Botox voor mannen

2 april 2022
Imraan Muradin
De inhoud van dit artikel is medisch gecontroleerd door: Drs. Imraan Muradin

In Nederland worden jaarlijks meer dan 450.000 Botox behandelingen uitgevoerd. En dat aantal groeit snel. Met name mannen ontdekken steeds meer deze snelle rimpelbehandeling. 

Informatie voor mannen:

Prijs
v.a. €90
Behandeltijd
15 minuten
Resultaat
3-4 maanden
Pijnscore (1-10)
2

Vind een Botox kliniek voor een man

Botox mannen

In 2023 worden ongeveer 88.000 Botox behandelingen uitgevoerd bij mannen. In totaal worden er dit jaar ca 450.000 cosmetische behandelingen met botulinetoxine uitgevoerd. Ongeveer 20% van het totaal aantal behandelingen wordt dus bij mannen uitgevoerd. Mannen zijn nog niet zo transparant over hun Botox gebruik. Terwijl het overal gebeurd. In de sportwereld, politiek, bij artiesten en acteurs en natuurlijk in het bedrijfsleven. Lees op deze pagina tips en adviezen hoe je een goede arts en kliniek kunt kiezen.

botox-voor-mannen

Botox mannen kosten

Een botox behandeling kost in Nederland gemiddeld € 139,93 in 2023. Een behandeling voor mannen is soms iets duurder. Mannen hebben namelijk iets sterkere fronsspieren, soms moet er dan een fractie meer botox worden geïnjecteerd. Vergelijk de kosten voor mannen bij alle klinieken. 

Wat is Botox voor mannen?

Mannen kunnen in Nederland op meer dan 1000 locaties terecht voor een cosmetische behandeling met botox. Is Botox voor mannen eigenlijk anders dan voor vrouwen? Lees de 5 onmisbare tips om een goede kliniek te kiezen:

1. Is Botox voor mannen anders dan voor vrouwen?

Een behandeling voor mannen is niet anders dan voor vrouwen. Mannen hebben alleen soms een hogere dosering nodig. 

2. Krijgt de kliniek positieve reviews over Botox bij mannen?

Wanneer een kliniek over een langere periode positieve reviews krijgt, dan zegt dat wel iets over de kwaliteit van bedrijfsvoering. Als daar positieve reviews van mannen tussen zitten dan kun je daar wel iets uit opmaken.

3. Werken er ervaren cosmetisch artsen in de kliniek?

Een Botox behandeling is een vaardigheid. Het is raadzaam om voor een kliniek te kiezen waar artsen werken die al meerdere jaren Botox behandelingen uitvoeren.

4. Is Botox voor mannen duurder dan voor vrouwen?

Bij sommige klinieken wel. Omdat mannen soms sterkere spieren hebben die de rimpels veroorzaken, kan het zijn dat er meer eenheden Botox nodig zijn. De meeste klinieken hanteren een vaste prijs per zone die voor mannen en vrouwen even hoog is.

5. Is er een kliniek bij mij in de buurt?

Er zijn in Nederland meer dan 1100 locaties waar je terecht kunt voor een cosmetische behandeling. Altijd één bij jou in de buurt.

Voer je locatie in en vind alle klinieken bij jou in de omgeving:

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Botox man

Botox werd in de jaren ’70 uitgevonden door een oogarts. De Amerikaan Alan B. Scott ontdekte dat botulinetoxine (Botox is een merknaam) kan worden toegepast als een behandeling tegen scheelzien. De Botox ontspande een overenthousiast spiertje. Al gauw daarna werd ontdekt dat de Botox ook effectief werkte als rimpelbehandeling.

Aanvankelijk werden de cosmetische behandelingen uitgevoerd bij ‘the rich and famous’. Sinds de eeuwwisseling zijn cosmetische behandelingen steeds populairder in alle lagen van de bevolking. Onder andere carrièremensen, politici, ondernemers en zakenlui maken veelvuldig gebruik Botox en fillers.

Markus M. Mobius, professor informatiewetenschappen aan de Universiteit van Michigan, heeft 3 redenen gedefinieerd waarom knappe, zelfverzekerde en verzorgde mensen meer succes hebben: 

1. Fysiek aantrekkelijke werknemers hebben meer zelfvertrouwen.

2. Dankzij hun zelfvertrouwen worden fysiek aantrekkelijke werknemers door werkgevers ten onrechte als capabeler beschouwd.

3. Dankzij hun zelfvertrouwen hebben fysiek aantrekkelijke werknemers betere verbale vaardigheden, waardoor zij vaak een hoger loon ontvangen.

Dit is precies de reden dat cosmetische behandelingen bij mannen in snel tempo populair worden. Met name bij mannen in hogere functies, specialisten, zakenlui en ondernemers. 

botox-man

Rimpelbehandeling voor mannen

Mannen kiezen met name voor botulinetoxine (Botox is een merk botulinetoxine) en in mindere mate voor fillers. Met Botox worden dynamische rimpels zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels behandeld. Een behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief. Daarna kan de behandeling worden herhaald. Een fillerbehandeling wordt met name toegepast om rimpels op te vullen, ingevallen wangen op te vullen en om bijvoorbeeld een kaaklijn mannelijker te maken.

Botox mannen voor en na

Een mannengezicht reageert vaak anders dan een vrouwengezicht. In veel gevallen staat botox nog mooier bij mannen. Dat komt omdat mannen over het algemeen een minder gelijkmatige huid hebben. Door de botulinetoxine komen de rimpels echt tot rust, dat geeft een heel natuurlijk resultaat. 

Bij iedere voor/na foto moet je je realiseren dat iedereen uniek is. De persoon heeft een ander uiterlijk dan jij. Het resultaat is dan ook niet representatief voor jou. Vraag tijdens je bezoek aan de kliniek om voor/na foto's van de behandelend arts. De volgende foto is ter inspiratie van de mogelijkheden bij mannen botox voor en na foto.

Tips

  1. 1 Vergelijk alle klinieken op Injectablesbooking
  2. 2 Kies een kliniek met goede reviews
  3. 3 Heb je geen goed gevoel bij het consult? Bezoek een andere kliniek
  4. 4 Gebruik je mimiek in de eerste uren na een behandeling intensief voor optimale activatie

Zijn injectables iets voor jou?

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk, zijn steeds verzorgder. Een injectables behandeling draagt daar natuurlijk ook aan bij. Wanneer jij je stoort aan (beginnende) rimpels of er graag uitgerust en fit uitziet, dan kun je een cosmetische behandeling overwegen. Het effect is altijd tijdelijk. Wanneer je de injectables behandeling niet herhaald dan is het effect natuurlijk in de loop van tijd ook verdwenen.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Beste botox arts
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Cosmetische kliniek voor mannen

Er zijn artsen die veel ervaring hebben met behandelingen bij mannen. Bijvoorbeeld Dr. Joost Kroon uit Amsterdam heeft daar veel ervaring mee. Het is voornamelijk belangrijk dat je kiest voor een arts met ruime ervaring, bijvoorbeeld voor een arts met de titel Cosmetisch Arts KNMG. Een mannengezicht heeft namelijk wel een andere benadering nodig. Zo heeft een mannelijk gezicht op andere plekken volume nodig dan een vrouwelijk gezicht. Ook heeft een mannengezicht vaak meer eenheden botulinetoxine nodig. 
Lees verder:
Botox ervaringen
Nazorg Botox

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

FAQ Botox voor mannen

Doen mannen ook Botox?

Jazeker, 15 tot 20 procent van de cliënten is man. Zeer veel mannen doen botox. Van voetbaltrainers tot televisie presentatoren en van zangers tot het bedrijfsleven; botox is overal. Voor mannen is het een geschikte behandeling. Het valt vaak niet op dat je bent behandeld en je krijgt er een jeugdige en fitte uitstraling van terug.

Wat kost Botox voor mannen?

Een zone Botox voor mannen kost vanaf € 90 per zone. De gemiddelde prijs voor een Botox behandeling in Nederland is € 139,04

Is Botox voor mannen duurder dan voor vrouwen?

Bij 98% van de klinieken betaal je de gewone prijs voor 1 zone botox. Bij deze klinieken is de prijs voor mannen en vrouwen gelijk. Bij een enkele kliniek kan het zijn dat de botox prijs voor mannen hoger is. Vergelijk alle prijzen op Injectablesbooking.nl

Doet Botox pijn bij mannen?

Mannen hebben over het algemeen een fractie hogere dosering botulinetoxine nodig dan vrouwen. Het kan dus zijn dat het iets gevoeliger is. 

Is Botox voor mannen gevaarlijk?

Nee Botox voor mannen is niet gevaarlijk. Een behandeling met Botox bij mannen wordt bij deskundige toepassing door een bevoegde professional gezien als zeer veilig.

Waarom Injectablesbooking.nl?

Alle klinieken in Nederland
Lees reviews en vergelijk prijzen
Vergelijk artsen op ervaring en kwaliteit
Altijd bij jou in de buurt