Doen lipfillers pijn

28 mei 2022

Lipfillers worden als pijnlijk ervaren. Gemiddeld geven klanten een behandeling pijnscore 4-5 (schaal 1-10). Er zijn diverse manieren van verdoving en behandeltechnieken. Lees hieronder alle informatie en vind direct een geschikte kliniek in de buurt.

Lipfillers pijnlijk?

Veel mensen die een cosmetische behandeling met fillers overwegen zien op tegen de pijn. Dat hoeft lang niet altijd. Sommige behandelingen zijn pijnvrij, andere behandelingen zijn binnen een paar seconden gepiept. Sommige filler behandelingen kunnen wel pijnlijk zijn. De meeste mensen vinden het laten toepassen van lipfillers wel gevoelig. Er zijn diverse behandeltechnieken, waarbij de ene gevoeliger is dan de andere. Ook zijn er manieren om het gebied te verdoven. Lippen opvullen pijnlijk? In dit artikel lees je tips & tricks tegen een pijnlijke behandeling!

lipfiller-pijn

Lip fillers pijn

Over het algemeen is een lipfiller behandeling gevoelig. Toch verschilt de gevoeligheid per behandeling behoorlijk. Belangrijke factoren zijn de gebruikte behandeltechniek, de verdoving, de vaardigheid van de arts en de pijngrens van de cliënt. De volgende lipfiller behandeltechnieken zijn gangbaar:

Lipfillers met naald, standaard techniek

Met de standaard techniek (ook wel 'normale techniek' of 'lineaire techniek' genoemd) worden de lippen opgevuld met een naald. Met een ultradunne naald (gemiddeld 30 gauge, veel dunner dan een vaccinatienaald) wordt geprikt in het liprood. Bij iedere prik wordt de lipfiller met enkele prikjes op de juiste plekken verdeeld. 

-------------------

Lees verder

0,5 ML lipfiller
Vanaf welke leeftijd mag je injectables?
Lippen opvullen reviews
Beste kliniek voor lipbehandeling
Lipfiller voor en na
Aanbiedingen

-------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Russian technique (Russian techniek)

Met de Russian Technique worden de lippen met heel veel kleine prikjes vanuit de liprand opgevuld. De Russian techniek doet meer pijn omdat de liplijn gevoeliger is dan het liprood. Ook zijn er meerdere prikjes nodig. Met de Russische techniek kan de vorm van de lippen wel worden geoptimaliseerd. Zo zijn 'flat lips' en 'heartshape lips' trends die met de Russian technique beter kunnen worden bereikt. 

Lippen opvullen met canule

Lippen kunnen ook worden opgevuld met een canule. In de mondhoeken wordt dan een klein gaatje gemaakt waardoor de stompe canule naar binnen kan. Door de canule wordt dan de hele lip met een terugtrekkende bewegen gevuld. Deze behandeling is veilig, maar wel iets minder precies dan lipfillers met een naald.

Lipfillers verdoving

Er zijn verschillende methodes om lippen te verdoven voor een behandeling. Dit kan bijvoorbeeld met Emla creme, een 'tandarts verdoving' en met verdoving door de filler heen. Iedere methode heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. 

Emla creme lipfiller

EMLA is een crème waarmee de huid kan worden verdoofd. EMLA wordt vaak toegepast bij lip behandelingen. Door de verdovende EMLA-crème te gebruiken voel je het prikje van de naald minder. De EMLA-verdoving moet minimaal 30 minuten intrekken. De verdovingscreme werkt vrij goed, maar niet zo goed als een tandarts verdoving.

Tandarts verdoving bij lip filler

Een 'tandarts verdoving' is een verdoving met 2 kleine injecties. Met een ultradun naaldje worden de lippen voor enkele uren volledig verdoofd. De werkzame stof in de tandartsverdoving is lidocaine. Deze manier van verdoven zorgt voor de minst gevoelige lipbehandeling.

Lipfiller met verdoving

Lip filler waarin verdoving zit toegevoegd, zijn zeer gangbaar. Er zit dan lidocaine door de filler gemengd. De meeste grote filler merken hebben dat wel, zoals Belotero, Juvéderm en Restylane. Grote voordeel is dat je niet 30 minuten hoeft te wachten (EMLA-creme) en niet een extra injectie krijgt (tandarts verdoving). nadeel is dat de verdoving een paar seconde nodig heeft om te gaan werken. Tevens kan het een nadeel zijn dat er effectief minder filler in het spuitje zit, ook al is dat maar een fractie.

Doen fillers pijn?

Voor filler behandelingen geldt hetzelfde als bij lip fillers. De meeste fillerbehandelingen zijn minder gevoelig dan lip behandelingen. Bijvoorbeeld de traangoten, kaaklijn of kinfillers worden over het algemeen als minder pijnlijk beschouwd. Je kunt desalniettemin met je arts overleggen of er verdoving gebruikt kan worden.

Hoe lang pijn na lipfiller?

Na een behandeling kunnen de lippen pijn doen doordat er zwelling is of doordat er wat velletjes loslaten door de zwelling. Er staat dan wat spanning op. Het advies is om regelmatig te koelen met een doekje ertussen. Ook kun je de eerste dagen goed vaseline smeren. Na 2 weken horen alle klachten verdwenen te zijn. Is dat niet zo? Neem dan contact op met je behandelend arts.

Lees verder:
Lip fillers prijs
Nazorg lip behandeling
Lipfiller complicaties

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lees reviews:

2de keer dat ik mijn lippen door Zainab laat doen en voor mij nooit meer iemand anders!
Zij neemt rustig de tijd voor je, bespreekt voor de behandeling samen met je wat het beste voor je is maar luistert ook goed naar je wensen. Behandeling verloopt snel en zo goed als pijnloos!
Dankjewel voor mijn prachtige lippen❤️
22 december 2023 06:06
Heb een half jaar geleden een ooglidcorrectie gehad.Ik ben hier zeer tevreden over,het resultaat ziet er prachtig uit en de hoofdpijn die ik praktisch elke dag had is zo goed als verdwenen.
Het personeel is vriendelijk en zeer kundig en stelt je helemaal op je gemak.
Achteraf had ik dit jaren eerder moeten doen.
Klaasje Koch
JC Kliniek Emmen
25 oktober 2022 14:02
Ik ben ontzettend blij met het resultaat van mijn HIFU-behandeling bij Tala Beauty Clinic. De behandeling was volledig pijnloos en ik had geen hersteltijd nodig. Mijn huid ziet er nu veel strakker en gelift uit en mijn rimpels zijn verminderd. Ik kan deze behandeling absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een non-invasieve facelift en huidverbete... Toon meer »
Ik ben ontzettend blij met het resultaat van mijn HIFU-behandeling bij Tala Beauty Clinic. De behandeling was volledig pijnloos en ik had geen hersteltijd nodig. Mijn huid ziet er nu veel strakker en gelift uit en mijn rimpels zijn verminderd. Ik kan deze behandeling absoluut aanraden aan iedereen die op zoek is naar een non-invasieve facelift en huidverbetering. Tala Beauty Clinic heeft me echt verrast met hun expertise en professionaliteit. Toon minder »
4 maart 2023 14:02

Veelgestelde vragen over pijn van lipfillers

Hoe pijnlijk zijn lip fillers?

Doet lippen opvullen pijn?

Hoelang pijn na lip filler?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt