Traangoot filler complicaties

14-03-2022

Lees in onderstaand artikel over traangoot complicaties. Of lees de reviews van alle klinieken bij jou in de buurt, voer je locatie in:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Traangoot complicaties

Traangoot filler complicaties zijn minder zeldzaam dan andere filler complicaties. Het is goed om daar rekening mee te houden. Dit komt deels doordat sommige mensen de genetische aanleg hebben om vocht vast te houden in de onderoogleden. Anderzijds doordat het een heel delicaat gebied is waarbij van de arts veel ervaring en kennis van de anatomie wordt verwacht. 

Traangoot filler complicaties

Voorbeeld van traangoot filler complicaties

Wanneer mensen vaak vocht vasthouden in hun traangoten (wat zichtbaar kan zijn bij het wakker worden), dan is een traangoot filler niet aan te raden. De traangoot filler is gemaakt van hyaluronzuur. Dat is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Maar dan sterk geconcentreerd. En deze stof, de hyaluronzuur, heeft als kenmerk dat het vocht bindt. Tot wel 6 liter water per gram hyaluronzuur. Wanneer je van jezelf dus al snel vocht hebt in de traangoten, dan is een traangoot behandeling niet raadzaam, de vochtvorming wordt dan mogelijk alleen maar erger.

-------------------

Meer traangoot filler informatie

Traangoot filler behandeling
Traangoot ervaringen
Traangoot filler prijs
Traangoot filler voor en na

-------------------

Dunne huid traangoten

Een andere complicatie mogelijkheid voor traangoot fillers is de ‘behandeltechniek’. De traangoot is een anatomisch risicovol gebied met belangrijke vaten. Het is raadzaam om dit gebied te behandelen met een ‘stompe canule’. Daarnaast moet de filler optimaal worden verdeeld in de traangoot. Dus kennis van de anatomie en vaardigheid met de behandeling zijn belangrijke vereisten. Kies daarvoor een ervaren cosmetisch arts, bijvoorbeeld een Cosmetisch Arts KNMG.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Beste traangoot filler merk

Bijna alle bekende merken hebben een filler specifiek voor traangoten in de productrange. Bekende merken zoals Restylane, Juvéderm en Belotero. Toch wordt op dit moment Teosyal Redensitiy II gezien als de beste traangoot filler

Traangoot filler verwijderen

Het kan zijn dat je na een fillerbehandeling niet tevreden bent. Doordat de filler niet goed verdeeld is, of omdat er vochtvorming optreedt. Met hyaluronidase kan een arts de hyaluronzuur filler verwijderen. Zoek in de zoekbalk om een arts bij jou in de buurt te vinden.

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Traangoot behandeling Amsterdam
Traangoot behandeling Den Haag
Traangoot behandeling Rotterdam
Traangoot behandeling Utrecht
Traangoot behandeling Eindhoven
Traangoot behandeling Groningen
Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Traangoot filler complicaties voorkomen

Wanneer je graag van de wallen onder je ogen af wilt, dan kan een traangoot filler een uitkomst zijn. Complicaties zijn nooit 100% te voorkomen. Wil je het risico op complicaties minimaliseren? Kies dan een ervaren cosmetisch arts, zoals bijvoorbeeld een Cosmetisch Arts KNMG. Vraag of diegene werkt met één van de bewezen A-Merk hyaluronzuur fillers. Zoek, vergelijk en boek een cosmetisch arts op Injectablesbooking.nl.

Lees verder:
Complicaties na Botox behandeling
Lipfiller complicaties

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

FAQ Traangoot filler nazorg en complicaties
Wat mag niet na traangoot filler?

Ga de eerste 24 uur niet naar de schoonheidsspecialist of masseur. Wrijf ook niet zelf in of onder je ogen. Na ca. 12 uur kun je gewoon weer make-up op doen. Pas alleen wel weer op met reinigen. Plan de eerste 48 uur ook geen sauna of zonnebank. Smeer je huid in met zonnefactor. 

Wat kan er fout gaan met fillers?

Er zijn complicaties mogelijk van licht tot zeer zwaar. Zware complicaties zijn zeldzaam. Een lichte complicatie is zwelling of infectie. Deze complicaties komen bij iedere medische handeling voor en zijn goed te genezen. Een voorbeeld van een zware complicatie is een vat occlusie. Dat kan gebeuren wanneer een arts in een vat prikt. Dat vat kan dan verstopt raken en afsterven. Dit is zeer zeldzaam. Het is raadzaam om op consult te gaan bij een professionele kliniek met artsen met ruime ervaring.

Hoelang zwelling na traangoot filler?

Na een filler behandeling is een beurs gevoel, blauwe plek of zwelling niks om je zorgen over te maken. Normaal gesproken trekt dit na 2-5 dagen volledig weg. Bij een traangoot filler kan er langer zwelling blijven. Zeker wanneer je makkelijk vocht vast houdt in je onder oogleden. De arts moet daar goed onderzoek naar doen voor een behandeling.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt