Wat zijn Bunny lines?

1 november 2021

Bunny lines behandeling? Vergelijk alle artsen en klinieken op Injectablesbooking.nl.

Bunny lines Botox

Prijs
v.a. € 65
Behandeltijd
5 minuten
Resultaat
3-4 maanden
Pijnscore (1-10)
1-2

Zoek, vergelijk en boek

Bunny lines zijn kleine lijntjes die op de neus verschijnen bij het lachen of bij het optrekken van de neus. Deze lijntjes verschijnen soms al op jonge leeftijd. Wanneer deze lijntjes maar vaak genoeg geactiveerd worden, dan worden het permanente rimpeltjes. Bunny lines zijn eenvoudig met een kleine dosering Botox te behandelen. 

Wat zijn Bunny lines?

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines (konijn rimpels) worden ook wel neusrimpels genoemd. Neusrimpels verschijnen op weerszijden van de neus, ter hoogte van het neusbotje. Deze rimpels verschijnen doordat de neusspier (musculus nasalis) actief wordt. Deze rimpels kunnen ontstaan door genetische aanleg, maar kunnen ook ontstaan door een eerdere behandeling met Botox van het voorhoofd. Wanneer je je stoort aan deze rimpels dan is een botulinetoxine behandeling een mogelijkheid.

Bunny lines Botox

Met botulinetoxine (Botox is een merknaam), kun je heel nauwkeurig een spiertje laten ontspannen. In de medische wereld wordt bij spasmes vaak een hoge dosering toegepast. Bij cosmetische behandeling is deze dosering heel laag, omdat de spiertjes die zorgen voor de storende rimpeltjes vaak ook erg klein zijn. Botulinetoxine wordt als cosmetische behandeling voornamelijk ingezet tegen fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Maar een Botox behandeling wordt ook ingezet tegen tandenknarsen, een tandvleesglimlach en migraine. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken actief.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

De veroorzaker van de neusrimpels, de musculus nasalis, wordt opgezocht door de arts. Vervolgens krijg je 3 kleine prikjes. Aan de linkerzijde van de neus, aan de rechterzijde en in het midden van de neusspier.

Een behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief. 

Wat zijn de risico's van een behandeling?

De risico’s van de bunny lines botox behandeling zijn marginaal. Er kan in theorie een blauwe plek of een infectie ontstaan. Dit risico minimaliseer je door te kiezen voor een ervaren arts. 

Nazorg

Na de behandeling kun je direct je werkzaamheden hervatten. Enige roodheid kan ontstaan maar verdwijnt binnen een paar uur weer. Het wordt afgeraden om de eerste 3-5 uur te gaan liggen. Ook vertoeven in sauna's of hete baden wordt voor 24 uur afgeraden.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Neusrimpels

Horizontale rimpeltjes op de neus worden neusrimpels genoemd. Dit is iets anders dan een neuscorrectie met fillers en dan een neuslippenplooi behandeling.

-----------------------
Vind een Botox behandeling bij jou in de buurt

Botox Emmen

Botox Dordrecht
Botox Venlo

Botox Heerlen

Botox Leeuwarden
Botox Helmond
Botox Apeldoorn

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Bunny lines Botox prijs

De prijs van een bunny lines behandeling varieert tussen de € 65 en € 150. Voor een bunny lines behandeling berekenen de meest klinieken een mini Botox / baby Botox behandeling. Er zijn minder eenheden botulinetoxine nodig dan bij een hele zone, dus de meeste klinieken berekenen ook een lager tarief.

Veel gestelde vragen over bunny lines botox behandeling

Wat zijn bunny lines?

Bunny lines zijn de horizontale rimpeltjes op de zijkanten van de neus. Deze rimpeltjes kunnen worden geactiveerd als je je neus optrekt. Soms zijn deze lijntjes genetische bepaald. Dan verschijnen ze al vanaf jonge leeftijd.

Wat is de prijs van bunny lines Botox?

De prijs van Bunny lines Botox is gemiddeld € 95 per behandeling. Vergelijk de prijs bij alle klinieken op Injectablesbooking, en maak direct een afspraak bij een kliniek naar keuze.

Hoelang werkt een bunny lines behandeling?

Een bunny lines behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief. Daarna kun je voor een vervolg behandeling kiezen, als je dat graag wilt.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt