Rokerslijntjes

3 augustus 2021

Lees informatie en tips in onderstaand artikel over rokerslijntjes verwijderen. Of voer je locatie in en vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rokerslijntjes verwijderen

Veel mensen storen zich aan rokerslijntjes. Dat zijn verticale rimpeltjes die zichtbaar worden als je de lippen tuit. Dit noemt men soms ‘rokerslijnen’, maar deze rimpels komen ook voor bij mensen die niet roken. Rimpels op de bovenlip zijn vaak storend aanwezig. In deze blog lees je veel informatie over de behandeling van rokerslijntjes. Op deze website kun je direct alle klinieken bij jou in de omgeving vergelijken en boeken. 

Rokerslijntjes opvullen

Met hyaluronzuur fillers kan een cosmetisch arts rokerslijntjes opvullen. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Een behandeling is gemiddeld 9 maanden effectief. Het is raadzaam om een consult te plannen met een ervaren cosmetisch arts, plastisch chirurg of dermatoloog bij jou in de buurt.

Rokerslijnen verwijderen voor en na

Voor en na foto's dienen ter inspiratie. Foto's zijn zelden representatief voor jouw situatie, iedereen ziet er namelijk anders uit en heeft unieke kenmerken. De volgende foto dient ter inspiratie:

Storende rokerslijntjes

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. Genetische aanleg is er daar één van. Daar heb je geen invloed op. Je levensstijl is ook van invloed op het ontstaan van rimpels. De levensstijl heeft te maken met eten, drinken en slapen. Als je te weinig vocht drinkt, ongezond eet, te veel alcohol drinkt of te weinig slaapt, dan heeft dat uiteindelijk effect op de kwaliteit van je huid. Zongedrag en roken hebben zoals bekend ook invloed op je huidkwaliteit. Zeker roken kan voor rimpels bij de mond zorgen. Rimpels op de bovenlip worden namelijk ook ‘rokerslijntjes’ genoemd.

-----------------------

Lees verder:

Botox nazorg

Botox ervaringen
Doen lipfillers pijn?
Lipfillers tarieven

-----------------------

Rokerslijntjes verwijderen

Om rimpels op de bovenlip te verwijderen adivseren artsen vaak een laserbehandeling (CO2 of Erbium YAG), of injectables. Injectables die goed werken tegen rokerslijntjes zijn Skinboosters (zoals Viscoderm Hydrobooster) en hyalruonzuur fillers, zoals Aliaxin FL.

Fillers voor rokerslijntjes

Er zijn verschillende behandelingen tegen rimpels rond de mond. Het is belangrijk om per indicatie te bekijken wat er nodig is. Rimpeltjes op de bovenlip zijn vaak heel oppervlakkig. Daar is een dunne hyaluronzuur filler zoals Aliaxin FL vaak heel geschikt voor. Soms wordt er voor gekozen om de liplijn te behandelen. Dat heeft een fraai effect op de rokerslijnen. Ook is er een techniek om ‘hangende mondhoeken’, de neus-lippenplooi en andere storende rimpels en lijnen op te vullen met fillers. Het is belangrijk om te kiezen voor een arts die ervaring heeft, die jou begrijpt en die jij vertrouwd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

FAQ rokerslijntjes

Hoe krijg je rokerslijntjes weg? 

Dit kan effectief met een CO2 laser en met hyaluronzuur fillers. Beide behandelingen zijn bij specifieke indicaties geschikt. Bezoek een professionele kliniek voor deskundig advies over jouw situatie. Vergelijk alle kliniek op Injectablesbooking.nl.

Hoe lang zijn fillers tegen rokerslijntjes effectief?

In Nederland zijn sinds 1 januari 2015 alleen maar oplosbare fillers toegestaan. Een behandeling met fillers is tussen de 6 en 18 maanden effectief. Dit is afhankelijk van de behandellocatie (waar de huid goed doorbloed is, verdwijnt de filler sneller), van de gekozen filler (het gekozen merk én de cohesie van de gekozen filler zijn daarin relevant). De arts beantwoordt al je vragen over de behandeling van rokerslijntjes.

Wat is de beste kliniek voor behandeling rokerslijnen?

Rokerslijntjes verwijderen is een populaire behandeling. Maar hoe kies je de beste kliniek? De prijs van een filler behandeling kun je prima vergelijken per ML filler. Op Injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken in Nederland met elkaar vergelijken. Vervolgens moet jij tijdens het consult een goed gevoel hebben. Voer jouw locatie in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Wat is de beste behandeling voor rokerslijnen?

Bij een zwaar verouderde huid is een CO2 laser vaak het meest effectief. Bij een matig tot gemiddeld verouderde huid is een behandeling met hyaluronzuur fillers effectief. Bezoek een deskundige arts voor advies over jouw situatie. Vergelijk alle artsen op Injectablesbooking.nl. 

Wat kost rokerslijntjes verwijderen?

Rimpels verwijderen op de bovenlip kost vanaf € 190. Dit bedrag is afhankelijk van de mate van veroudering. Vergelijk de prijzen bij alle klinieken.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt