Traangoot filler complicaties

Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

Lees in onderstaand artikel over traangoot complicaties.

Traangoot filler risico's

Traangoot filler complicaties zijn minder zeldzaam dan andere filler complicaties. Het is goed om daar rekening mee te houden. Dit komt deels doordat sommige mensen de genetische aanleg hebben om vocht vast te houden in de onderoogleden. Anderzijds doordat het een heel delicaat gebied is waarbij van de arts veel ervaring en kennis van de anatomie wordt verwacht. 

traangoot-filler-complicatie

Meest voorkomende traangoot filler complicaties

De meest voorkomende complicaties na een traangoot behandeling zijn

  • Meer vochtvorming
  • Tyndall effect

Meer vochtvorming

Fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Dat is in principe een veilige stof die van nature ook in de huid voorkomt. Hyaluronzuur trekt vocht aan. Dat is over het algemeen fijn bij een fillerbehandeling, want je wilt volume creëren. Alleen is de huid van de traangoten soms heel erg dun, waardoor vochtvorming direct vochtwallen veroorzaken. Dat is niet wenselijk. Dat is ook vaak een reden voor een arts om iemand een traangoot filler af te raden. 

Tyndall effect

Ook het Tyndall effect wordt veroorzaakt door de dunne huid van de traangoten. Er ontstaat een blauwe verkleuring in de huid na een behandeling met fillers. De filler is dan enigszins door de huid heen zichtbaar. Het is raadzaam om in het gebied onder de ogen een filler diep genoeg in te spuiten.

John Tyndall was een Iers natuurkundige uit de negentiende eeuw. Tussen 1853 en 1887 was hij professor aan het Royal Institution in Londen. Hij dankt zijn bekendheid aan het beschrijven van elastische verstrooiing van licht door vaste deeltjes. 

Behandeling van complicaties

In beide gevallen is een behandeling met hyaluronidase om de filler op te lossen een goed idee. Daardoor wordt de filler door het lichaam opgeruimd. Na twee weken is het volledige resultaat daarvan zichtbaar. Wanneer er sprake is van méér vochtvorming, dan kan het zijn dat er iets in het lichaam is beschadigd waardoor het lichaam vocht blijft vormen. Dit moet dan echt tot rust komen, maar dat kan wel langer duren. Dit komt met name voor bij mensen die van nature al veel vochtvorming hebben in hun onderoogleden (puffy eyes, bijvoorbeeld na het buikslapen). 

Voorkomen van complicaties

Complicaties kun je nooit voor 100% voorkomen. Je kunt de kans op complicaties na een traangoot behandeling verkleinen door:

  • Kies een bevoegde medische professional (BIG-registratie)
  • Kies een behandelaar met de nodige ervaring (meerdere jaren)
  • Kies een behandelaar waarvan cosmetische behandeling zijn/haar hoofdbaan is (geen bijbaantje)
  • Wees er zeker van dat je wordt behandeld met een A-Merk filler

Wanneer je van te voren wilt weten of je lichaam heftig gaat reageren op een filler behandeling (ca. 2% van de mensen), dan kun je een DNA test overwegen:

Traangoot filler complicaties

Voorbeeld van traangoot filler complicaties

Wanneer mensen vaak vocht vasthouden in hun traangoten (wat zichtbaar kan zijn bij het wakker worden), dan is een traangoot filler niet aan te raden. De traangoot filler is gemaakt van hyaluronzuur. Dat is een stof die van nature ook in het lichaam voorkomt. Maar dan sterk geconcentreerd. En deze stof, de hyaluronzuur, heeft als kenmerk dat het vocht bindt. Tot wel 6 liter water per gram hyaluronzuur. Wanneer je van jezelf dus al snel vocht hebt in de traangoten, dan is een traangoot behandeling niet raadzaam, de vochtvorming wordt dan mogelijk alleen maar erger.

-------------------

Meer traangoot filler informatie

Traangoot filler behandeling
Traangoot ervaringen
Traangoot filler prijs
Traangoot filler voor en na

-------------------

Dunne huid traangoten

Een andere complicatie mogelijkheid voor traangoot fillers is de ‘behandeltechniek’. De traangoot is een anatomisch risicovol gebied met belangrijke vaten. Het is raadzaam om dit gebied te behandelen met een ‘stompe canule’. Daarnaast moet de filler optimaal worden verdeeld in de traangoot. Dus kennis van de anatomie en vaardigheid met de behandeling zijn belangrijke vereisten. Kies daarvoor een ervaren cosmetisch arts, bijvoorbeeld een Cosmetisch Arts KNMG.

Beste traangoot filler merk

Bijna alle bekende merken hebben een filler specifiek voor traangoten in de productrange. Bekende merken zoals Restylane, Juvéderm en Belotero. Toch wordt op dit moment Teosyal Redensitiy II gezien als de beste traangoot filler

Traangoot filler verwijderen

Het kan zijn dat je na een fillerbehandeling niet tevreden bent. Doordat de filler niet goed verdeeld is, of omdat er vochtvorming optreedt. Met hyaluronidase kan een arts de hyaluronzuur filler verwijderen. Zoek in de zoekbalk om een arts bij jou in de buurt te vinden.

-----------------------

Vind een behandeling bij jou in de buurt

Traangoot behandeling Amsterdam
Traangoot behandeling Den Haag
Traangoot behandeling Rotterdam
Traangoot behandeling Utrecht
Traangoot behandeling Eindhoven
Traangoot behandeling Groningen
Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Traangoot filler complicaties voorkomen

Wanneer je graag van de wallen onder je ogen af wilt, dan kan een traangoot filler een uitkomst zijn. Complicaties zijn nooit 100% te voorkomen. Wil je het risico op complicaties minimaliseren? Kies dan een ervaren cosmetisch arts, zoals bijvoorbeeld een Cosmetisch Arts KNMG. Vraag of diegene werkt met één van de bewezen A-Merk hyaluronzuur fillers. Zoek, vergelijk en boek een cosmetisch arts op Injectablesbooking.nl.

Lees verder:
Filler behandeling complicaties
Complicaties na Botox behandeling
Lipfiller complicaties

Veelgestelde vragen over Traangoot filler complicaties

Wat mag niet na traangoot filler?

Wat kan er fout gaan met traangoot behandeling?

Hoelang zwelling na traangoot filler?

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt