Verdoving lip fillers noodzakelijk?

2 februari 2023

Niet alle klinieken werken met verdoving bij filler behandelingen. Lidocaïne, Emla creme en tandarts verdoving zijn de meest gebruikte verdovingen bij lipfillers. Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.

verdoving-lip-fillers

Verdoving lip fillers

De meeste filler behandelingen zijn niet heel pijnlijk. De canule vindt zijn weg onder de huid zonder dat de meeste klanten pijn ervaren. Met lippen opvullen is dat anders. De lippen zijn heel gevoelig. Dat komt doordat lippen het lichaam beschermen tegen hete en brandende stoffen. Bij lip fillers is de algehele opvatting wel dat verdoving noodzakelijk is. Er zijn 3 veel toegepaste verdoving technieken; tandarts verdoving, Emla-creme en lip filler met lidocaine. Dankzij verdoving hoeft de lipbehandeling geen pijn te doen. 

Tandarts verdoving lip fillers

De tandartsverdoving is de meest effectieve verdoving. Dankzij 2 prikjes binnen in je mond wordt het gebied rondom je mond verdoofd. De verdoving wordt nabij de zenuw gespoten. De werking van de zenuw wordt door het verdovingsmiddel geblokkeerd, dat zorgt ervoor dat je tijdelijk geen pijn voelt. De verdoving werkt binnen één minuut en werkt ca. 2 uur (maar dat kan ook langer zijn).

EMLA-Crème

EMLA-Crème is populair voor lipfiller behandelingen. De EMLA-Crème moet 30 minuten voor de behandeling worden aangebracht zodat de crème kan intrekken en activeert. Nadeel van EMLA is dat het oppervlakkig werkt. Het prikje voel je dus niet, maar het opvullen van de lip voel je wel. Dat kan een branderig en pijnlijk gevoel geven.

Vind een kliniek in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lidocaïne in lipfiller

Een filler met lidocaïne is erg effectief. Met deze methode zit de verdoving door de filler heen gemengd. Nadeel is dat het prikje gevoelig is (dan is er nog geen lidocaïne actief), en tijdens het inspuiten wordt het begin als gevoelig ervaren omdat de lidocaïne ook enige tijd nodig (aantal seconden) heeft om geactiveerd te worden.

Sommige artsen combineren EMLA-Crème ook met lidocaïne door de filler.

-------------------

Lees verder

Wat is 0,5 ML filler?
Prijs van lipfiller
Complicaties voorkomen
Nazorg na een behandeling
Vanaf welke leeftijd mag je injectables?
Lippen opvullen reviews
Beste kliniek voor lipbehandeling
Lipfiller voor en na
Aanbiedingen

-------------------

Vul je locatie in en bekijk klinieken in de buurt

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Filler lidocaïne

Niet alle merken hebben een lijn met lidocaïne in hun fillers. Sommige fabrikanten hebben daar een ander beleid op. Deze fabrikanten zeggen dat zij niet weten wat de lidocaïne met de kwaliteit van de hyaluronzuur doet. Zij geven aan dat zij goede fillers produceren en dat eventuele verdoving met een tandarts verdoving kan worden gezet. Andere filler merken hebben wel een variant met lidocaïne in hun fillers. Bekende filler merken die wel lidocaïne in hun fillers hebben zijn: 

Veelgestelde vragen over lip fillers met verdoving

Doen lipfillers pijn met verdoving?

Hoelang werkt lipfiller verdoving?

Waarom een tandarts verdoving met lip filler?

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt