Nefertiti lift

11 november 2021

Ben je op zoek naar de Nefertiti lift behandeling? Of naar een Botox hals behandeling? Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Een Nefertiti lift is vernoemd naar Nefertiti, de koningin van Egypte ruim 1300 jaar voor Christus. Zij was de vrouw van de farao die destijds over Egypte regeerde. Nefertiti betekent De mooie is gekomen. Zij stond bekend om haar lange slanke nek en strakke kaaklijn. Ruim 3400 jaar later gebruiken we haar naam voor halsverjonging met Botox. Dat is toch bijzonder! Lees in deze blog alles over de Nefertiti lift.

Nefertiti lift

Botox hals

Bij oudere mensen zijn spieren in de hals vaak erg goed zichtbaar. Er ontstaan dan ‘kabels’ onder de huid die tijdens het praten afwisselende meer/minder zichtbaar worden. Deze spieren lopen van het sleutelbeen tot aan de kaak. Deze spieren zijn sneller zichtbaar als de huid is verslapt. Dit is een kenmerk van veroudering. Enkele botulinetoxine injecties zorgen ervoor dat deze spieren worden ontspannen. Daardoor kan de hals beduidend worden verjongd. 

Platysma bands Botox

De spieren die van de kaak verticaal tot aan de sleutelbenen lopen zijn de platysma bands spieren. Deze spieren kunnen overmatig gespannen zijn. Ook kan het zijn dat de platysma bands spieren meer zichtbaar zijn doordat de huid in de hals heel dun of slap is. Daardoor kunnen rimpels in de nek zichtbaar worden. 

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox kaaklijn

Naarmate we ouder worden neemt de stevigheid van de huid af. Daardoor wordt de huid op de kaaklijn vaak slapper. Ook andere rimpeltjes en huidverslapping ontstaan in de onderste gezichtshelft. Deze rimpeltjes kunnen ontstaan of worden versterkt door de platysma bands spieren. Deze spiergroep in de hals trekt het weefsel van de onderste gezichtshelft verticaal naar beneden. Met enkele botulinetoxine injecties in de platysme band spieren worden de platysma bands spieren ontspannen, waardoor hals, kaaklijn en onderste gezichtshelft worden ontspannen. Vaak is het resultaat ook op de kaaklijn erg goed zichtbaar. Een kaaklijn kun je ook verstrakken met fillers. Vraag je arts naar de mogelijkheden.

De Nefertiti-lift richt zich op de platysma-band spieren. Deze spieren lopen van de onderkant van het gezicht naar het sleutelbeen. 

Botulinetoxine wordt al sinds de jaren ’80 veelvuldig gebruikt tegen o.a. spasmes en scheelzien. Gebruik van botulinetoxine in de platysma bands wordt als off-label wordt beschouwd. Dit betekent dat het niet is beoordeeld of is goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik bij deze indicatie. In de cosmetische wereld wordt een Botox behandeling voornamelijk toegepast tegen fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. 

-----------------------
Vind een Botox behandeling bij jou in de buurt

Botox Deventer

Botox Zeeland
Botox Tilburg

Botox Amersfoort

Botox Leeuwarden
Botox Purmerend
Botox Zoetermeer

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Slappe hals Botox

Ben jij op zoek naar dé Botox kliniek voor de Nefertiti Lift? Niet iedere arts voert deze behandeling uit. Vergelijk alle Botox tarieven en alle artsen op Injectablesbooking.nl en kies de arts of kliniek die bij jou past.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt