Lachrimpels

12 maart 2021

Ben je op zoek naar een kliniek om lachrimpels verwijderen? Klik hier om alle klinieken en artsen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lachrimpels; you like them or you hate them. Vaak zijn lachrimpels op jonge leeftijd schattig. Of vrolijk en karakteristiek. Op jonge leeftijd zijn lachrimpels alleen zichtbaar als we vrolijk zijn. We associëren de lachrimpels met jeugdigheid en een blije stemming. Naarmate de jaren vorderen gaan de lachrimpels steeds meer tegenstaan. Lachrimpels zijn namelijk als eerste aan de beurt om permanente rimpels te worden. Hoe kun je lachrimpels verminderen? Welke behandelingen zijn er tegen lachrimpels? In dit artikel lees je alle informatie en tips!

Lachrimpels

Hoe ontstaan lachrimpels?

Lachrimpels worden gecreëerd door spiertjes in het aangezicht. Deze spiertjes worden geactiveerd door je hersenen. Bijvoorbeeld om blij te kijken, boos te kijken, verbaasd te zijn of als reactie op een felle zon, wind of regen. Als je jong bent dan is je huid erg vergevingsgezind. De huid is dan stevig, boordevol collageen, elastine en hyaluronzuur. Wanneer je je een heel oud persoon voorstelt, dan is de huid vaak erg dun en glazig. De huid herstelt slecht na wondjes. En er zijn vaak erg veel rimpels. Dit verouderingsproces gaat geleidelijk. Ergens na je 25e neemt de hoeveelheid collageen en hyaluronzuur af. De eerste rimpels zullen gaan ontstaan. Grote kans dat dit lachrimpels zijn. Omdat de huid daar het vaakst ‘gevouwen’ is, zullen deze rimpels als eerste permanent zichtbaar blijven.

Lachrimpel behandelingen

Er zijn verschillende soorten lachrimpels. Zowel de rimpels bij de ogen als de lijnen links en rechts van de mond worden lachrimpels genoemd. Voor beide type rimpels is een andere behandeling nodig. In principe worden de lijntjes die onder de ogen ontstaan tijdens het lachen lachrimpels genoemd. Lijnen naast de ogen worden ook wel kraaienpootjes genoemd, deze worden vaak behandeld met Botox. Botox is een merknaam botulinetoxine. Botulinetoxine voorkomt dat de spiertjes deze rimpels activeren. Een Botox behandeling is zeer populair en wordt al meer dan 30 jaar uitgevoerd. Een behandeling is gemiddeld 12-16 weken effectief.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Lachrimpel naast de mond

Lachrimpels naast de mond zijn de ovalen rimpels naast de mondhoeken. Ze worden ook wel ‘wifi rimpels’ genoemd. Naarmate de jaren vorderen komt er steeds een ovalen streepje bij op de wang (het wifi logo wordt groter). Deze rimpels worden vaak behandeld met fillers. Met een fillerbehandeling kan de huid zowel worden gelift als opgevuld.

-----------------------
Vind een kliniek bij jou in de buurt

Botox kliniek Groningen

Botox kliniek Amsterdam

Botox kliniek Eindhoven

Botox kliniek Utrecht

Botox kliniek Den Haag
Botox kliniek Rotterdam

Zoek bij jou in de buurt (klik hier)

-----------------------

Kosten lachrimpels verwijderen

De prijs van een cosmetische behandeling is afhankelijk van de exacte indicatie. Is er sprake van veel of weinig volumeverlies? Is het een groot of klein gebied? Is de huid dun of dik? Vaak geeft de prijs per zonde Botox of de prijs per ML filler wel een indicatie. Boven de prijs is de kwaliteit van de kliniek en arts belangrijk. Een ervaren en vaardige arts kan met een subtiele behandeling een optimaal resultaat behalen. Een Dermatoloog, plastisch chirurg en cosmetisch arts KNMG zijn beschermde titels. Deze artsen hebben een goede opleiding en vaak veel ervaring met cosmetische behandelingen. Zoek, vergelijk en boek een arts of kliniek bij jou in de buurt.

Lees verder:
Rimpels rond de mond
Rimpels onder ogen

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt