Botox man

02-04-2022

Botox voor mannen? Vergelijk alle klinieken bij jou in de buurt!

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Ongeveer 20% van alle cosmetische behandelingen met Botox of fillers in Nederland worden uitgevoerd bij mannen. In totaal worden er jaarlijks ca. 600.000 cosmetische behandelingen uitgevoerd. Met name mannen zijn daar nog niet zo open over. Terwijl het overal gebeurd. In de sportwereld, politiek, bij artiesten en acteurs en natuurlijk in het bedrijfsleven. Waarom kiezen deze mannen voor een cosmetische behandeling? En is een behandeling iets voor jou? 

Botox man

Botox man

Botox werd in de jaren ’70 uitgevonden door een oogarts. De Amerikaan Alan B. Scott ontdekte dat botulinetoxine (Botox is een merknaam) kan worden toegepast als een behandeling tegen scheelzien. De Botox ontspande een overenthousiast spiertje. Al gauw daarna werd ontdekt dat de Botox ook effectief werkte als rimpelbehandeling.

Aanvankelijk werden de cosmetische behandelingen uitgevoerd bij ‘the rich and famous’. Sinds de eeuwwisseling zijn cosmetische behandelingen steeds populairder in alle lagen van de bevolking. Onder andere carrièremensen, politici, ondernemers en zakenlui maken veelvuldig gebruik Botox en fillers.

Markus M. Mobius, professor informatiewetenschappen aan de Universiteit van Michigan, heeft 3 redenen gedefinieerd waarom knappe, zelfverzekerde en verzorgde mensen meer succes hebben: 

1. Fysiek aantrekkelijke werknemers hebben meer zelfvertrouwen.

2. Dankzij hun zelfvertrouwen worden fysiek aantrekkelijke werknemers door werkgevers ten onrechte als capabeler beschouwd.

3. Dankzij hun zelfvertrouwen hebben fysiek aantrekkelijke werknemers betere verbale vaardigheden, waardoor zij vaak een hoger loon ontvangen.

Dit is precies de reden dat cosmetische behandelingen bij mannen in snel tempo populair worden. Met name bij mannen in hogere functies, specialisten, zakenlui en ondernemers. 

Rimpelbehandeling voor mannen

Mannen kiezen met name voor botulinetoxine (Botox is een merk botulinetoxine) en in mindere mate voor fillers. Met Botox worden dynamische rimpels zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes en fronsrimpels behandeld. Een behandeling is gemiddeld 3-4 maanden effectief. Daarna kan de behandeling worden herhaald. Een fillerbehandeling wordt met name toegepast om rimpels op te vullen, ingevallen wangen op te vullen en om bijvoorbeeld een kaaklijn mannelijker te maken.

Zoek, vergelijk en boek

Vergelijk op ervaring & prijs Direct een afspraak maken

Zijn injectables iets voor jou?

Mannen besteden steeds meer aandacht aan hun uiterlijk, zijn steeds verzorgder. Een injectables behandeling draagt daar natuurlijk ook aan bij. Wanneer jij je stoort aan (beginnende) rimpels of er graag uitgerust en fit uitziet, dan kun je een cosmetische behandeling overwegen. Het effect is altijd tijdelijk. Wanneer je de injectables behandeling niet herhaald dan is het effect natuurlijk in de loop van tijd ook verdwenen.

-----------------------

Lees verder:

Botox voor en na
Botox aanbieding
Beste botox arts
Goedkope Botox
Hoelang werkt Botox?
Complicaties
Beste Botox kliniek
Lipflip
Botox prijs vergelijken
Wat is Botox?

-----------------------

Cosmetische kliniek voor mannen

Er zijn artsen die veel ervaring hebben met behandelingen bij mannen. Bijvoorbeeld Dr. Joost Kroon uit Amsterdam heeft daar veel ervaring mee. Het is voornamelijk belangrijk dat je kiest voor een arts met ruime ervaring, bijvoorbeeld voor een arts met de titel Cosmetisch Arts KNMG. Een mannengezicht heeft namelijk wel een andere benadering nodig. Zo heeft een mannelijk gezicht op andere plekken volume nodig dan een vrouwelijk gezicht. Ook heeft een mannengezicht vaak meer eenheden botulinetoxine nodig. 

Zoek, vergelijk en boek een injectable of filler behandeling