Vergelijk een filler behandeling in de buurt eenvoudig op Injectablesbooking.nl

In Nederland worden er in 2024 ongeveer 300.000 fillerbehandelingen uitgevoerd. Huidvullers hebben zich de laatste 120 jaar ontwikkeld. Al 1893 beschreef de Duitse plastisch chirurg Neuber hoe hij een diepe huiddefect herstelde door het op te vullen. Momenteel hebben de meeste fillers een cosmetisch doeleinde. De producten én de behandeltechniek van de artsen zijn aanzienlijk verbeterd. Wat zijn fillers? Wat kun je verwachten van een fillerbehandeling? En waarom zijn huidvullers zo populair? In dit artikel lees je alles over fillers! 

fillers

Wat zijn fillers eigenlijk?

Fillers zijn huidvullers. Zij vullen dus de huid op. Bij het ouder worden neemt het collageen en elastine van de huid af. De huid wordt dunner. De huid zakt. Om het volume op de juiste plek in de huid te houden, zijn er fillers. 

Fillers is de verzamelnaam van huidvullers. Er zijn diverse fillers met verschillende kenmerken. Zo zijn er fillers die voor volume zorgen en er zijn fillers die de collageen aanmaak stimuleren. Er zijn zachter fillers (voor de lippen) en harder fillers (voor de kaaklijn). Voor ieder huidtype en iedere behandelindicatie is er een geschikte filler. 

Eerste consult voor informatie

Waarschijnlijk neem je contact op met een cosmetisch arts omdat je je stoort aan rimpels. Of omdat je vindt dat je er ouder uitziet dan dat je je voelt, of jezelf stoort aan een vermoeid uiterlijk. Het kan ook zijn dat je er graag nóg beter uit wilt zien.

Anyway, het is aan te raden om bij 2 verschillende cosmetisch artsen een vrijblijvend consult te plannen. Daar kun je aangeven waaraan jij je stoort. Bijvoorbeeld aan je fronsrimpel, aan je traangoten of aan andere rimpels. Of je bent op zoek naar behandelingen om huidveroudering te voorkomen. 

Aan een cosmetisch arts kun je al je vragen stellen, overleggen over een behandelplan én duidelijkheid krijgen over de kosten van de cosmetische behandeling.

Fillerbehandeling prijzen vergelijken

Vergelijk prijzen van alle filler behandelingen.

Filler prijzen in 2024

 

 

 

Behandeling

Eenheid

Gemiddelde prijs in Nederland

Laagste prijs in Nederland

Filler

0,5 ML

€ 267

€ 134

Filler

1 ML

€ 350

€ 175

Filler

2 ML

€ 630

€ 315

Filler

3 ML

€ 875

€ 438

Lipfiller

1 ML

€ 336

€ 168

Traangoot filler

1 ML

€ 371

€ 186

Welke soorten fillers zijn er? 

Er bestaan fillers met verschillende kenmerken. Voor ieder huidtype en iedere behandelindicatie is er een geschikte huidvuller beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld huidvullers die voor volume zorgen, collageen stimuleren, vocht binden en zacht en dynamisch zijn. 

Hieronder lees je meer over de verschillende stoffen en hun werking:

Hyaluronzuur fillers

90% van de fillers die in Nederland gebruikt worden zijn op basis van hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in het menselijk lichaam. Het bindt water, waardoor het rimpel kan opvullen. Hoe steviger de hyaluronzuur is, hoe beter het de huid 'lift'. Na de hyaluronzuur behandeling lost de stof in 6 tot 18 maanden volledig op in het lichaam. Het is dus een tijdelijke filler. 

Hoeveel maanden de filler zichtbaar blijft, is afhankelijk van:

 • Het filler merk

 • De productvariant hyaluronzuur (vergelijkende uitleg: het product is hagelslag, het merk in Venz en de variant is melkchocolade)

 • De vaardigheid van de arts

 • De plek waar de stof geïnjecteerd wordt

In Nederland zijn er verschillende merken hyaluronzuur fillers. Op deze website staat een overzicht van de verschillende merken. Het is raadzaam om met de arts het merk hyaluronzuur te bespreken voor de behandeling, en te kiezen voor een A-Merk hyaluronzuur

Andere fillers

Daarnaast zijn er ook fillers op basis van polymelkzuur en calcium microsferen. Ook deze stoffen lossen volledig in de huid op (ook dit zijn dus tijdelijke fillers). Beide varianten stimuleren de aanmaak van collageen in de huid. Dit soort fillers wordt vaker gebruikt als de 'groeven', rimpels en oneffenheden wat dieper zijn.

 • Voorbeelden van vullers op basis van calcium microsferen zijn Ellansé en Radiesse. Nadeel is dat deze fillers niet overal gebruikt kunnen worden en dat de arts erg vaardig moet zijn. 

 • Voorbeeld van een vuller op basis van polymelkzuur is Sculptra. Dit is al vele jaren een veel gebruikte filler. 

Goed om te weten: Een fillerbehandeling met Radiesse, Sculptra en Ellansé is niet voor iedere indicatie geschikt. Het zijn meer 'volumizers', bijvoorbeeld bij defecten zoals ingevallen wangen of een diepe neus-lippenplooi. 

Kies altijd voor een kliniek die betrouwbare merken fillers gebruikt. Hieronder lees je meer over verschillende soorten veilige merken hyaluronzuur fillers:

Filler behandeling foto's

Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (voor)
Lippen voor en na foto's van ANC Clinics (na)
Deze foto's zijn van ANC Clinics
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Amsterdam (voor)
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Amsterdam (na)
Deze foto's zijn van JECT Clinics Amsterdam
Lippen voor en na foto's van Dikrama Clinics (voor)
Lippen voor en na foto's van Dikrama Clinics (na)
Deze foto's zijn van Dikrama Clinics
Lippen voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (voor)
Lippen voor en na foto's van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek (na)
Deze foto's zijn van Dokter Lylian Logtenberg Kliniek
Lippen voor en na foto's van Clinic The Golden Glow (voor)
Lippen voor en na foto's van Clinic The Golden Glow (na)
Deze foto's zijn van Clinic The Golden Glow
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Den Haag (voor)
Lippen voor en na foto's van JECT Clinics Den Haag (na)
Deze foto's zijn van JECT Clinics Den Haag

De verschillende filler merken

Kies altijd voor een kliniek die betrouwbare merken fillers gebruikt. Hieronder lees je meer over verschillende soorten veilige merken hyaluronzuur fillers:

 • Juvéderm: een filler op basis van hyaluronzuur die wordt gebruikt om de huid op te vullen en rimpels te verminderen. Het blijft ongeveer 6 tot 18 maanden werken, afhankelijk van de productvariant die je kiest. Een Juvéderm filler behandeling is heel bekend en populair, omdat het merk door dokters als veilig wordt gezien. Het wordt op veel plaatsen over de hele wereld gebruikt, inclusief meer dan 100 plekken in Nederland.

 • Aliaxin: een filler gemaakt van hyaluronzuur om lijntjes op te vullen en de huid gladder te maken. Aliaxin is gemaakt door een bedrijf genaamd IBSA uit Zwitserland en is speciaal omdat het verschillende soorten hyaluronzuur combineert. Dit zorgt ervoor dat rimpels worden opgevuld en daarnaast de huiskwaliteit verbetert. Kies altijd een ervaren arts voor de Aliaxin filler behandeling, anders kan het minder goed werken of problemen geven.

 • Belotero: een hyaluronzuur huidvuller om rimpels en huidproblemen te verminderen. Het komt van Merz Aesthetics, een bekend bedrijf in esthetische geneeskunde. Het is goedgekeurd in veel landen en heeft verschillende varianten voor fijne lijntjes, volumeherstel en lipverbetering. Het geeft een natuurlijk resultaat en blijft veilig in de huid zitten. Belotero filler behandelingen worden veel uitgevoerd bij klinieken en het product is klinisch getest en veilig bevonden.

 • Restylane: een bekend merk van hyaluronzuur fillers dat gebruikt wordt om rimpels te verminderen en de huid te verbeteren. Het bestaat al sinds 1997 en heeft verschillende soorten fillers voor verschillende doeleinden (bijv. fijne lijntjes opvullen of een gladdere huid). Veel artsen en klinieken in Nederland gebruiken Restylane fillers. Het merk is goedgekeurd door de FDA en wordt wereldwijd gebruikt.

 • Teosyal: een bekend merk van hyaluronzuur fillers, ontwikkeld door het Teoxane laboratorium. Het biedt diverse huidvullers voor verschillende huidproblemen, zoals fijne lijntjes en diepe plooien. Teosyal fillers zijn sinds 2017 goedgekeurd door de FDA en worden in Zwitserland gemaakt. Ze zijn veilig en effectief bij deskundig gebruik en zijn ontworpen om de huid te revitaliseren en te hydrateren.

 • Stylage: wederom een bekend merk van hyaluronzuur fillers met verschillende varianten voor rimpelvermindering en gezichtscontouring. Het merk is opgericht in 2007 en inmiddels wereldwijs actief in de esthetische industrie. Lees meer over Stylage fillers in Nederland

fillers

Wat zijn de toepassingen van fillers?

 1. 1 Minder rimpels: Ze kunnen helpen bij het verminderen van lijntjes en rimpels op je gezicht, zodat je huid er gladder en jonger uitziet.
 2. 2 Meer volume: Als er sprake is van volumeverlies in bepaalde delen van je gezicht, kunnen huidvullers worden gebruikt om die plekken op te vullen. Zo krijg je weer volume in het gezicht.
 3. 3 Mooiere lippen: Fillers kunnen zorgen voor vollere lippen en ze een betere vorm geven.
 4. 4 Verbetering van contouren: Ze kunnen helpen om de contouren (vormen) van je gezicht te verbeteren, zoals het duidelijker maken van je kaaklijn of het versterken van je kin.
 5. 5 Jongere huid: Het kan je huid vochtiger (gehydrateerder) maken en de algemene textuur en kwaliteit van je huid verbeteren, waardoor je er jonger uitziet.
 6. 6 Littekenbehandeling: Huidvullers kunnen ook worden gebruikt om littekens, zoals acne littekens, te verminderen door het aanvullen van de huid onder het litteken.

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam
Den Haag
Rotterdam
Utrecht
Eindhoven
Groningen
Maastricht
Bekijk alle provincies

Kies de beste cosmetisch arts

De meeste consumenten kiezen zorgvuldig een cosmetisch arts. Zij gaan eerst naar een kliniek voor een vrijblijvend consult en denken er vervolgens over na. Was het een prettige/veilige/schone omgeving? Had ik een klik met de arts? Is de arts lid van een beroepsvereniging als de NVPC of de NVCG? Zijn de injectables behandelprijzen volledig duidelijk?
Injectablesbooking helpt jou je keuze te maken. Een Cosmetisch Arts KNMG heeft gemiddeld genomen meer ervaring met injectables dan een andere arts. Vergelijk alle klinieken en artsen bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl.

*De informatie op deze website vervangt nooit doktersadvies. Consulteer voordat je iets doet altijd een arts.

Lees verder:
Rimpels opvullen
Bilvergroting met fillers

Reviews van filler behandelingen

Heb tijd terug lipfillers laten zetten zeer kundig gedaan . Nu ga ik volgende week weer fillers bijplaatsen bij de neusplooien en nog een keer bij de lippen. Echt een top kliniek . Zou geen andere meer willen dan deze kliniek . Tot volgende week. Gr chantal
chantal dekkers
BM Clinics Tilburg
24 november 2023 13:01
Bij Dr. Shai geweest voor een holle ogen behandeling. Op foto’s zag ik er vermoeid uit en als ik in de spiegel keek werd ik daar ook niet vrolijk van. De behandeling zelf is zorgvuldig gedaan, vooraf is een echo gemaakt. Daarna de fillers. Het resultaat was meteen al heel goed te zien. Niet meer vermoeid en met een goede oogopslag. Van mensen in mijn omgevin... Toon meer »
Bij Dr. Shai geweest voor een holle ogen behandeling. Op foto’s zag ik er vermoeid uit en als ik in de spiegel keek werd ik daar ook niet vrolijk van.
De behandeling zelf is zorgvuldig gedaan, vooraf is een echo gemaakt. Daarna de fillers. Het resultaat was meteen al heel goed te zien. Niet meer vermoeid en met een goede oogopslag. Van mensen in mijn omgeving kreeg ik complimenten dat ik er goed uit zag. Bij de controle, een maand later was het verschil nog eens heel duidelijk te zien.
Oftewel: ik ben enorm blij met het resultaat! Toon minder »
20 september 2023 13:01
Mijn favoriete kliniek!! Persoonlijke behandelingen, op een manier die ik zelf niet eerder ben tegengekomen. Het gaat vaak om de kleine dingen waar ik zelf niet per se meteen zelf op zou komen. Zo hebben ze bij mij een oude filler opgelost en vervolgens veel verfijnder aangebracht. Daarnaast hebben zij volume op een ander gebied gecreëerd, waardoor ik er vee... Toon meer »
Mijn favoriete kliniek!! Persoonlijke behandelingen, op een manier die ik zelf niet eerder ben tegengekomen. Het gaat vaak om de kleine dingen waar ik zelf niet per se meteen zelf op zou komen. Zo hebben ze bij mij een oude filler opgelost en vervolgens veel verfijnder aangebracht. Daarnaast hebben zij volume op een ander gebied gecreëerd, waardoor ik er veel stralender en gezonder uitzag. Ik ben bij meerdere klinieken geweest in het verleden en terugkijkend op mijn ervaring daar, waren dit standaard ingreepjes waarbij ze verder niet keken naar wat mij - anders dan op eigen verzoek - goed zal doen. Dat is zeker niet het geval bij deze kliniek. Toon minder »
M Hoogenboom
UMA Clinic
31 augustus 2020 17:05
Onlangs fillers en botox en een skinbooster laten doen door Natascha smits zeer mooi resultaat deskundig en prachtige locatie in nootdorp , ben altijd zeer tevreden
Karen Steentjes
Liquid Beauty Nootdorp
22 mei 2022 07:07
Ik ben heel tevreden! Ik ben namelijk afgelopen Dinsdag naar House of Bratz gegaan in Amsterdam. Kwam binnen in een mooie ruimte heb even aangegeven dat ik er was en kreeg een heerlijk warm kopje thee van de meiden hele lieve meiden mocht plaats nemen daarna werdt ik al gauw naar de behandel ruimte gebracht hebben ze het een en het ander toegelicht en dat de... Toon meer »
Ik ben heel tevreden!
Ik ben namelijk afgelopen Dinsdag naar House of Bratz gegaan in Amsterdam.
Kwam binnen in een mooie ruimte heb even aangegeven dat ik er was en kreeg een heerlijk warm kopje thee van de meiden hele lieve meiden mocht plaats nemen daarna werdt ik al gauw naar de behandel ruimte gebracht hebben ze het een en het ander toegelicht en dat de arts zo kwam en kon in tussen de verdoving in werken en daarna kreeg een verbluffende resultaat ja geduld wordt beloond en ik zie iedereen in het clinic ze best doen! Werdt zo goed begeleid ik kom zeker terug voor me lipfiller want ik heb meteen al een nieuwe afspraak gemaakt voor over 2maande hihi tot snel meiden van House of bratz liefss Stefanie 😁 💋 Toon minder »
Stefanie Rensink
House of Bratz Amsterdam
7 april 2024 10:10

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt