tegenwoordig laten testen of jij aanleg hebt op deze complicatie. Klik hier om meer te lezen over de BSURE DNA-test.

-----------------------

Lees verder:

Lipfiller informatie
Lipfiller ervaringen
Nazorg na een behandeling
Beste kliniek voor lipfillers
Vanaf welke leeftijd mag je lipfillers?
Lipfillers voor en na
Lipfiller aanbiedingen
Lipfiller prijs

-----------------------

Lipfiller complicaties voorkomen

Experts adviseren consumenten om de volgende criteria mee te laten wegen wanneer je op zoek bent naar een arts of kliniek om je lippen op te vullen:

  • Het is raadzaam om te kiezen voor een ervaren cosmetisch arts met de juiste kennis en vaardigheid. Op Injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken bij jou in de omgeving met elkaar vergelijken.
  • Overleg de wensen en verwachtingen met de arts. Zitten jullie op één lijn? Raad de arts het af om iets te doen? Neem dat serieus!
  • Vraag met welk merk lipfiller wordt gewerkt. Het ene merk lipfiller is wat zachter en geeft een natuurlijke dynamiek en resultaat. Deze lipfiller lost vaak wel iets eerder op. Het andere merk lipfiller is wat harder en geeft meer een ‘plastic’ resultaat. Deze lipfiller is langer effectief. Gemiddeld is een lipfiller 6-9 maanden effectief. Een zachtere variant zit dan rond de 6 maanden, een hardere variant lipfiller is misschien wel 9+ maanden effectief.
Lipfiller complicaties (voorkomen)

Zoek, vergelijk en boek

Merken lipfillers

Bekende A-Merk lipfillers zijn Restylane Kysse, Belotero Lips en Juvéderm Ultra Smile. Naar deze merken is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en daar is veel over gepubliceerd. Andere merken kunnen ook goed zijn, maar die hebben nog minder wetenschappelijke onderbouwing.

-----------------------

Vind een lipfiller behandeling bij jou in de buurt

Lip filler Amsterdam
Lip filler Den Haag
Lip filler Rotterdam
Lip filler Utrecht
Lip filler Eindhoven
Lip filler Groningen
Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Ernstige complicaties door lipfillers?

Wanneer er sprake is van een complicatie is altijd het advies om je te richten tot je behandelend arts. Vaak lost deze het probleem gauw op. Wanneer je niet tevreden bent over de vorm of het volume, en je hebt geen vertrouwen meer in je behandelend arts, dan kun je melding maken bij de Klachtencommissie van de kliniek waar je bent behandeld. Kom je er vervolgens nog niet uit, dan is er in het Erasmus MC een Filler Complicatie Spreekuur. Via de website van het Erasmus MC kun je daar een afspraak maken.

Lees verder:
Complicatie na Botox behandeling
Traangoot filler complicaties

Veelgestelde vragen: Lipfiller complicaties

Hoe weet je of je allergisch bent voor lipfillers?

Wat zijn mogelijke complicaties na lipfillers?

Hoe kun je lipfiller complicaties voorkomen?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt