Kaakspier behandelen met Botox

07-12-2020

Zoek je een arts of kliniek die je kaakspier kan behandelen met Botox? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kaakspier verkleinen

Veel vrouwen storen zich aan een ‘te harde’ of ‘mannelijke’ gezichtsuitstraling. Vaak ontstaat dit beeld dankzij bepaalde gezichtskenmerken. Zo wordt een breed voorhoofd of een brede kaak vaak als mannelijk gezien. Deze gezichtskenmerken kunnen worden verzacht. Dit noem je met een mooi woord ‘feminisering’. In deze blog lees je alles over het feminiseren van de onderste gezichtshelft. Dit kan met behulp van verschillende behandelingen. Lees verder over het vrouwelijk maken of verzachten van de kaak. Deze behandeling wordt ook wel face slimming genoemd. 

Kaakspier behandelen met Botox

Kaakspier behandelen met botox

Een brede kaak wordt soms veroorzaakt door een (te) krachtige kaakspier. Deze spier is dan zo getraind (bijvoorbeeld door veel kauwgom kauwen) dat het gezicht mannelijker wordt. De spier kan ook door automatisme of een tic overmatig actief zijn. Botulinetoxine kan worden toegepast om de kaakspier te ontspannen. Functioneel heb je daar geen last van. De spier wordt alleen weer wat dunner. Daardoor ontstaat een slanker gezicht. Deze behandeling is ca. 16 weken effectief. Laat je voor een behandeling goed informeren door een ervaren cosmetisch arts.

Kaakspieren

Kaakspieren zijn noodzakelijk om voedsel te kauwen en om je mond open en dicht te doen. Bij sommige mensen zijn de kaak spieren overmatig actief. Zij spannen de kaak aan als automatisme, hebben een tic ontwikkeld, of hebben mogelijk te veel kaugom gekauwd. Een behandeling met botulinetoxine kan dan een uitkomst zijn. 

Kaakspier botox prijs

De behandeling van de kaakspier kost gemiddeld tussen € 189 - € 400. Vergelijk alle klinieken om de prijs van jouw behandeling te bepalen.

Vrouwelijk gezicht

Cosmetische geneeskunde is sinds een paar jaar een erkent specialisme. Dat is mede te danken aan de professionalisering die de afgelopen 20 jaar is doorgemaakt. Destijds hielden in Nederland slechts een paar artsen zich bezig met injectables. Mensen bezochten deze artsen om wat rimpels te laten wegspuiten. Dat is tegenwoordig helemaal anders. Erkende Cosmetische Artsen KNMG kijken naar de oorzaak van veroudering, maar ook naar de (gewenste) gezichtsuitstraling. Het ‘gezicht aura’ moet namelijk bij iemand passen. Veel mensen zien er ten onrechte nors, vermoeid, dominant of gesloten uit. Wat kun je bijvoorbeeld doen aan een mannelijke kaak? Dit geeft vaak een krachtige, dominante uitstraling. Dit klopt wellicht bij een enkeling, maar er zijn ook vrouwen en transgenders die zich daar aan storen.

Een brede kaak kan op verschillende manieren effectief worden behandeld. Als de oorzaak een krachtige (dikke) kaakspier is, dan kan een eenvoudige Botox behandeling al enorme verbetering geven. Een dikke kaakspier kan ontstaan door kaakklemmen (veelvuldig je kaken op elkaar bijten), veel op kauwgom te kauwen, tandenknarsen en door genetische aanleg. 

Fillers voor een vrouwelijke uitstraling

Door de kin en het begin van de kaaklijn met fillers meer projectie te geven, kan de kaak optisch veel vrouwelijker gaan ogen. Het gezicht wordt dan meer V-vormig. Dit klinkt heftig maar is vaak effectief en heel subtiel. Zie het meer als ‘sculpten’, met minimale aanpassingen wordt de aandacht verlegd en aanzienlijke verbetering behaald. Hetzelfde geldt voor fillers in het ‘zygomatic gebied’. Dat is het gebied tussen oor en jukbeen. Door daar te behandelen met fillers wordt de huid gelift en oogt het gezicht vrouwelijker. Optisch wordt het aandachtspunt verlegd van de kaak naar het zygomatic gebied. Daarmee veranderd de primaire gezichtsaura subtiel doch effectief. Een Cosmetisch Arts kan tijdens een vrijblijvend consult beoordelen welke behandeling voor jou het meest geschikt is.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Oorzaak van dikke kaakspier

Je kunt een te dikke kaakspier hebben dankzij genetische aanleg (van je ouders) of doordat de kaakspier gewoon te veel ‘getraind’ is. De kaakspier wordt getraind door nachtelijk tandenknarsen (dit is na een behandeling ook vaak verleden tijd), door kaakklemmen of door overmatig kauwgom kauwen. Nachtelijk tandenknarsen en kaakklemmen kunnen dan weer worden veroorzaakt door slaapstoornissen, periodes van boosheid, stress of drugs-, drank- en medicijngebruik. Er is in ieder geval sprake van overmatige kauwspieractiviteit. 

Kaakspier behandelen met Botox

Botox is een merk botulinetoxine. Andere bekende merken zijn Bocouture en Azzalure. Een te dikke kaakspier is een kenmerk van een mannelijk gezicht. Tijdens een behandeling krijg je 3-5 nagenoeg pijnloze prikje met een heel klein naaldje in de grote kaakspier (musculus masseter). Als er ook pijn of overmatige spanning op de andere kauwspier staat (musculus temporalis) dan kan deze ook worden behandeld. Je kaak blijf na de behandeling zoals gewenst functioneren, alleen het overmatige knarsen of kaakklemmen is verleden tijd. Een behandeling blijf ongeveer 3-4 maanden effectief. Deze behandeling wordt ook wel 'Face Slimming' genoemd.

-----------------------
Vind een behandeling bij jou in de buurt

Amsterdam

Enschede

Rotterdam

Maastricht

Eindhoven
Leiden

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Kosten van behandeling kaakspier tegen kaakklemmen of tandenknarsen

Een behandeling van de kaakspier met botulinetoxine tegen kaakklemmen of tandenknarsen kost tussen de € 189 en € 400. Niet iedere arts voert deze behandeling uit. Het is aan te raden om te kiezen voor een Cosmetisch Arts KNMG. Deze benaderd het probleem vaak breder en kan je een behandelplan op maat geven. Zoek, vergelijk en boek een kliniek bij jou in de buurt op Injectablesbooking.nl. 

Vaak gestelde vragen botox kaak

Hoe snel werkt Botox kaakspier?

Behandeling van de kaakspier met botulinetoxine werkt na 2-5 dagen. Na 7 dagen werkt de botulinetoxine optimaal.

Hoe duur is botox kaakspier?

Een behandeling om de kaakspier te verkleinen kost tussen de € 189 - € 400 per behandeling. Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking.nl.

Hoe vaak Botox kaakspier?

Een kaakspierverkleining is gemiddeld 12 - 16 weken effectief.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt