Mijn ervaring met traangoot fillers

1 februari 2023
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Eindelijk heb ik het laten doen; een behandeling tegen mijn donkere kringen. Hierbij deel ik mijn persoonlijke verhaal. Het is niet mijn intentie om iemand te laten kiezen voor een behandeling. Voor mij was het, alle opties afwegende, een weloverwogen keuze om mij door cosmetisch arts B. te laten behandelen.

donkere-kringen-behandeling

Bye bye donkere kringen!

Ik stoorde mij al jaren aan mijn vermoeide blik. Ik kreeg ook vaak de vraag of ik misschien wat vermoeid was. Zeker in de winter en in het voorjaar (hooikoorts seizoen) zag ik er niet uit. Daar baalde ik van. Ik vind mijzelf niet heel ijdel, wel verzorgd. Leuke kleding, goede kapper, schoonheidsspecialiste; daar hou ik wel van. Toch is een filler behandeling dan nog wel ver weg. Ik moet zeggen dat dat ook door de media komt. Je leest veel negatieve verhalen over fillers. Bovendien was ik er niet zo mee bezig, wist niet dat het een oplossing zou zijn tegen donkere kringen

Op mijn werk begon ik steeds vaker te klagen over mijn vermoeide blik. Collega Meyra zei al een jaar geleden dat een filler een oplossing zou zijn tegen de vermoeide blik. Maar goed, daar was ik nog niet aan toe.

Lees verder:
Wallen onder ogen verwijderen
Rimpels onderoogleden

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lieve cosmetisch arts

Uiteindelijk heb ik mij toch laten overtuigen. Meyra komt al jaren bij cosmetisch arts B. En Meyra ziet er fantastisch uit! (ik had ook niet verwacht dat zij een cosmetisch arts zou bezoeken)

In de afgelopen periode heb ik flink onderzoek gedaan. Websites bezocht, informatie gelezen en social media forums bekeken. Het is wel ongelofelijk lastig om goede informatie te vinden. Op social media was de teneur; “Meissie, dat heb je toch helemaal niet nodig” en “al die opgeblazen lippen” en “verminkend”. Daar schrok ik wel van. 

Iedereen heeft zo een mening op social media. Mag ik niet zelf weten of ik behandeld wil worden? De één heeft een elektrische fiets en weer een ander draagt broekpakken, daar ga ik ook geen mening over geven. Hoe durf je een mening te hebben over het uiterlijk van iemand anders? Je geeft iemand toch ook geen commentaar als zij een nieuw permanentje of kleurspoeling heeft?

Aan de andere kant begreep ik dat er al 20 jaar fillers worden gebruikt en dat er in Nederland meer dan 300.000 behandelingen per jaar worden uitgevoerd. En dat iets van 1% ‘doorslaat’ en alleen maar meer fillers wilt. Tja, dat is dan ook een keuze. Sommige mensen eten 1 kroket per week en andere mensen eten 25 kroketten per week. Dat mag van mij ook iedereen lekker zelf weten.

Samen met Meyra ging ik voor een informatie consult naar de kliniek van cosmetisch arts B. Een hele lieve en deskundige arts. Zij vertelde mij over de mogelijkheden en risico’s. En ze liet mij ook voorbeelden zien van cliënten die zij al behandeld had. Ze vertelde dat de donkere kring komt doordat ik een dunne huid heb. De donkere kleur wordt veroorzaakt door het bloed onder de huid.

Alles afwegende besloot ik voor een ‘traangoot behandeling’ te gaan. Dankzij een behandeling wordt de huid iets dikker, waardoor het onderliggende bloed niet goed zichtbaar meer is. Ik maakte een afspraak voor de behandeling! 

donkere-kringen-voor-en-na

9 maanden resultaat

Toen ik aankwam bij de kliniek voelde ik me opgewonden maar ook een beetje nerveus. Cosmetisch arts B. stelde me gerust. Ik kreeg een stressbal in mijn hand, dat gaf enige afleiding. B. maakte een klein prikgaatje in mijn huid op mijn jukbeen, recht onder de buitenste hoek van het oog. Ze pakte een spuitje hyaluronzuur (Belotero) en draaide daar een dunne canule op vast. De canule werd voorzichtig in de huid onder mijn oog gebracht, waar zij de hyaluronzuur geconcentreerd verdeelde. Het schijnt dus dat er voor ieder stukje in het gezicht een andere filler is.

Hoe voelde het? Ik voelde dat cosmetisch arts B. mijn huid aanraakte. Ik voelde de canule bewegen, er werd wat geduwd, maar het deed geen pijn! Cosmetisch arts B. haalde de canule er bijna uit en deed hem er in een andere hoe weer in. Subtiel werd mijn traangoot opgevuld. Na een kwartiertje was de behandeling al klaar, daar was ik wel blij mee.

--------------------

Vind een kliniek voor traangoot fillers in de buurt

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

--------------------

Thuis ben ik direct gaan koelen om zwelling te voorkomen. De zwelling werd de eerste 2 dagen steeds heftiger. Ook voelde het beurs en kreeg ik één blauwe plek. Dag 3 werd de zwelling minder. Met camouflage over de blauwe plek viel het anderen niet meer op dat ik was behandeld (denk ik). Na 9 dagen zie ik het zelf ook niet meer. Wat ik wel zie; Stralende ogen! Ik kan wel zeggen dat ik het resultaat fantastisch vind. Mijn ogen zien er veel helderder en frisser uit. Ik ben zo blij dat ik deze beslissing heb genomen.

Cosmetisch arts B. zegt dat het resultaat gemiddeld 9 maanden mee gaat. Daarna kan ik het herhalen, als ik dat wil. Ik heb € 375 betaald voor deze behandeling. Nou, dat is goedkoper dan mijn schoonheidsspecialiste of kapper per 9 maanden. Wel ben ik er nog enigszins beduusd van dat ik een filler behandeling heb gehad. Dat was toch iets vanuit de Shownieuws rubrieken. 

Ook al was ik niet zo met ‘fillers’ bezig, ik was er intrinsiek wel een soort van op tegen. ‘Zoiets doe je niet’. Wel apart waarom ik zo dacht. Blijkbaar heb ik geen referentie in mijn omgeving die er open over is. Daarom deel ik mijn verhaal. Het is voor iedereen fijn om alle opties te hebben. Zodat iemand anders misschien ook denkt; “Ok, daar ga ik mij ook in verdiepen”

Ik ben in ieder geval super blij met mijn traangoot filler!

Lees verder:

Traangoot filler kosten vergelijken
Behandeling voor mannen
Complicaties
Ervaringen
Voor en na foto's

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lees hier het verhaal van Elise (36) over haar ervaring met lipfillers

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt