Botox man

02-04-2022

Botox voor mannen? Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox voor mannen

Ongeveer 20% van alle cosmetische behandelingen met Botox of fillers in Nederland worden uitgevoerd bij mannen. In totaal worden er jaarlijks ca. 600.000 cosmetische behandelingen uitgevoerd. Met name mannen zijn daar nog niet zo open over. Terwijl het overal gebeurd. In de sportwereld, politiek, bij artiesten en acteurs en natuurlijk in het bedrijfsleven. Waarom kiezen deze mannen voor een cosmetische behandeling? En is een behandeling iets voor jou? 

Botox man

Botox man

Botox werd in de jaren ’70 uitgevonden door een oogarts. De Amerikaan Alan B. Scott ontdekte dat botulinetoxine (Botox is een merknaam) kan worden toegepast als een behandeling tegen scheelzien. De Botox ontspande een overenthousiast spiertje. Al gauw daarna werd ontdekt dat de Botox ook effectief werkte als rimpelbehandeling.

Aanvankelijk werden de cosmetische behandelingen uitgevoerd bij ‘the rich and famous’. Sinds de eeuwwisseling zijn cosmetische behandelingen steeds populairder in alle lagen van de bevolking. Onder andere carrièremensen, politici, ondernemers en zakenlui maken veelvuldig gebruik Botox en fillers.

Markus M. Mobius, professor informatiewetenschappen aan de Universiteit van Michigan, heeft 3 redenen gedefinieerd waarom knappe, zelfverzekerde en verzorgde mensen meer succes hebben: 

1. Fysiek aantrekkelijke werknemers hebben meer zelfvertrouwen.

2. Dankzij hun zelfvertrouwen worden fysiek aantrekkelijke werknemers door werkgevers ten onrechte als capabeler beschouwd.

3. Dankzij hun zelfvertrouwen hebben fysiek aantrekkelijke werknemers betere verbale vaardigheden, waardoor zij vaak een hoger loon ontvangen.

Dit is precies de reden dat cosmetische behandelingen bij mannen in snel tempo populair worden. Met name bij mannen in hogere functies, specialisten, zakenlui en ondernemers. 

Botox mannen kosten

Een botox behandeling kost in Nederland gemiddeld € 139,04. Een behandeling voor mannen is soms iets duurder. Mannen hebben namelijk iets sterkere fronsspieren, soms moet er dan een fractie meer botox worden geïnjecteerd. Vergelijk de kosten voor mannen bij alle klinieken. Voer je adres in en bekijk alle prijzen:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Rimpelbehandeling voor mannen

Mannen kiezen met name voor botulinetoxine (Botox is een merk botulinetoxine) en in mindere mate voor fillers. Met Botox worden dynamische rimpels zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels behandeld. Een behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief. Daarna kan de behandeling worden herhaald. Een fillerbehandeling wordt met name toegepast om rimpels op te vullen, ingevallen wangen op te vullen en om bijvoorbeeld een kaaklijn mannelijker te maken.

Botox mannen voor en na

Een mannengezicht reageert vaak anders dan een vrouwengezicht. In veel gevallen staat botox nog mooier bij mannen. Dat komt omdat mannen over het algemeen een minder gelijkmatige huid hebben. Door de botulinetoxine komen de rimpels echt tot rust, dat geeft een heel natuurlijk resultaat. 

Bij iedere voor/na foto moet je je realiseren dat iedereen uniek is. De persoon heeft een ander uiterlijk dan jij. Het resultaat is dan ook niet representatief voor jou. Vraag tijdens je bezoek aan de kliniek om voor/na foto's van de behandelend arts. De volgende foto is ter inspiratie van de mogelijkheden bij mannen botox voor en na foto.

Botox man

Zijn injectables iets voor jou?

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk, zijn steeds verzorgder. Een injectables behandeling draagt daar natuurlijk ook aan bij. Wanneer jij je stoort aan (beginnende) rimpels of er graag uitgerust en fit uitziet, dan kun je een cosmetische behandeling overwegen. Het effect is altijd tijdelijk. Wanneer je de injectables behandeling niet herhaald dan is het effect natuurlijk in de loop van tijd ook verdwenen.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Beste botox arts
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Cosmetische kliniek voor mannen

Er zijn artsen die veel ervaring hebben met behandelingen bij mannen. Bijvoorbeeld Dr. Joost Kroon uit Amsterdam heeft daar veel ervaring mee. Het is voornamelijk belangrijk dat je kiest voor een arts met ruime ervaring, bijvoorbeeld voor een arts met de titel Cosmetisch Arts KNMG. Een mannengezicht heeft namelijk wel een andere benadering nodig. Zo heeft een mannelijk gezicht op andere plekken volume nodig dan een vrouwelijk gezicht. Ook heeft een mannengezicht vaak meer eenheden botulinetoxine nodig. 
Lees verder:
Botox ervaringen
Nazorg Botox

FAQ Botox voor mannen

Doen mannen ook Botox?

Jazeker, 15 tot 20 procent van de cliënten is man. Zeer veel mannen doen botox. Van voetbaltrainers tot televisie presentatoren en van zangers tot het bedrijfsleven; botox is overal. Voor mannen is het een geschikte behandeling. Het valt vaak niet op dat je bent behandeld en je krijgt er een jeugdige en fitte uitstraling van terug.

Wat kost Botox voor mannen?

Bij 98% van de klinieken betaal je de gewone prijs voor 1 zone botox. Bij deze klinieken is de prijs voor mannen en vrouwen gelijk. Bij een enkele kliniek kan het zijn dat de botox prijs voor mannen hoger is. Vergelijk alle prijzen op Injectablesbooking.nl

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling