Promotie Dr. Decates

2 oktober 2021

Promotie Dr. Decates

Op dinsdag 12 oktober 2021 is Dr. Tom Decates gepromoveerd in de Prof. Andries Queridozaal, in het onderwijscentrum van het Erasmus MC.
Onderwerp: 'The Origin of Soft Tissue Filler Adverse Events'

Bron: Erasmus University Rotterdam

Lees onder de foto verder voor het Persbericht.

Promotie Dr. Decates

De behandeling met injecteerbare fillers voor weke delen is een steeds populairdere, minimaal invasieve methode geworden voor de verjonging van het gezicht en de correctie van bepaalde medische aandoeningen. Een dergelijke behandeling vereist geen anesthesie of uitgebreide voorbereiding en kan relatief gemakkelijk in een relatief korte tijd worden uitgevoerd. Deze behandelingen hebben een beperkte hersteltijd en zijn relatief goedkoop. Bovendien hebben fillerinjecties over het algemeen een laag percentage complicaties. Wanneer zich echter bijwerkingen voordoen, kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. Het doel van de in dit proefschrift beschreven studies was om de oorsprong van complicaties van fillers voor weke delen te onderzoeken. We richtten ons op factoren die het optreden van bijwerkingen na injecties met weke delen fillers kunnen uitlokken: 1) immunologisch profiel, 2) bacteriële besmetting, en 3) genetische predispositie. Dit werd gedaan door biopten te onderzoeken van patiënten met complicaties na behandeling met fillers. De patiënten werden in twee groepen verdeeld, afhankelijk van hun klinische status. De inflammatoire groep vertoonde laat ontstane (2 weken of later na behandeling) symptomen van ontsteking en de niet-inflammatoire groep vertoonde andere niet-inflammatoire bijwerkingen.
Dr. Decates is Cosmetisch Arts KNMG en werkzaam in Medisch Laser Centrum Amsterdam, Nationaal Huidcentrum en Kliniek Veldhoven.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt