Rokerslijntjes

18-08-2021

Ben je op zoek naar de behandeling van rokerslijnjtes? Klik hier om alle klinieken bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Veel mensen storen zich aan rokerslijntjes. Dat zijn verticale rimpeltjes die zichtbaar worden als je de lippen tuit. Dit noemt men soms ‘rokerslijnen’, maar deze rimpels komen ook voor bij mensen die niet roken. Rimpels op de bovenlip zijn vaak storend aanwezig. In deze blog lees je veel informatie over de behandeling van rokerslijntjes. Op deze website kun je direct alle klinieken bij jou in de omgeving vergelijken en boeken. 

Rokerslijntjes

Storende rokerslijntjes

Rimpels ontstaan door verschillende oorzaken. Genetische aanleg is er daar één van. Daar heb je geen invloed op. Je levensstijl is ook van invloed op het ontstaan van rimpels. De levensstijl heeft te maken met eten, drinken en slapen. Als je te weinig vocht drinkt, ongezond eet, te veel alcohol drinkt of te weinig slaapt, dan heeft dat uiteindelijk effect op de kwaliteit van je huid. Zongedrag en roken hebben zoals bekend ook invloed op je huidkwaliteit. Zeker roken kan voor rimpels bij de mond zorgen. Rimpels op de bovenlip worden namelijk ook ‘rokerslijntjes’ genoemd.

Rokerslijntjes verwijderen

Om rimpels op de bovenlip te verwijderen adivseren artsen vaak een laserbehandeling (CO2 of Erbium YAG), of injectables. Injectables die goed werken tegen rokerslijntjes zijn Skinboosters (zoals Viscoderm Hydrobooster) en hyalruonzuur fillers, zoals Aliaxin FL.

Fillers voor rokerslijntjes

Er zijn verschillende behandelingen tegen rimpels rond de mond. Het is belangrijk om per indicatie te bekijken wat er nodig is. Rimpeltjes op de bovenlip zijn vaak heel oppervlakkig. Daar is een dunne hyaluronzuur filler zoals Aliaxin FL vaak heel geschikt voor. Soms wordt er voor gekozen om de liplijn te behandelen. Dat heeft een fraai effect op de rokerslijnen. Ook is er een techniek om ‘hangende mondhoeken’, de neus-lippenplooi en andere storende rimpels en lijnen op te vullen met fillers. Het is belangrijk om te kiezen voor een arts die ervaring heeft, die jou begrijpt en die jij vertrouwd. Voer je locatie in en vergelijk alle artsen en klinieken bij jou in de buurt:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Hoe lang zijn fillers tegen rokerslijntjes effectief?

In Nederland zijn sinds 1 januari 2015 alleen maar oplosbare fillers toegestaan. Een behandeling met fillers is tussen de 6 en 18 maanden effectief. Dit is afhankelijk van de behandellocatie (waar de huid goed doorbloed is, verdwijnt de filler sneller), van de gekozen filler (het gekozen merk én de cohesie van de gekozen filler zijn daarin relevant). De arts beantwoordt al je vragen over de behandeling van rokerslijntjes.

Beste kliniek voor behandeling rokerslijnen

Rokerslijntjes verwijderen is een populaire behandeling. Maar hoe kies je de beste kliniek? De prijs van een filler behandeling kun je prima vergelijken per ML filler. Op Injectablesbooking.nl kun je alle artsen en klinieken in Nederland met elkaar vergelijken. Vervolgens moet jij tijdens het consult een goed gevoel hebben. Voer jouw locatie in en vind alle artsen en klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling